Krakerrr van de Week- Ook dit seizoen wordt er wekelijks een Krakerrr van de Week gepubliceerd. Soms zelfs twee. Dat kan gaan om een stadsderby, streekderby, burentwist, topper, een kelderwedstrijd of er wordt om een andere reden gekozen voor schijnwerpers op 1 of 2 (of dus meerdere) regionale clubs. Onze redactie begrijpt dat er elk weekend meer wedstrijden van formaat op de rol staan, maar er moet nu eenmaal een keuze worden gemaakt. In elk geval wordt er door onze redactie rekening gehouden met het door de club gekozen pakket en daaraan gekoppelde mogelijkheden. De eerst keuze is gevallen op de studentenclash in de vierde klasse tussen LSVV’70 en Football Factory. De derby tussen Valken’68 en UVS komt woensdagavond van 18 tot 19 uur ruimschoots aan bod in Sport071 bij Sleutelstad FM. Mediapartner Leidenamateurvoetbal.nl ontvangt dan spelers van beide clubs (vanaf donderdag terug te beluisteren op deze website).

,,Quick Boys – LSVV 5-1. Einde bekertoernooi. Iedereen blij. Op naar het kampioensjaar!” Zo luidde de tweet die de Leidenaren na het afgelopen weekend de wereld in stuurden. Als de gedegradeerde formatie inderdaad serieus werk wil maken van een rentree in de derde klasse, kan aanstaande zaterdag een eerste stap worden gezet in dat streven. Dat zal dan moeten gebeuren in de studentenclash met Football Factory. Paulus Egberts (LSVV’70) en Gregory Limon (FF) hebben er zin in.

,,We zijn inderdaad blij dat die bekerwedstrijden er voor ons op zitten. De meesten hebben het druk met hun baan en hun gezin en daarom zit bij ons niemand te wachten op die vaak doordeweekse potjes. We trainen ook maar één keer in de week, op woensdag. Dat vinden we genoeg”, vertelt de 36-jarige Egberts. De zowel op het middenveld als in de voorhoede inzetbare inwoner van Den Haag is bij de roodhemden bezig aan zijn tweede seizoen. ,,Daarvoor heb ik onder andere bij Sportlust’46 en TAVV gespeeld. En natuurlijk bij ARC. Dat was in de hoofdklasse, destijds het hoogste amateurniveau. Bij LSVV ben ik gaan spelen vanwege de sfeer. Ik heb het echt fantastisch naar mijn zin. We vinden het leuk om te voetballen, maar we nemen het niet al te serieus. En het is bovenal erg gezellig met elkaar. Dat we vorig seizoen degradeerden past ook wel bij de club. Halverwege de competitie stonden we nog in het midden, maar vervolgens maakten we door blessures en wat pech een vrije val. In de beslissingswedstrijd tegen Alphia waren tien spelers, waaronder een aantal sterkhouders, niet beschikbaar. We speelden toen ongeveer de slechtste wedstrijd van het hele seizoen en verloren uiteindelijk na strafschoppen. Ach, het is bij ons zo’n beetje op en af. Te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken, dat is voor ons wel van toepassing, denk ik.”

Kampioenschap

De resultaten van de laatste jaren staven Egberts’ opmerking. LSVV’70 degradeerde in de jaargang 2014/’15 uit de derde klasse, promoveerde daarna meteen en degradeerde het afgelopen seizoen weer. ,,Als degradant uit de derde klasse dienen we nu voor het kampioenschap te gaan. Ik heb veel vertrouwen in ons team. We beschikken over voldoende kwaliteiten en ik weet zeker dat we in de top mee zullen doen. Daar moet ik wel bij zeggen dat ik de meeste ploegen niet goed ken. Ik houd me daar niet zo mee bezig. Het lijkt me in elk geval wel een heel leuke competitie. Het is jammer dat Jiddo Doornenbal nog altijd niet fit is. Die maakte in de eerste competitiehelft heel wat goals. Maar met Jurgen Bouwman (ex- FC Oegstgeest, NV) hebben we er wel een scorende speler bij gekregen.”

