Vierde klasse A (zaterdag)- Football Factory kwam zaterdag in Leiden in actie tegen Hazerswoudse Boys. Na een enerverende wedstrijd  waarin van alles gebeurde en die eigenlijk geen winnaar verdiende, waren de bezoekers uiteindelijk het gelukkigst (3-4).

Hazerswoudse Boys opende in deze wedstrijd al snel de score. De door Stan van Meurs gegeven pass op Vito Martens kwam via de paal voor de voeten van Leo de Ruiter terecht, die de snelle 0-1 op zijn naam mocht zetten. Krap tien minuten na het openingsdoelpunt volgde al de gelijkmaker van de thuisploeg via een schitterende goal van Gary Pierson. De gretige nummer 11 van Football Factory zag keeper Patrick van der Reest te ver voor zijn goal staan en lobde de bal van een flinke afstand netjes het doel in (1-1). Football Factory poogde hierna menigmaal middels steekpasses de goal van de bezoekers te vinden, maar dit had vooralsnog niet het beoogde resultaat. Aan de andere kant stond  Gregory Limon vaak prima op zijn plaats om aanvallen van de bezoekende ploeg te verijdelen. Toch wist Hazerswoudse Boys weer de leiding te nemen. Na het uitdelen van een duw van Leidse zijde, kreeg Jeffrey Kastelein de kans om op zo’n 25 meter van de goal een vrije trap te nemen. De genomen bal verdween zeer net in de kruising en gaf doelman Bart Eggen het nakijken (1-2). Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Ook in de tweede helft speelden beide keepers een prominente rol. Ballen werden net over de lat getikt, vrije trappen werden netjes afgeweerd en corners hoog uit de lucht geplukt. Menigmaal vond een aanval van Hazerswoudse Boys de lat of verdwenen vrije trappen nipt naast de goal. Daarnaast lukte het Brian Thong ook nog een gevaarlijke doelpoging van de Hazerswoudenaren vanaf de doellijn weg te werken. Hierna zag Person uiteindelijk toch kans  om opnieuw de gelijkmaker te scoren en door deze treffer lagen alle kansen voor beide ploegen weer open (2-2).

Vlak na de tweede wissel van de Football Factory-trainer,  Chvalovsky maakte plaats voor Ali Rezaie,  kregen de bezoekers een presentje van de arbiter in de vorm van een penalty. Het veelkoppig meegereisde publiek van Hazerswoudse Boys gaf volmondig toe dat dit inderdaad een cadeautje was. De gegeven penalty werd voor Justin Meijer zelfverzekerd ingeschoten (2-3). De periode die hierop volgde ging gepaard met een regen aan gele kaarten en een rode kaart voor Koen Plaisier (HB). Toch lukte het de ploeg uit Hazerswoude ook met tien man te scoren, een mooi schot van Vito Martens landde in de verre bovenhoek (2-4). Op aangeven van Caner Demirbas scoorde Danny Boers vervolgens de 3-4.

Het werd een allesbehalve rustige laatste fase van de wedstrijd. Duwen, trekken, hands van Boers op het randje van de 16, gele kaarten, overtredingen en soms vreemde beslissingen van de scheidsrechter. Het was bijna te veel om op te noemen en hoewel de ploegen absoluut gelijkwaardig waren en een gelijkspel meer op zijn plaats zou zijn geweest, slaagde  Football Factory er niet meer in  om de verdiende gelijkmaker op het scorebord te krijgen. De Leidse ploeg blijft zo laatste in het klassement, maar zag concurrent WVC in elk geval ook verliezen.

Football Factory – Hazerswoudse Boys 3-4 (1-2). 0-1 De Ruiter, 1-1 Peerson, 1-2 Kastelein, 2-2 Peerson, 2-3 Meijer, 2-4 Martens, 3-4 Boers.

Opstelling Football Factory: Eggen, Luidens (Vasco Corte Real), Limon, De Jong, Demirbas,  Pierson, Van der Horst (Raphael Geronimo Boon), Thong, Chvalovsky (Ali Rezaie), Boers, Dingjan.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Van der Reest, Sol, Kastelein, Goddijn, Van Meurs, Van Haastrecht, Meijer, Plaisier, De Ruiter, De Jong, Martens (Vogelaar).