HomeVijfde klasseFootball FactoryFootball Factory wacht nog op eerste zege na 2-0 nederlaag bij SJC

Football Factory wacht nog op eerste zege na 2-0 nederlaag bij SJC

-

Zaterdag vierde klasse A- Football Factory vertrok zaterdag vol goede moed naar Noordwijk om de eerste winstpartij van dit seizoen te boeken. Opponent SJC was echter in eigen huis met 2-0 te sterk. De Leidenaren bleven door dit resultaat de rode lantaarndrager in de 4e klasse A  met twee winstpunten. De gastheren kwamen al vlot op voorsprong,  nadat aanvoerder Mike Verhoek na 10 minuten de 1-0 binnen knikte.  Daarna kreeg Football Factory via Thijs de Jong en  Stefano Voltan twee grote kansen, maar goed ingrijpen van SJC-keeper Sven Vinkeles voorkwam de verdiende Leidse gelijkmaker. Met een 1-0 stand werd ook de rust bereikt. In de 2e helft was SJC de bovenliggende partij en toen na ruim een uur spelen Frank Steenvoorden van een fout in de Football Factory-defensie profiteerde, was de wedstrijd beslist (2-0).  Opnieuw dus geen winst voor Football Factory, dit tot  teleurstelling van verdediger Hendrik Koopmans.

Koopmans: ,,We spelen dit jaar met bijna een heel nieuw team en het kost blijkbaar meer tijd om goed ingespeeld te raken dan we hoopten. Het veldspel op zich is vrij aardig, maar voor het doel missen we soms net wat scherpte.” Koopmans is zelf ook één van de nieuwe aanwinsten. De 24-jarige verdediger kwam over van het Universiteitsteam van Twente. Van die overstap heeft hij overigens beslist geen spijt. Vervolgend: ,,Het is een leuk team, met een mix van diverse achtergronden. We hebben een hele goeie band met elkaar en we helpen elkaar zowel binnen als buiten het veld. Onze goede teamspirit zal nog zeker resultaat gaan opleveren”,  aldus de sympathieke Koopmans.

De Factorians  krijgen over twee weken een nieuwe kans op de 1e overwinning, dan komt koploper Aarlanderveen in Leiden op bezoek. Die ploeg kwam in deze speelronde niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Alphense Boys en verloor zo de koppositie.

SJC- Football Factory 2-0 (1-0) 10. Verhoek 1-0, 64. Steenvoorden 2-0.

Opstelling SJC: Vinkles, Verhoek,Van de Klugt, Taskin,Vlassuwaka,Schelvis, Steenvoorden,Den Elzen, Altena, Goosen, Broekhof

Opstelling Football Factory: Van Wijk, Van der Horst, Koopmans, Van den Akker, Luidens, Voltan, Darnoud, Ali Rezaie, Hooghiemstra, Cruz, De Jong