Vierde klasse A (zaterdag)- ,,Thuis tegen het hoog geplaatste Alphia lieten we het 17 februari met een andere speelstijl al zien. Als we als team voor elkaar gaan kunnen we in deze vierde klasse echt punten gaan pakken. En  in Den Haag tegen Haagse Hout, zesde op de ranglijst waar wij elfde staan, lukte het uiteindelijk. Deze 1-4 winst was meer dan verdiend en het resultaat van dat we er allemaal echt negentig minuten voor gingen. Er was geen enkele verslapping en we hebben met elkaar alles gegeven. Als we zo doorgaan, kunnen we met Football Factory nog voor leuke uitslagen zorgen”, aldus Gregory Limon, de ervaren centrale verdediger van de Leidse studentenploeg.

Het was al in de eerste minuut dat Thijs de Jong na een voorzet van aanvaller en topscorer Gary Person de 0-1 wist te scoren. Een onderbroken Haagse aanval werd prima omgezet in een counter met dit doeltreffende resultaat. Een klein kwartiertje later was het de topscorer zelf die na een briljante combinatie van de Leidse voorwaartsen de dik verdiende 0-2 liet aantekenen. De biertap in de Leidse kantine werd na een appje van een trouwe supporer uit vak L alvast opgepoetst, want dit was echt ongekend. In de eerdere dertien wedstrijden wist Football Factory namelijk maar twaalf keer te scoren.

Limon: ,,De organisatie stond goed bij ons en invaller doelman Nicolaus Kelnreiter keepte een puike partij. Je zag ook duidelijk dat Haagse Hout, toch ‘the best of the rest’ in deze vierde klasse, duidelijk gefrustreerd raakte door deze voor hen onverwachte tussenstand. Ze zetten duidelijk meer pressie de laatste tien minuten voor rust. En uit een hoekschop kort voor rust lukte het ze de aansluitingstreffer, hoe zeg je dat ook alweer in het Duits, te realiseren. In de pauze gaf onze trainer Youcef Boukhedmi aan om zo strak in de organisatie te blijven ballen dan zouden de kansen vanzelf wel komen.”

Haagse Hout tapte direct na de aftrap duidelijk uit een ander vaatje want ze zetten stevig druk op de Leidse ploeg. En een paar keer kwamen ze fortuinlijk weg. Limon: ,,De gelijkmaker hing in de lucht en Haagse Hout was in die fase duidelijk de bovenliggende partij. Maar daardoor kwam er wel ruimte voor onze voorwaartsen. En het was onze ‘stofzuiger’ op het middenveld, Stefano Voltan, die na twintig minuten in de tweede helft de 1-3 scoorde. Op weer een assist van Person schoot hij van een kleine tien meter de bal met zijn chocoladebeen, links, tegen de Haagse touwen. Dat doelpunt werd hem door alle Leidse spelers van harte gegund.”

Een slordige tien minuten voor tijd wist Brian Thong zelfs nog voor de 1-4 te zorgen op weer een assist van Person gevolgd door een subliem overstapje van De Jong, mogelijk vanavond te zien bij ‘Bord op schoot’. Er was zelfs kort voor tijd nog een kans op de 1-5, maar die ‘gekte’ bleef uit. Zo werd de eindstand 1-4 waar er thuis nog met 1-1 was gelijkgespeeld. Deze uitslag houdt Football Factory wel op de elfde plek met 8 uit 14 (16-40) wetende dat hekkensluiter WVC vandaag in ‘het Haagse’ ook drie punten mee naar huis kon nemen.

Limon: ,,Volgende week mogen we thuis tegen Roodenburg, die staan nu negende dacht ik, waar we uit nog met 3-1 hadden verloren. Maar als we zo georganiseerd blijven spelen dan kunnen we zeker punten gaan pakken in deze leuke vierde klasse. Na de zeperd bij Oegstgeest hebben we de koppen bij elkaar gestoken en zie hier het resultaat met deze laatste twee potjes. En naast onze aanvallers vandaag ook een compliment van mijn kant aan onze verdediging. Die stond ook echt als een Leids huis. We hebben vandaag alles gedaan om te overleven en zie hier het resultaat, een 1-4 uitoverwinning. Reken maar dat het gezellig was na afloop in onze kleedkamer. Eindelijk, dit smaakt naar meer.”

Haagse Hout- Football Factory 1-4 (1-2). 1. De Jong 0-1, 13. Person 0-2, 41. Zwemer 1-2, 65. Voltan 1-3 en 79. Thong 1-4.

Basisopstelling Football Factory: Kelnreiter, Van der Horst, Limon, Van der Akker, Luidens, Voltan, Rezaie, Boukhedmi, Thong, Person, De Jong.