donderdag, april 18, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgRoodenburg kijkt uit naar het einde van de competitie

Roodenburg kijkt uit naar het einde van de competitie

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Roodenburg ontving zaterdag het Haagse KSD-Marine. De Hagenaars waren met 1-3 te sterk voor de Sportpark Noord-bewoners, die met smart uitzien naar het einde van het seizoen.

Dat Roodenburg-trainer Nino Poulina niet het meest fantastische seizoen met zijn ploeg doormaakt, is al langere tijd duidelijk. Ook deze zaterdag zat de Leidse trainer lange tijd in onzekerheid over het mogelijk niet beschikbaar zijn van 5 basisspelers. Uiteindelijk bleken zij toch in staat om te beginnen. Er moest wel worden gestart met de keeper van de B1 onder de lat. In de eerste helft werd door Roodenburg veel druk gezet. Dit leverde twee uitgelezen kansen voor de thuisploeg op, die echter niet konden worden benut. De door Poulina gekozen strategie leverde KSD in ieder geval zeer weinig kansen op. Het was voor de Haagse ploeg vooral wachten op fouten van Roodenburg.  De thuisploeg had in de eerste helft het meeste balbezit, maar KSD kreeg door het trage tempo van de Leidse ploeg toch wat kansen.  Onfortuinlijk genoeg viel al snel in de wedstrijd de invaller-keeper van de B1 uit met een schouder uit de kom. Hij moest worden vervangen door een veldspeler van Roodenburg, die niet kon voorkomen dat KSD via een doorgekopte bal op voorsprong kwam (0-1). Dit was tevens de ruststand.

Poulina koos in de tweede helft voor een iets andere opzet om het tij te doen keren, daar het Roodenburg -middenveld te veel ruimte weggaf. Deze omzetting leverde al snel rendement op. Uit een vrije trap van Aymen Mizab viel de 1-1. Daarna  kreeg de ploeg uit Leiden weer het gevoel voor de winst te kunnen gaan. KSD bleef daarentegen loeren op slordigheden van  Roodenburg  en profiteerde niet veel later van het te ver instappen van de centrale verdediger van de blauw-zwarten.  KSD kwam hierdoor één op één op de Leidse invalkeeper te staan, waarna de Haagse spits de bal in het doel prikte (1-2).  De laatste tien minuten probeerde trainer Poulina het met een alles of niets-tactiek en stuurde zijn ploeg naar voren. Uit een counter scoorde echter de ploeg uit Den Haag de 1-3. Dit werd ook de eindstand en zo bleefde ploeg negende, maar zag het wel WVC dichterbij komen door een 1-2 zege op Hazerswoudse Boys.

Zelfs de altijd optimistische Poulina gaf na afloop toe dat iedereen bij de club uitkijkt naar het einde van het seizoen. Zijn ploeg komt te weinig aan trainen toe en de trainer moet vaak noodgedwongen een beroep doen op invallers uit andere teams. Hopelijk kan Roodenburg volgend seizoen niet alleen een bestuurlijke- maar ook sportieve doorstart maken.