HomeZaterdagVierde klasseFusieclub FC Oegstgeest prima van start tegen Floreant

Fusieclub FC Oegstgeest prima van start tegen Floreant

-

Vierde klasse A ( zaterdag )- FC Oegstgeest speelde haar eerste wedstrijd op sportpark De Voscuyl, dat overigens nog aardig in de steigers staat. Volgende week worden de laatste velden opgeleverd en heeft de club de beschikking over drie “gewone” velden en 3 kunstgrasvelden en over 2 weken ( de volgende thuiswedstrijd ) moet ook de nieuwe kantine helemaal klaar zijn. De nieuwe kleedkamers zullen pas begin volgend jaar opgeleverd worden. Tot die tijd wordt er gebruik gemaakt van noodgebouwen.

De selectie van trainer Huig Jan Heeringa is dit jaar aangevuld met drie ex-UDO’ers: Daniel van Vliet, Timo Lichtenbeld, Tim Bakker en de van UVS gekomen Bas Nieuwenhuis. Tevens zijn er enkele oudgedienden op het “oude nest” teruggekeerd: doelman Peter Messemaker ( FC Rijnvogels ), Vincent Solleveld (Warmunda) en Lars van Bommel (Valken 68). Zij zullen ongetwijfeld een meerwaarde voor het team gaan betekenen. Met deze nieuwe spelers moet het voor FC Oegstgeest mogelijk zijn om serieus mee te gaan doen voor de bovenste plaatsen.

De tegenstander uit Boskoop, vorig jaar als 4e geëindigd, heeft evenals de Voscuyl bewoners de poule in het bekertoernooi gewonnen en moest dan ook zeker niet onderschat worden.Dat deed de thuisploeg ook zeker niet en het resulteerde in het eerste kwartier in enkele goede kansen voor de lepe Danny Wenink. Tevens kon een een schitterende aanval worden genoteerd waarbij Abel Bormans aan het eind stond van een bijna “Madjer” goal. Lichtenbeld kwam goed weg na een forse charge die de leidsman, waarschijnlijk wel fan van Bas Nijhuis, met geel beoordeelde. Mede door de scheidsrechter ontstond er wel een intense wedstrijd die gaandeweg de eerste helft steeds meer in evenwicht kwam en ook voor de bezoekers tot enkele kansen leidde.

Aanvoerder en doelman Peter Messemaker keepte een attente eerste helft. Ik speelde lekker voor mijn goal en had een paar goede intercepties en spelhervattingen”,  aldus Messemaker. Met 0-0 gingen beide ploegen de ”barakken” in.

Met een kopbal uit een corner tegen de lat maakte FC Oegstgeest middels Özcan Bayram in de eerste minuut na rust gelijk al hun intenties duidelijk. Nadat de doelman van Floreant nog een mooie aanval onschadelijk maakte kwam na een uur de verdiende voorsprong op het scorebord, na een uitgespeelde aanval die door van Vliet zelfverzekerd werd afgerond. Diezelfde V an Vliet verdubbelde binnen tien minuten de score door een bal over de verdediging van Floreant resoluut langs de doelman te schieten. De doelpuntenmaker: ,,Een eerlijk begin dit en ik heb er alle vertrouwen in dat we dit gaan voortzetten. Alleen jammer dat ik geen hattrick kon maken, aangezien er in het laatste kwartier veel ruimte kwam aan mijn rechterkant.”

Niets leek een eerste overwinning voor de kersverse fusieclub in de weg te staan totdat er een kwartier voor tijd slordig werd uitverdedigd en een daaropvolgend slap schot van buiten de 16 door de benen van doelman Messemaker glipte. ,,Ik heb wel 15 maanden niet gespeeld na mijn periode bij FC Rijnvogels, maar dat zou iets te eenvoudig zijn om te verklaren waarom dit fout ging. Ik denk eerder dat het allemaal te gemakkelijk ging. Ik ben zeker blij met de overwinning maar ben wel doodziek van mijn blunder.”

In het laatste kwartier kwam de overwinning niet meer in gevaar en zo boekte FC Oegstgeest de eerste overwinning in haar nog zo korte bestaan. De eerste klap is een daalder waard.

FC Oegstgeest-Floreant 2-1 (0-0 ). 60. Van Vliet 1-0, 67. Van Vliet 2-0, 74. Hilgeman 2-1. Scheidsrechter: Mirjavanmard. Toeschouwers: 200

FC Oegstgeest: Messemaker, Gianfiglio (90. Groeneveld), Harfaoui, Wenink (64. Van Bommel), Den Hollander, Van Tulder, Bormans, Van der Spek, Van Vliet, Lichtenbeld (64. Bakker), Bayram.

Basisopstelling Floreant: Broers, v.d. Loo, van Herk, de Bruyn, Schreurs, Schreuder, van den Hoogen, Hilgeman, de Bruijn, Monissen, Smeenk.

Foto’s: met dank aan lichtenbeldfoto.nl