HomeVierde klasseMeerburgMeerburg wint bij UDO in matige pot (1-3)

Meerburg wint bij UDO in matige pot (1-3)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Op sportpark de Voscuijl ontving UDO (nummer tien op de ranglijst) het op de vijfde plaats staande Meerburg. Beide ploegen hadden moeite mooi voetbal ten toon te stellen. Het veld was belabberd, er ging veel mis, kortom: het was het zaterdag allemaal net niet in Oegstgeest.

Meerburg heeft na een lastige start zijn draai weer enigszins gevonden en kan met een wat geruster hart zijn wedstrijden aanvangen.  Onder leiding van arbiter Yanover werd om drie uur het startsignaal gegeven. Daarna tastten beide ploegen ruim zeven minuten de polletjes van de gehavende grasmat af. Na een kwartier spelen kwam een door Ramon Weijers (Meerburg) prima genomen corner uit bij Ali Barokzay,  maar invaller-keeper Nick Bakker (de vaste doelman van UDO verblijft momenteel in het buitenland, red.) stond prima zijn mannetje in het Oegstgeester goal.

Meerburg kreeg in het eerste half uur speeltijd nog een goede kans via het hoofd van Daan van der Zwaan, maar ook hij kon niet afronden. Na een goede kopkans van Oegstgeester Timo Lichtenbeld volgde een uitbraak van Meerburg, die eindigde bij  Younes Seghrouchni. De aanvallende middenvelder schoot de bal hard in de kruising en bracht hiermee de stand op 0-1. De resterende minuten van de eerste helft werden vooral gekenmerkt door de schitterende, goed vallende passes van Weijers en prima keeperswerk van UDO-keeper Bakker.

Na de rust kreeg Kevin de Jong een enorme kans namens Meerburg, die op de paal eindigde en ook in de rebound vond hij niet het net. Een keihard ingeschoten bal van Daan van der Zwaan werd door het lichaam van een UDO-verdediger bij de doellijn weggehouden en een zwak schot van Seghrouchni belandde in de handen van Bakker.  De staf van UDO besloot het roer om te gooien door het maximum aan wissels in de tweede helft te gebruiken. UDO nam het heft meer in handen en Meerburg had de nodige moeite om nog tot goed opgezette aanvallen te komen.

De ploeg uit Oegstgeest moest het deze wedstrijd vooral hebben van hun inzet en die arbeid werd beloond.  Lichtenbeld bracht met een, via de korte hoek, ingekopte bal de stand weer in evenwicht(1-1).
In het laatste kwartier van het duel zette Meerburg-aanvoerder Kevin de Jong van der Zwaan goed in stelling, waarna de spits de strakke voorzet met gemak in het goal kon parkeren(1-2). Uiteindelijk zorgde Seghrouchni voor de definitieve beslissing (1-3) en kort daarna werd de wedstrijd afgefloten. Meerburg kon zo afreizen naar de Rijndijk met 3 punten in de pocket en profiteerde zo van de nederlagen van Oegstgeest en SEV.

Bij Meerburg waren Seghrouchni en Meijers deze wedstrijd de meeste opvallende spelers aan de kant van de zwart-witten, bij UDO onderscheidde doelman Bakker zich op een positieve wijze. Duuk van der Meer (Meerburg) had zeer kort commentaar op het gespeelde duel: ,,Meerburg heeft zichzelf vanmiddag tekort gedaan. De uitslag had groter moeten uitvallen.”

UDO: Bakker, L. Franken, Lichtenbeld,  Juffermans (Van Moorsel), M. Franken, P. Franken, Bolink (Van der Hooft), Bakker,  De Barros, Hoogkamer, De Bruyn (Van Wamel).

Meerburg: Bom, Barokzay, Laan, Holleman (Verboon), K. de Jong, J. de Jong, Van der Meer (Efe Can Ertem), Van der Zwaan, Seghrouchni, Paulides, Weijers (Van der Poel).

Scheidsrechter: Yanover

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl