Vierde klasse A (zaterdag)- Meerburg ging zaterdag op bezoek bij het dit seizoen ongenaakbare Aarlanderveen, de gastheren morsten dit seizoen pas twee punten. Het tot nu toe teleurstellende Meerburg maakte het de koploper in met name de 1e helft erg lastig, maar stond na afloop, zoals zo vaak dit seizoen, toch met lege handen (3-1).

Meerburg was in de 1e helft zeker niet minder dan de lijstaanvoerder, Sterker nog, de bezoekers kregen in dit bedrijf zelfs de beste kans op een voorsprong. Denny Scheurwater had een goede mogelijkheid om de bezoekers op 0-1 te zetten, zijn poging werd door de Aarlanderveen-goalie gekeerd. De gastheren kwamen vlak na rust op 1-0 en toen niet veel later ook de 2-0 viel, was het duidelijk dat de Meerburgers voor een lastige klus stonden. De fraaie 2-1 van Ramon Weijers uit een vrije trap zorgde weer voor hoop bij de Meerburg-aanhangers, maar de beslissing viel aan de andere kant. Na een goed uitgespeelde counter zorgde de Aarlanderveen-spits voor de 3-1 en was de elfde zege van het seizoen voor de lijstaanvoerder een feit.

Bij het ingaan van de winterstop (na 12 wedstrijden) staat Meerburg met 8 punten (1x gewonnen, 5x gelijk en 6x verloren) op een 12e plaats en dat is bepaald niet de positie die men voorafgaand dit seizoen in Zoeterwoude-Rijndijk in gedachten had. Na de hoopgevende competitiestart bij Roodenburg (1-7 winst), is er dit kalenderjaar niet meer gewonnen. Dat Meerburg sindsdien 6 basisspelers moest missen, is een  plausibele verklaring voor de inzinking van de wit-zwarten. Het siert Meerburg-trainer Alex Redel dat hij zich niet wil verschuilen achter de waslijst aan blessures, maar het is duidelijk dat dit invloed heeft gehad op de resultaten van de Zoeterwoudenaren. Aan de andere kant geldt ook hier: ‘ieder nadeel, hep z’n voordeel’. Door de vele blessures hebben jongelingen als Ali Abbach en Jonathan Sierat hun kans gepakt en tegen Aarlanderveen maakte ook junior Lars Barthen een verdienstelijk debuut.

De verwachting is dat Meerburg na de winterstop weer kan beschikken over een zo goed als fitte selectie, die erop gebrand zal zijn om revanche te nemen voor de slechte 1e competitiehelft. Het is overigens nog niet bekend of Redel ook volgend seizoen de leiding over de Meerburg-selectie heeft. De gesprekken tussen Redel en het Meerburg-bestuur staan binnenkort op stapel.

Aarlanderveen – Meerburg 3-1 (0-0). 50. 1-0, 70. 2-0. 75. 2-1 Weijers, 86. 3-1

Opstelling Meerburg: Bom, Fleuren, De Jong, Van der Meer, Loos, Weijers, Abbach, Scheurwater, Paap, Van der Voort (Barthen).