Vierde klasse A (zaterdag)-Gary Person blikt nog even terug op de verloren wedstrijd tegen promotiekandidaat VVSB (3-2). De aanvaller met zijn betoog:,,Eigenlijk van meet af aan zagen we al dat VVSB absoluut de betere ploeg was. Daar staan namelijk elf poppetjes op het veld, die geloof hebben in een goede afloop. Bij ons is dat zeker niet zo, van de elf duiken er minimaal vijf in hun schulp. Te bizar, we willen immers van de laatste positie af.”

Vervolgend: ,,We zijn in deze situatie terecht gekomen omdat een tweetal clubs zich al uit de competitie onttrokken. Maar dat is geen excuus. Tegen VVSB wilden we weer eens een keer een gekke uitslag neerzetten. Vanaf de eerste minuut bleek dit onmogelijk te zijn. VVSB heeft een hecht team, iets waar wij van kunnen leren. We schrapen wekelijks spelers bijeen, iets wat afgelopen weekend wederom niet genoeg bleek. Halverwege keken we al tegen een 2-1 achterstand aan. Een minuut of tien voor de theepauze wist ikzelf de aansluitende te scoren. We waren nog niet kansloos, maar dan moet je er el in bijven geloven. Ook al speel je tegen de koploper.”

De sympathieke aanvaller gaat verder: ,,In de rust probeerden we een en ander om te zetten. Het ging beter, maar gewoonweg niet goed genoeg. De Noordwijkerhouters scoorden en wij mochten van geluk spreken dat we niet overlopen werden. Tja, dat ik nog de aansluitende treffer maakte, is voor de statistieken. We kunnen er niets mee. Een roemloze afgang at mij betreft. Terwijl de club bezig is met een reis naar China, op zich prachtig allemaal,  ben ik bezig met van de laatste plaats af te komen. China is leuk, maar laten we eerste maar eens opschuiven op de ranglijst.”

De topscorer aller tijden van de Factoryanen is overduidelijk. ,,Er moet een schepje bovenop in het restant van dit seizoen, anders worden we echt het lelijke eendje van de kelder van het amateurvoetbal. We staan nu al vier punten achter op de nummer voorlaatst en spelen nog maar vier keer. Tijd voor daden op het veld.”