donderdag, april 18, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70LSVV’70 wint, maar gemakkelijk ging het allerminst

LSVV’70 wint, maar gemakkelijk ging het allerminst

-

Vierde klasse A (zaterdag)- De ploeg van Jan Nonkes en Freek Jansen moest voor hun vierde wedstrijd naar Hazerswoude-Dorp afreizen om daar op natuurgras aan te treden tegen Hazerswoudse Boys. Om aansluiting bij de top te behouden was een overwinning noodzakelijk. De thuisclub ging op jacht naar hun eerste overwinning. Na ruim 90 minuten stond er een 1-2 einduitslag op het scorebord, een overwinning die moeizaam tot stand kwam maar de drie punten zaten wel in de tas en dat is waar het uiteindelijk om draait. Volgende week in de uitwedstrijd tegen koploper Aarlanderveen zullen de rood-witten echter wel een stuk sterker voor de dag moeten komen om een goed resultaat neer te zetten.

De doelstelling van de thuisclub is om op termijn uiteindelijk wel de stap naar de derde klasse te maken. Voor dit en volgend seizoen geldt dat de jonge ploeg van trainer Wilco Wapenaar de huid zo duur mogelijk wil verkopen, en dat zal met vallen op staan gaan zo is de verwachting. Na een paar minuten spelen stonden de Leidse studenten al op een 0-1 voorsprong. In een scrimmage voor het doel zag doelman Patrick van der Reest van de gastheren er niet al te solide uit  en kreeg uiteindelijk Guus van Kessel het voor elkaar te scoren. Jurgen Bouwman, spits van de gasten: ,,Ik ging het duel met de keeper aan en hinderde hem zodanig dat mijn ploeggenoot hiervan kon profiteren, en dat was natuurlijk wel een lekker begin.”

De bezoekers schoten dus voortvarend uit de startblokken en waren in de fase hierna ook duidelijk de bovenliggende partij. De Boys werden vroeg vastgezet en de bal ging goed rond, zonder dat hier echte kansen uit ontstonden. Noemenswaardig in die fase was wel dat Jaimy van der Meer van de studenten in korte tijd driemaal een ingooi mocht nemen en deze evenzoveel keer in de voeten van de tegenstander gooide. Na twintig minuten leek de wedstrijd beslist toen Jos van Beuningen vanaf elf meter mocht proberen om de score, na vasthouden door Roy van der Voort, uit te breiden echter met een fantastische redding behoedde Van der Reest zijn ploeg voor een grotere achterstand. Hij maakte hiermee zijn weifelende optreden in de beginfase meer dan goed, sterker nog vanaf dat moment kantelde de wedstrijd en ging de thuisploeg er ineens in geloven.

De gasten hadden steeds meer overtredingen nodig, vooral aan de linkerkant, en na een halfuur spelen luidde een duwfout in het strafschopgebied de gelijkmaker in. Van Beuningen duwde opzichtig zijn tegenstander weg, en Justin Meijer schoot dit buitenkansje achter keeper Dammes Waasdorp. Op dat moment een verdiende tussenstand. De thuisploeg was weer terug in de wedstrijd en het kwartje kon nog elke kant opvallen. Niet heel veel later kwam LSVV’70 echter weer aan de leiding. Na eerder al een mogelijkheid onbenut te hebben gelaten, gaf Edwin Humme het laatste tikje voor de hernieuwde voorsprong. Het laatste noemenswaardige feit van de eerste helft was een vrije trap die door Waasdorp werd overgetikt.

In de tweede helft moest Hazerswoudse Boys komen en ontstond er heel veel ruimte voor LSVV’70. De thuisclub was niet bij machte om een gaatje te vinden in de Leidse muur. De bezoekers maakten slecht gebruik van de ruimte die zij kregen en die achter de verdediging van de thuisclub lag. Keeper Van der Reest onderscheidde zich met een aantal belangrijke reddingen, zijn collega aan de andere kant hoefde zich niet heel erg in te spannen en deed wat hij moest doen. Wel kwamen de studenten goed weg want zowel bovenkant lat als buitenkant paal voorkwamen de gelijkmaker. Over de gehele wedstrijd gezien een moeizame maar verdiende (nipt op punten gewonnen) overwinning. Namens LeidenAmateurVoetbal nog wel sterkte gewenst aan de onfortuinlijke speler van de thuisploeg die in de laatste minuut met een knieblessure geblesseerd moest afhaken, in een ultieme poging om de bal achter doelman Waasdorp te krijgen en daarbij ongelukkig in botsing kwam.

,,Op de eerste plaats ook namens mij ook heel veel sterkte voor de betreffende speler. Ik heb absoluut nooit de intentie gehad om deze speler op die manier te blesseren. Ik wilde dit na afloop in de kleedkamer al tegen hem zeggen, maar gezien de begrijpelijke emotie op dat moment kwam het toen niet erg gelegen uit. Wat de wedstrijd betreft; we begonnen natuurlijk goed en vergeten daarna de voorsprong te vergroten. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd en maken zij uiteindelijk nog gelijk. Vervolgens komen wij weer op voorsprong en was het hierna van onze kant niet heel erg best meer zonder dat zij erg gevaarlijk werden. Alleen als het verschil in doelpunten 1 blijft dan kan een klutsbal uit een corner of vrije trap ook zo maar binnenvallen. Het mag geen excuus zijn, maar je merkt dat wij toch moeite hebben met voetballen op echt gras. Wij trainen en voetballen thuis op kunstgras, en ons normaal gesproken verzorgde spel komt op die ondergrond het beste tot zijn recht. Volgende week tegen de koploper. Wij  zullen dan wel uit een heel ander vaatje moeten tappen om tot een goed resultaat te komen”, aldus keeper Waasdorp.

Freek Jansen was nog wat uitgesprokener in zijn commentaar. ,,Een slechte wedstrijd van onze kant, meer kan ik er echt niet van maken. Ik moest in en vlak na rust al drie wissels inbrengen omdat sommigen er echt doorheen zaten, en dat zag je ook terug in ons spel. In de omschakeling lag er zoveel ruimte voor ons, nee dat hebben we zeker niet goed benut. Vandaag hadden we Jiddo Doornenbal met zijn snelheid goed kunnen gebruiken, hopelijk haakt die over een aantal weken weer aan.”

Hazerswoudse Boys – LSVV’70 1-2 (1-2). 2. 0-1 Van Kessel, 29. 1-1 Meijer, 35. 1-2 Humme. Scheidsrechter De Vries, toeschouwers 90.

Opstelling Hazerswoudse Boys : Hartman (Meertens), Moerland, Gordijn, Van Meurs, Van Zanten, Nieuwhof (Roeloffs/Van Haastrecht), Van der Voort, Martens, Meijer, Rens, Van der Reest.

Opstelling LSVV’70 : Waasdorp, Van Beuningen (Van der Graaf), Huisman, Van Luxemburg, Van der Meer, Egberts, Wijnakker, Humme (Loos), Bouwman (De Groot), Ebbing, Van Kessel.

Foto’s: met dank aan J. Bouwman