HomeLSVV'70Interviews LSVV'70Meerburg en LSVV’70 delen de punten na wedstrijd met twee gezichten

Meerburg en LSVV’70 delen de punten na wedstrijd met twee gezichten

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Het zijn roerige tijden voor de Rijndijkers, het vlaggenschip staat op een plek waar vooraf niemand rekening mee had gehouden en dat brengt vanzelfsprekend kritiek met zich mee en de club kan op zoek naar een nieuwe voorzitter. Over dat laatste, deze zal ongetwijfeld op korte termijn worden gevonden, wat het eerste betreft zullen er wedstrijden gewonnen moeten worden om de rust binnen de vereniging weer iets terug te laten keren. Bij tegenstander LSVV’70 is de enige vorm van onrust welke spelers er nu weer op het wedstrijdformulier staan, maar er wordt altijd begonnen met elf en dat was gistermiddag niet anders. De Leidse studenten leken met een 0-2 voorsprong op rozen te zitten, maar het karaktervolle Meerburg sleepte toch nog een punt uit het vuur.

Beide ploegen namen het niet alleen tegen elkaar op, ook de weersomstandigheden waren een te trotseren tegenstander. Het was waterkoud en er stond heel veel wind, de ploeg die hier het beste mee om zou gaan kwam dichterbij de driepunter. Een ploeg in nood kent vaak ook veel pijntjes, en dat was bij de thuisclub niet anders. Hierdoor ook een wat gewijzigde opstelling, captain Joeri van der Voort was bijvoorbeeld terug te vinden in de achterste linie. ,,Niet echt mijn voorkeurspositie, maar gezien het teambelang snap ik deze keuze wel.”

Na een klein kwartier spelen kwamen de studenten op voorsprong. Een mislukt schot van aanvoerder Neal Petersen kwam bij Guus van Kessel terecht, en vanuit de draai produceerde hij een slap rollertje welke bij de tweede paal het doel in ging. Vlak hierna had de thuisploeg op gelijke hoogte kunnen komen, na een uitstekende crossbal van Ramon Weijers was het Aymen Mizab die de bal zo ongeveer de Rijndijk op schoot. De ploeg van trainer Alex Redel probeerde het wel, maar kon in de eerste helft zeker niet overtuigen en liet ook zien dat voetballen met wind mee niet altijd een voordeel hoeft te zijn. Sterker nog, de bezoekers  verdubbelden vlak voor rust de voorsprong toen een voorzet van Paulus Egberts ongelukkig door Ramon Weijers achter zijn eigen doelman werd binnen gewerkt. Een flinke tik op de neus voor een ploeg die toch al niet overloopt van zelfvertrouwen, ogenschijnlijk geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van mister LSVV’70 Wim Mugge, die bij afwezigheid van Freek Jansen en Jan Nonkes de honneurs waarnam.

Hoe anders verliep het in de tweede helft. De roodhemden geloofden het wel en leken ietwat gemakzuchtig, de gastheren daarentegen leverden meer strijd en aan de hand van Mizab werden de gasten teruggedrongen. LSVV’70 stond onder druk, had wind mee maar maakte slecht gebruik van de ruimte die Meerburg weggaf. Redel was inmiddels ook druk aan het wisselen geslagen en een kwartier voor tijd kwam de aansluitingstreffer op het scorebord. Na een goede individuele actie van Mizab was het Van der Voort die het laatste tikje gaf en was de spanning weer terug. Het ging er in die laatste fase ook wat steviger aan toe, twee gele kaarten in een voor de rest uitermate sportieve wedstrijd waren het gevolg. Doelpuntenmaker Van Kessel had vlak na de aansluitingstreffer de 1-3 op zijn schoen. Vanaf een meter of veertig en gedragen door de wind belandde de bal uiteindelijk op de buitenkant van de paal. Het venijn zat duidelijk in de staart. In blessuretijd mochten de withemden nog een vrije trap nemen en na mistasten van Thomas Waasdorp was het invaller Christiaan Laan die de gelijkmaker binnenkopte. Beide ploegen kregen hierna nog een kans op de overwinning naar beide keepers voorkwamen dit en zo hielden beide ploegen een punt over aan dit windrijke duel.

Doelpuntenmaker Van Kessel was een dag later maar gaan klussen om van zijn chagrijn af te komen, ,,Nee hoor gekkigheid, maar er moest nog iets aan de zolder gebeuren in ons huis in Lisse en als ik nu naar buiten kijk dan is het hier ideaal weer voor. Ik kan niet zeggen dat een punt voor Meerburg uiteindelijk niet verdiend is, maar we geven het zelf wel weg. Zij hebben een leuke ploeg met een aantal goede spelers, maar als je met zo een voorsprong gaat rusten en je hebt de tweede helft wind mee dan doe je zelf iets niet goed. Wij verloren de controle over de wedstrijd, en die was er de eerste helft wel en dat mogen we onszelf aanrekenen. Compliment aan Meerburg, na een ongelukkig seizoen tot nu toe en een in de rust zeker lijkende nederlaag knokken zij zich toch naar een punt.”

Laatste woord is aan invaller en ‘matchwinnaar’ Laan ,,Ik was niet helemaal fit en begon daardoor op de bank en alleen in uiterste nood zou ik er nog in komen. De eerste helft beginnen we niet onaardig maar bij de eerste echte aanval van LSVV’70 ligt de bal weer in het netje en hadden we op de bank zoiets van, nee he daar gaan we weer. Dan komt die dreun vlak voor rust, des te knapper is het dan dat we uiteindelijk nog een verdiend punt binnenhalen. Wie een paar maanden geleden, en met alle respect naar deze tegenstander toe, had gezegd dat we dik tevreden zouden zijn met een punt thuis die had ik voor gek verklaard maar hier kunnen we zeker verder mee. Ondanks de hoek waar we in zitten, hebben we veerkracht getoond en dat is de grootste winst.”

Meerburg – LSVV’70 2-2 (0-2) 13. 0-1 Van Kessel, 44. 0-2 Weijers (ed), 73. 1-2 Van der Voort, 90. 2-2 Laan. Scheidsrechter Strijd. Toeschouwers: 50.

Opstelling Meerburg : Bom, Scheurwater, Weijers, Loos, Slingerland (56. Laan), Paap, Mizab, Fleuren (81. Van de Ven), Van der Voort, Van der Meer (64. Sierat), Abbach.

Opstelling LSVV’70 : Waasdorp, Van Beuningen, Leugering, Groenendijk, Van der Meer, Van der Graaf (58. Loos), Wijnakker, Casteel (68. Huisman), Egberts, Petersen, Van Kessel.