Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Waar we vorige week vele scoringskansen niet wisten te benutten, lukte het Haagse Hout toen wel één keer uit twee doelpogingen. Daardoor verloren we thuis onnodig drie punten. En dit keer, uit bij het hooggeplaatste SEV, hadden we weer het beste van het spel, gaven we echt weinig weg, maar kregen zelf ook niet veel scoringskansen. En dan na een dik verdiende 0-1 voorsprong kort na rust werd het kort voor tijd toch 1-1 na een doelpunt waar buitenspel met hoofdletters geschreven kon worden”, aldus clubman Christaan Laan van Meerburg die al aan zijn tiende seizoen in de selectie bezig is.

De Zoeterwoudenaren hadden een zege hard nodig om, op plek vier, weer meer aansluiting te kunnen krijgen met de top drie waar SEV stevig op plek twee stond. Opvallend was dat deze ploeg twee jaar geleden nog in de tweede klasse speelde. De naam ‘Sportpark Kastelenring’ waar het Leidschendamse SEV (Sport En Vriendschap) haar thuiswedstrijden speelt, is niet voor niets gekozen. Want deze groenwitten scoorden thuis tot op heden 12 uit 4 (15-2). Laan: ,,De eerste helft hadden wij overduidelijk het beste van het spel en jammer dat die kopkans van onze topscorer Daniël van der Zwaan er niet in ging. Maar de laatste vijf minuten was het toch SEV dat twee bloedkansen kreeg door met een speler alleen voor onze doelman Patrick Bom op te duiken. Één keer kon hij schitterend redden en de andere keer werd de bal van onze doellijn gehaald.”

Trainer Alex Redel was duidelijk in de rust voor zijn spelers. De thuisploeg ging meer pressie spelen en bijna elke tweede bal was daardoor voor hen. Het middenveld moest zeker die tweede helft weer beter gaan staan zoals het grootste deel van de eerste helft wel het geval was geweest. ,,En als ik de tweede helft even mag samenvatten, SEV heeft geen kans gekregen waar wij wel wat mogelijkheden kregen”, aldus routinier Laan. Zo wist Van der Zwaan uit een voorzet van Levi Paulides alleen voor hun doelman te komen. Laan: ,,En zo’n kans moet je hem echt niet geven, zeker niet na die fantastische ‘Frank de Boer-achtige’ crosspass waarmee hij werd vrijgespeeld en de dik verdiende 0-1 kon laten aantekenen.”

Meerburg kon de latere mogelijkheden niet goed uitspelen, wat ook vaak kwam door verkeerd gemaakte keuzes. ,,SEV begon het laatste half uur de bal naar voren te pompen, maar achterin stond het bij ons gewoon goed. En dan gaat die er kort voor tijd toch in bij ons. De scheidsrechter floot, waarbij zelfs de doelpuntenmaker aan buitenspel dacht, maar de fluit werd gebruikt door de leidsman om de gelijkmaker te bevestigen. En onze grensrechter hoefde ook niks uit te leggen aan de man in het zwart, we konden dus gewoon weer aftrappen. En dan gaan we volgens mij toch met twee punten te weinig van het veld af”, sprak de teleurgestelde Meerburg-speler.

SEV staat met dit onverdiende punt nog steeds op plek twee met 27 uit 11 (34-9) waar Meerburg op plek vier bleef staan met 20 uit 12 (23-16). Komende zaterdag wacht thuis Roodenburg als tegenstander en de uitwedstrijd hadden de zwartwitten al met 0-4 gewonnen. En deze zaterdag was dezelfde 0-4 op Sportpark Noord de uitslag in de pot tegen VVSB, nummer drie op de ranglijst. Laan: ,,Makkelijke potjes bestaan er niet in deze vierde klasse voor ons, dus we blijven er alles aan doen om zeker de nacompetitie te bereiken dit seizoen. Maar dan moeten we zeker beter de kansen benutten en die creëren we toch wekelijks meer dan voldoende.”

SEV-Meerburg 1-1 (0-0). 52. Van der Zwaan 0-1, 86. Schoew 1-1.

Opstelling Meerburg: Bom, Paulides, Laan, Weijers, Seghrouchni, Van der Meer (Barokzay), Holleman (De Leede), B. Verboon (Voorbij), Van der Zwaan, K. de Jong, J. de Jong.