Egberts, in het dagelijks leven ontwerper en werkzaam voor zijn eigen bedrijf +Paulus, ziet uit naar de ontmoeting met Football Factory. ,,Ik weet niet wie er bij ons allemaal beschikbaar zijn, maar zelf ben ik er sowieso bij. Het is een leuke wedstrijd. Wij zijn toch een beetje de grote broer. Ik ken ze alleen van vorig jaar toen we ze een keer met 6-0 of 7-0 oprolden. Maar we zullen het komende zaterdag wel weer gaan zien. Ik ben niet zo van de voorspellingen.”

Veranderde speelstijl

Na een jaargang waarin Football Factory slechts drie duels won en als laatste eindigde in de vierde klasse A beginnen de roodzwarten vol goede moed aan de nieuwe editie. ,,Tot nu toe is alles heel positief verlopen. We hebben voor de beker alle drie de wedstrijden gewonnen, zelfs de nul gehouden, en gaan dus door naar de volgende ronde. We zijn op de goede weg. Onze speelstijl hebben we enigszins veranderd. Een aantal spelers toonde zich daarover in het begin nogal sceptisch, maar nu we er resultaten mee boeken zijn ze er meer in gaan geloven en enthousiast geworden. Ik ga natuurlijk niet verklappen hoe we nu spelen. Daar komt LSVV zaterdag wel achter”, aldus Gregory Limon.

De leeftijdgenoot van Egberts acteerde het voorbije seizoen af en toe als centrale verdediger, maar is niet van plan om komend jaar als speler op te draven. ,,Ik wil me focussen op het trainerschap. Dat vul ik samen met Youcef Boukhedmi in. En ook keeperstrainer Robert van Kampen maakt deel uit van het technisch hart. We doen alles gezamenlijk. In de voorbije competitie speelde ik in een aantal noodgevallen nog in de achterhoede, maar dat is nu eigenlijk niet meer de bedoeling. Ik word ook een dagje ouder en dan word je er als voetballer meestal niet beter op. En zo’n dubbelrol als speler en coach is ook niet ideaal. Dan moet je je medespelers gaan aanspreken op hun fouten, terwijl je die zelf wellicht ook maakt.”

Concurrentie

De kans dat de als docent op het PC Hooft College in Leiderdorp werkzame Limon nog eens een invalbeurt zal moeten maken lijkt door de komst van een zevental nieuwe spelers gering. ,,We zijn in de breedte een stuk sterker geworden. Er is meer keuze, waardoor de concurrentie ook is toegenomen. In het verleden hadden we veertien of vijftien man, nu zijn er zo’n twintig eerste elftal-waardig. Zo hebben we ook de discipline kunnen aanscherpen. Daarbij speelt de trainingsopkomst natuurlijk een belangrijke rol. Als spelers wat dat betreft verzaken kun je ze niet opstellen en krijg je veel wisselingen in je team. En die leiden meestal niet tot resultaten. In de voorbereiding toonde met name Samuel Drewes zich een aanwinst. Hij kan in de middenlinie en de voorhoede uit de voeten. We hebben in de afgelopen periode de weg opwaarts ingezet, nu moeten we dat ook in daden omzetten in de competitie. Het is duidelijk dat Football Factory in ontwikkeling is en de toekomst heeft. LSVV was altijd de grote broer. Zij hebben tot nu toe steeds van ons gewonnen en daarbij hadden wij niet veel in te brengen. Maar we zijn ze aan het inhalen. Het zou zo maar kunnen dat we onze zogenaamde grote broer zaterdag gaan verrassen. We hebben in elk geval geen ontzag voor ze. Ik heb het gevoel dat we er klaar voor zijn”, besluit Limon.