Vierde klasse A (zaterdag)- ,,Het was zo zonde dat Bastiaan Dingjan na twintig minuten al met twee keer geel kon vertrekken. Had die scheids goed gefloten dan was het gewoon buitenspel geweest voor WVC en nu moest Dingjan opeens ingrijpen en… te laat dus. Maar na een 1-0 ruststand kwamen we met tien man toch terug tot 3-2, maar uiteindelijk was het op het laatst echt niet meer te belopen voor ons. De warmte werkte dan ook zeker niet mee. Zo werd het uiteindelijk 5-2 voor WVC en voor ons een historische laatste plek in deze vierde klasse ”, aldus de gedreven verhalende Francisco Corte Real van de Leidse studentenploeg.

Het ging best redelijk gelijk op en door een misverstand achterin met de doelman van Football Factory kwam de thuisploeg uit Oude Wetering goedkoop aan een 1-0 voorsprong. Met de uitsluiting van Dingjan schakelde de uitploeg over op een compact 3-4-2 wat prima werkte. Corte Real: ,,Zo bereikten we zelfs de rust met deze 1-0 tussenstand. Maar de  ingreep in de rust om met drie spitsen te gaan spelen om druk te zetten, we moesten immers winnen om van deze laatste plek af te komen, pakte zeer slecht uit. WVC scoorde rap de tweede en derde treffer. Maar na weer een omzetting, spelende met een ruit op het middenveld, een tien en twee spitsen, ging het weer stukken beter.”

Met een man minder was het Brian Thong die met een fraai genomen vrije schop de 3-1 aantekende. En de immer dynamische Stefano Voltan scoorde de 3-2 uit een voorzet van topscorer Gary Person. Maar kon Football Factory voor een stunt zorgen waar er thuis toch ook al met 1-2 was verloren? Corte Real: ,,Naarmate de wedstrijd vorderde, kwamen we meer en meer stuk te zitten, ook door het zeer warme weer. En zo kon WVC makkelijk uitlopen naar een eindstand van 5-2.”

Hiermee klom WVC naar plek 10, over UDO heen, met 18 uit 22 (29-71) en bleef Football Factory op deze historische twaalfde en laatste plek met 13 uit 22 (34-64). ,,Natuurlijk is deze plek een klap voor ons en zijn we teleurgesteld. Er zullen spelers vertrekken, maar ook weer nieuwe bijkomen. Dus een nieuw seizoen, dan ook weer nieuwe kansen voor onze Leidse studentenploeg”, aldus een hele realistische Corte Real.

WVC – L.V.V. Football Factory  5-2 (1-0). WVC 1-0, WVC 2-0, WVC 3-0, Thong 3-1, Voltan 3-2, WVC 4-2 en WVC 5-2.