HomeRoodenburgInterviews RoodenburgCengiz Donmez: ,,Roodenburg deelde kerstpakketten uit"

Cengiz Donmez: ,,Roodenburg deelde kerstpakketten uit”

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Ook na twaalf wedstrijden staat Roodenburg nog steeds op negen punten. Voor de vierde keer op rij werd verloren. Dit keer was Hazerswoudse Boys met 5-1 te sterk. Na twintig minuten opende Justin Meijer de score. Zijn voorbeeld werd amper tien minuten later gevolgd door Vito Martens. Vervolgens bepaalde Meijer de ruststand al op een marge van drie goals. Na de rust prikte Jari Meertens de 4-0 binnen alvorens Youssef Bardaa wat terug kon doen. Martens voegde daarna evenwel zijn tweede treffer toe en daarmee werd de eindstand bepaald.

Roodenburg trainer Cengiz Donmez sprak niet van een kansloze middag. ,,Nee, want het is niet zo dat zij de kansen zelf hebben gecreëerd. Wij hebben ze aan alle doelpunten geholpen en daarmee hebben we al heel snel gedaan aan het uitdelen van kerstpakketten. Dat duurt nog bijna twee weken, maar wij waren er dus erg vroeg bij. De eerste twee goals kwamen voort uit vrije trappen waarbij we toe staan te kijken. Bij de derde treffer stonden we slecht te verdedigen. De vierde tegengoal komt voort uit een verkeerde terugspeelbal en op die manier kan je natuurlijk geen wedstrijden winnen. Dit ondanks het feit dat Hazerswoudse Boys met heel veel jonkies heeft gespeeld. Als je je dan zo te kijk laat zetten, doe je het dus bepaald niet goed. Als wij hier met power hadden gespeeld, ben ik er van overtuigd dat we hier hadden gewonnen. Ook al klinkt dat raar wanneer je met 5-1 eraf gaat.”

De oefenmeester in Leidse dienst was dus bepaald niet in zijn nopjes. ,,Ik ben ronduit teleurgesteld. Wanneer je enkel het veld in loopt om te spelen en niet om te willen winnen, baal ik daar ernstig van. Dat zal na de winterstop anders moeten. Vooralsnog zetten we in dit seizoen telkens een stap voorwaarts om er vervolgens weer twee achteruit te maken. Dat hoeft echt niet met deze groep. De mentaliteit moet veranderen. Als dat lukt, en dat is mijn taak, kunnen we straks zomaar zes wedstrijden op rij winnen. Geloof me. Op dit moment krijg ik ze dus kennelijk niet voldoende aan de praat en daar ligt mijn uitdaging in de winterstop.”