De ‘profvoetballer in China ervaring’ en Waarom je er als student bij moet willen zijn?

Ook dit jaar zal LVV Football Factory namens de Universiteit Leiden weer naar China afreizen om mee te doen aan het World Elite University Football Tournament (WEUFT). Vanavond beginnen de China trials bij Football Factory. In een kort interview  wat meer over de ervaringen van vorig jaar en de verwachtingen van dit jaar. De studenten Thom Derks, Martijn van den Akker en Floris Hooghiemstra, van LVV Football Factory, vertellen over hun Chinese ervaringen.

Wat is WEUFT precies?

Martijn van den Akker alias de Knappere Veltman met de Mooie Vriendin: ,,WEUFT is een internationaal voetbaltoernooi waar verschillende teams van over de hele wereld naar toe komen. Het is een moment waar universiteiten hun voetbalteams sturen om te strijden voor de beker. Het sportieve staat centraal maar het culturele en gezellige aspect van dit toernooi wordt zeker niet vergeten. Doordat je een kleine twee weken ontzettend veel met elkaar optrekt werkt het erg verbroederend.”

Floris alias Flo: ,,Het World Elite University Football Tournament is een universitair voetbaltoernooi met universiteitsteams van over de gehele wereld. Het wordt georganiseerd door de Tsinghua University in Beijing, wat de hoogst gerankte universiteit is van China. Het heeft nu twee keer in Beijing plaats gevonden en deze zomer gaan we naar Wuhan wat in midden China ligt.”

Thom alias Bing Lau: ,,Het WEUFT is een internationaal voetbaltoernooi waarin universiteitsteams de strijd met elkaar aangaan om deze felbegeerde cup binnen de slepen! Vorig jaar zijn we voor het eerst geweest namens de universiteit Leiden en het was een fantastische ervaring. Alles was goed geregeld, van het hotel tot het sportcomplex tot de culturele tripjes. Het was een reis om nooit meer te vergeten! Naast het feit dat je je twee weken profvoetballer mag voelen, stiekem toch wel een kleine droom, is het heel gaaf om met studenten van over de hele wereld in contact te komen.”

Wat maakt het toernooi zo speciaal ten opzichte van andere toernooien?

Martijn: ,,Voordat we naar China gingen wisten we totaal niet wat we moesten verwachten. Het idee dat we alleen een toernooi in China mochten spelen was al ongelofelijk! Toen we er eenmaal waren overtrof het alle verwachtingen. We hebben ons een kleine twee weken prof mogen voelen! Een onvergetelijke ervaring!”

Floris: ,,Het hele toernooi is fantastisch goed georganiseerd, van het vervoer naar alle accommodaties tot de ballen jongens en meisjes die bij elke wedstrijd aanwezig zijn. Het heeft echt alles weg van een professioneel toernooi, maar dan met studenten in plaats van pro’s. Het is een jongensdroom om een keer mee te doen aan zo een prestigieus toernooi.”

Thom: ,,Het bijzondere aan het toernooi is dat het voor vele van ons de jongensdroom om profvoetballer te worden toch een beetje uit heeft laten komen. Alles was tot in de puntjes geregeld, wat het een ontzettend bijzondere ervaring maakte. Zo werden bijvoorbeeld alle wedstrijden live uitgezonden en haalde sommige wedstrijden 20 duizend kijkers.”

Het mooiste moment van vorig jaar?

Martijn: ,,Na onze laatste verloren wedstrijd tegen Cambridge bleven de Chinese fans ons aanmoedigen. Het was leuk om te zien dat we daar in korte tijd een leuke achterban hadden opgebouwd.”

Floris: ,,De afscheidsceremonie waar we met alle teams op het podium karaoke deden.”

Thom: ,,Lastig, want we hebben ontzettend veel mooie dingen met elkaar meegemaakt! Wat voor mij uiteindelijk het mooiste is wat ik heb overgehouden aan de trip is een hele hechte band met mijn teamgenoten. We hebben elkaar in die korte periode in China toch heel goed leren kennen en daar zijn een aantal hechte vriendschappen uit ontstaan.”

Wat zijn de verwachtingen van dit jaar?

Martijn: ,,Vorig jaar was het even aftasten wat het niveau zou zijn. Ik ben ervan overtuigd dat we dit jaar met een nog sterkere selectie af zullen reizen richting China en we de groepsfase kunnen overleven. We hebben nu de ervaring van vorig jaar, weten wat de omstandigheden zijn in China, een goed begin is het halve werk toch?”

Floris: ,,Dat het weer een geweldige trip gaat worden met Factory.”

Thom: ,,We zijn met de hele selectie alweer ontzettend hard in training om dit jaar nog meer te gaan vlammen dan vorig jaar en die groepsfase te overleven. Waar ik echter het meeste naar uitkijk is de gezelligheid, het groepsgevoel van vorig jaar was echt geweldig. Als we de gezelligheid van vorig jaar weten te evenaren dan is het toernooi voor mij geslaagd.”

Zie ook eerder geplaatst bericht: https://www.leidenamateurvoetbal.nl/wp-admin/post.php?post=61429&action=edit

 

KIJK VOOR MEER INFO:

www.lvvfootballfactory.nl

Facebook Football Factory

Instagram lvv Football Factory

Twitter: @LVV_FF

Of mail naar info@lvvfootballfactory.nl