Vierde klasse A (zaterdag) –  Zonder een vijftal geblesseerde en geschorste basisspelers (Boris Muller, Younes Seghrouchni, Ramon Weijers, Ali Barokzay en Patrick Bom) hield Meerburg zaterdag de punten in eigen huis. De gastheren boekten een zakelijke zege op het laag geklasseerde WVC. Barry Verboon had met twee doelpunten een groot aandeel in de 4-0 overwinning. Klein smetje op de winst was de blessure van Joeri van der Voort, juist pas weer aangesloten bij de hoofdmacht. Van der Voort moest al na twee minuten gewisseld worden vanwege een hamstringblessure.

Meerburg begon uitstekend en kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Met een lange pass werd Justin de Jong bereikt, die vervolgens koeltjes zijn ploeg op voorsprong zette (1-0). Het tweede doelpunt was identiek aan de eerste. Wederom werd de aanval gezocht met een opbouw van achteruit, waarna Frits Muller de WVC-doelman voor de tweede keer wist  te passeren (2-0). Na rust lukte het Meerburg via Barry Verboon nog 2x te scoren, waardoor de eindstand op 4-0 uitkwam.

Meerburg-verdediger Ali Barokzay  deed zaterdag dus niet mee vanwege een lichte liesblessure, maar is volgende week zeker weer van de partij. Barokzay zal trouwens volgend seizoen voor Lugdunum uitkomen.  De ex-speler van RCL: ,, Er spelen wat vrienden van mij bij Lugdunum. Deze jongens wisten mij te overtuigen om volgend seizoen bij hun te komen spelen en na een goed gesprek met de trainer van Lugdunum was ik er snel uit.”

Met een vertrek naar Lugdunum keert Barokzay terug naar het niveau waar hij al eerder op speelde. ,,We zouden met Meerburg 3e klasse  zondag gaan spelen, maar dat werd uiteindelijk 4e klasse  zaterdag. Niets ten nadele van de club, maar ik wil graag hogerop. Het niveau van voetballen in de vierde klasse is niet echt heel hoog. De tweede klasse ligt mij gewoon beter.”

De verdediger speelde voorheen met RCL in de eerste klasse en hoopt volgend jaar met Lugdunum ook in deze klasse te acteren. ,,Bij Meerburg spelen we op een slecht veld. We hebben een aantal blessuregevoelige jongens en op ons huidige veld nemen de blessures alleen maar toe. Het eerste veld is gewoon te oud en bij Lugdunum tref ik een beter speelveld aan. Dat speelde ook wel een rol, maar de belangrijkste reden van mijn vertrek is dat ik graag weer in de 1e of 2e klasse wil spelen. Ik ben nog jong en wil proberen om al op jonge leeftijd op een goed niveau te spelen. Daan van der Zwaan (volgend jaar UVS, GK) en Younes Seghrouchni (volgend seizoen FC Boshuizen, GK) delen deze mening ook. Wie weet kom ik Daan volgend jaar in het veld tegen.”

Meerburg speelt door deze overwinning nog steeds mee om een plek in de top 4. Volgende week gaat de ploeg uit Zoeterwoude-Rijndijk op bezoek bij Alphia. De verdediger tot slot: ,,Meerburg verdient het om te promoveren. Het is echt een leuke club, de spelersgroep is goed en alles is goed geregeld voor ons. Het is echter niet makkelijk om uit de vierde klasse te promoveren, met alleen maar goed voetbal red je het niet in deze klasse.’’

Meerburg – WVC 4-0 (2-0)   De Jong 1-0, F. Muller 2-0, Verboon 3-0, Verboon 4-0.

Basisopstelling Meerburg:  Van Velzen, Hazenberg, K. de Jong, J. de Jong, Laan, Van der Meer,    F. Muller, Paulides, Van der Voort, Van der Zwaan, Verboon.