Vierde klasse A (zaterdag)- Meerburg heeft de tweede nederlaag van het seizoen te pakken. Eerder werd tegen Zevenhoven niet thuis gegeven (2-0). Dit keer kreeg de ploeg van Alex Redel genoeg kansen zonder groots te spelen, maar het bleek niet voldoende om Hazerswoudse Boys eronder te houden (2-3). Aanvaller Richard Versteden: ,,Een bijna ongelooflijke en onverklaarbare nederlaag. Wij kregen zeker acht kansen, waarvan vijf dotjes. Zij zijn er drie keer uitgekomen en zie daar de uitslag. We hadden deze pot dus moeten winnen, maar ik draai er niet omheen als ik stel dat het allemaal voetballend veel beter moet bij ons.”

Naast de genoemde verliespartijen werd vorige week ook niet gewonnen van FC Oegstgeest. Die 0-0 was op zich niet onverdienstelijk, maar de feiten liegen niet. Meerburg zakte naar de tiende plaats en leverde al acht punten in. Versteden: ,,Daarom moeten we eens kappen om naar de ranglijst te kijken. Laten we eerst eens beter gaan voetballen. Vooral durven te voetballen. Dan komen de punten vanzelf en dan pas heb je reden om eens een blik te werpen naar hoe je ervoor staat. We hebben tegen Hazerswoudse Boys laten zien achterin heel kwetsbaar te zijn. En voorin hadden we natuurlijk meer goals moeten maken. Dan doe je het dus al met al niet goed en dan kan je ook verliezen van een bepaald niet indrukwekkende tegenstander.”

Roy van der Voort zette zijn ploeg op voorsprong. Daarna was het Versteden zelf die de stand weer in evenwicht bracht. Colin van Haastrecht zorgde evenwel voor een 1-2 voorsprong halverwege voor de ploeg van Wilco Wapenaar. Ties Tijsen hielp Meerburg kort na rust aan de gelijkmaker met een eigen doelpunt. De vijfde en laatste treffer kwam op naam van Ivo Vogelaar. De maker van de 1-1: ,,De eerste tegengoal sloeg nergens op. Wij werkten een bal weg via onze eigen lat en die kwam zo voor de voeten van een speler van de Boys. Na de 2-2 wilden we erop en erover, maar opnieuw gaven we ze de gelegenheid te scoren. We gaven de goals op kinderlijke wijze weg en dan vraag je om ellende. Na de 2-3 werd de tijd onze grootste tegenstander en we hebben het tij niet meer kunnen keren. Voor mijn gevoel hebben we ook nog eens verloren van een soort A1-elftal. Met alle respect, maar dit gaat zo niet goed. We laten ook teveel de koppen hangen bij tegenslag. Het is eigenlijk niet te begrijpen, want de sfeer is goed en we hebben het onderling prima. Toch is dat op het veld nog niet terug te zien en daar moeten we snel mee aan de slag.”

Meerburg moet zich dus gaan herpakken en kan dat vanaf volgende week weer een beroep doen met Joeri van der Voort. ,,Hij is een belangrijke speler voor ons. Vanwege zijn rode kaart bij Zevenhoven zat hij een schorsing uit. We misten ook Kevin de Jong, die naar aanleiding van zijn rode kaart van vorige week moest brommen. Mats van der Poel zijn we helaas nog wel lang kwijt vanwege een hamstringblessure. Maar hoe onze basis er ook uitziet, we mogen simpelweg niet verliezen van Hazerswoudse Boys. We moeten af van het vechtvoetbal en daarin mee gaan. Dat levert niets op. We kunnen serieus waar veel beter dan we tot nu toe laten zien. Eerst terug naar de basis. Keihard werken en ons ware gezicht laten zien. Dan komen de successen echt wel.”

Basisopstelling Meerburg: Bom, Van der Meer, Laan, Van Diemen, Verboon, Weijers, Loos, Mizab, Versteden, Slingerland, J. de Jong.