HomeVijfde klasseFootball FactoryFootball Factory verliest, maar titelkandidaat SEV komt met de schrik vrij

Football Factory verliest, maar titelkandidaat SEV komt met de schrik vrij

-

Vierde klasse A (zaterdag)-Na de winstpartij tegen Haagse Hout van twee weken geleden had Football Factory enig vertrouwen getankt. Dit weekend moesten de Factorianen het opnemen tegen en bij het hoog geklasseerde SEV. De wedstrijd werd helaas genoeg verloren door de studentenploeg. Het werd 3-2, maar er had meer ingezeten tegen notabene een serieuze kampioenskandidaat.

Gregory Limon over het onfortuinlijke verlies: ,,We hebben onszelf echt tekort gedaan. Een gelijkspel had er minimaal ingezeten. Door onze stroeve start van de wedstrijd opende SEV na pakweg tien minuten de score. Die voorsprong was op dat moment dan ook terecht. Ons team herpakte zich en we kwamen beter in de wedstrijd. Halverwege de tweede helft werd dat beloond. Uit een hoekschop scoorde onze centrale verdediger Bastiaan Dingjan de gelijkmaker. Deze stand was helaas van korte duur. Na een goede combinatie van hun kant keken we wederom tegen een achterstand aan. Een paar minuten later was het zelfs 3-1, wat ook de ruststand was.”

De geroutineerde Limon over het tweede bedrijf: ,,Na  rust gingen we bewust iets meer afwachtend voetballen. We lieten hen wat meer komen en probeerden in de omschakeling gevaar te stichten. Dat lukte ons goed en we wisten de aansluitingstreffer te maken via Gary Person. Hierna volgden de kansen elkaar in hoop tempo op. We hadden misschien wel tien kansen om tot de gelijkmaker te komen. Aan de andere kant was SEV nagenoeg niet gevaarlijk. Als we effectiever met de mogelijkheden waren omgesprongen had ons team zelfs voor een kleine sensatie kunnen zorgen. SEV hield wonderbaarlijk stand en sleepte de overwinning over de eindstreep. We kunnen moed putten uit het vertoonde spel, dat is de enige pleister op de wond. Dit is met recht een nederlaag met een bittere nasmaak.”

Volgende week nemen de rood-zwarten het op eigen bodem op tegen Hazerswoudse Boys, dat Oegstgeest in deze speelronde dwarsboomde. Football Factory blijft laatste op de ranglijst en heeft enkel WVC en UDO nog in het vizier.