Vierde klasse A (zaterdag)- Het Wim Mugge Sportpark was afgelopen zaterdag het decor van een ware studentenclash en tevens stadsderby.  LSVV’70 ontving medestudentenclub Football Factory. De thuisploeg mag een kanshebber voor de titel worden genoemd, daar waar de Factorianen mikken op een plek in de middenmoot. In een boeiend duel wurmde de ploeg van trainer Freek Jansen zich langs Factory. Pakweg een minuut of tien voor tijd werd het enige en beslissende doelpunt gemaakt. Het werd dus 1-0 voor de gastheren.

Al vroeg in de wedstrijd werd het spelbeeld duidelijk. Football Factory ,opererend met een vijf mans verdediging, liet LSVV’70  het spel maken en loerde zelf op de counter. De ploeg van Jansen kreeg de beste kansen. Een schot van aanvaller Guus van Kessel werd goed gepakt door doelman Matthew Kirwan. Dezelfde Van Kessel zag  hierna tot tweemaal toe zijn inzet van de doellijn gehaald worden. Het was eenrichtingsverkeer naar het doel van Kirwan, maar de compacte verdediging van de Factorianen hield goed stand. Het regende kansen voor de thuisploeg, maar de precisie in de afronding ontbrak. Vanuit de counter deelde Football Factory wat speldenprikjes uit, maar LSVV ‘70 goalie Dammes Waasdorp werd nimmer echt op de proef gesteld. Wat de ploeg van Jansen ook probeerde, de bal wilde er niet in. Met een 0-0 stand werd de rust in gegaan.

Ook na de onderbreking was het spelbeeld onveranderd. Factory leunde achterover en liet LSVV’70 komen. De thuisploeg kon het zichzelf verwijten dat het niet tot scoren kwam. In de opbouw liep tot aan het vijandelijke doelgebied alles op rolletjes. Meerdere malen was echter de eindpassing niet goed en konden de bezoekers relatief makkelijk uitverdedigen. Na een kwartier spelen in het tweede bedrijf kwam vanuit de counter de eerste grote kans voor Football Factory. Aanvaller Dion Darnoud werd weggestuurd en schoot tegen Waasdorp op en ook in tweede instantie bracht de ervaren sluitpost redding op de poging van Gary Person. LSVV ‘70 schroefde hierna het tempo op. Pogingen van Neal Petersen, invaller Michiel Ebbing en Jurgen Bouwman gingen maar nipt over of naast. Een minuut of tien voor tijd kregen de gastheren een vrije trap toegewezen. De geroutineerde Petersen legde de bal panklaar op het hoofd van spits Bouwman, die de bevrijdende 1-0 binnen kopte. Factory ging in de slotfase nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar LSVV ’70  hield makkelijk stand. De studentenclash werd dus in het voordeel beslist voor Jansen en de zijnen. Toch kon de technische staf van Football Factory optimistisch zijn. Met de veranderde speelstijl ten opzichte van afgelopen seizoen zal deze ploeg de punten zeker gaan binnenhalen. Volgende week gaat LSVV op bezoek bij nieuwkomer Alphense Boys. Football Factory neemt het op eigen bodem op tegen Zevenhoven.

Bastiaan Dingjan van Football Factory na afloop van de wedstrijd: ,,Heel erg zonde dat we als verliezer van het veld af gaan. LSVV ’70  was zeker de bovenliggende partij. Jammerlijk dat kort voor tijd de bal er toch nog invloog. Toch stond het elftal goed. Het nieuwe systeem bleek goed te werken want ze hadden het echt heel moeilijk. In de voorbije jaren waren zij vaak veel sterker. Nu is duidelijk geworden dat we absoluut dichterbij komen. Dit verlies is jammer, maar we kunnen met deze speelstijl zeker vooruit kijken.”

Matchwinner Bouwman met zijn opinie: ,,Het was een pittige wedstrijd. Dat wisten we vooraf al, zeker gezien de goede resultaten van Football Factory in de districtsbeker. We speelden tegen een betonnen muur en we moesten het geduld bewaren. Gelukkig werd dit ook beloond kort voor tijd. Gezien het spelbeeld een terechte uitslag, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het een moeizame overwinning was. Al met al een lekker begin van de nieuwe competitie.”

LSVV’70-Football Factory 1-0 (0-0) 82.Bouwman 1-0.

Basisopstelling LSVV’70: D.Waasdorp, Van Beuningen, Flippo, Leugering, Huisman, Wijnakker, Egberts, Groenendijk, Petersen, Bouwman, Van Kessel

Basisopstelling Football Factory: Kirwan, Drewes, Corte Real, Rezaie, Dingjan, Koopmans, De Jong, Darnoud, Person, Vander Horst, Hooghiemstra