Vierde klasse A (zaterdag)-  Het is hekkensluiter Roodenburg wederom niet gelukt om de punten binnenboord te houden. Na het verlies tegen titelkandidaat FC Oegstgeest (2-1) kreeg de ploeg van Nouri Essaoui de verrassende lijstaanvoerder Aarlanderveen op bezoek. Door vier soortgelijke doelpunten te maken bleken de bezoekers uiteindelijk met 0-4 te sterk voor de blauw-zwarten.

Aarlanderveen kon al vroeg in de wedstrijd de score openen. Fahry Margoum stuurde met een lange bal Jorn Poelwijk richting het doel van Roodenburg keeper Khalid Makkor. Oog in oog met de Leidse sluitpost schoot de aanvaller koeltjes de 0-1 binnen. De gastheren kwamen vervolgens steeds beter in de wedstrijd. Bij vlagen werd er goed gecombineerd en werd de rappe Youssef Bardaa richting de achterlijn gelanceerd. Tot grote kansen leidde dit niet, maar Roodenburg liet zich duidelijk zien in deze fase.

Halverwege de eerste helft kon een goed genomen vrije trap van Abdel Elbaroudi worden genoteerd. De buitenspeler probeerde Miko du Chatinier te verrassen in de korte hoek, maar de Aarlanderveen goalie kon met de voet redding brengen op het schot. Kort na deze Roodenburgse poging was het weer Poelwijk die het net vond. Met een lange pass van achteruit werd Salou Chemlali vrijgespeeld voor het doel van Makkor. Chemlali bood Poelwijk de kans op 0-2 en ook deze keer faalde de spits niet. Net zoals bij het eerste tegendoelpunt stond het niet helemaal goed en werd de ruimte achter de defensie goed benut door de bezoekers. Op verzoek van beide partijen werd er een korte drinkpauze gehouden. Na deze onderbreking bleef Roodenburg goed meedoen en mogelijkheden creëren. Voorzetten van Bardaa en Achraf Boy werden niet goed afgerond en vlogen hoog over het doel. Vlak voor rust hield Makkor tot tweemaal toe de stand op 0-2. Een goede redding op het schot van de ingevallen Lekan Adekanye zorgde voor een corner en ook uit deze hoekschop zorgde Makkor met een goede save op het schot van Adekanye dat de stand hetzelfde bleef.

Na de rust trad Roodenburg aan zonder Elbaroudi. De aanvaller bleef uit voorzorgsmaatregelen achter in de kleedkamer en werd vervangen door Abdelhak Bouchnafa. Kort daarna viel ook Mustafa Amgar uit met een blessure. Sabir Serray verving de middenvelder en deed dit naar behoren. De gastheren bleven ook na de theepauze goed meedoen en kregen zelfs het betere van het spel, maar echt gevaarlijk werd het niet. Een schot van Bardaa werd nog wel goed uit de bovenhoek gehouden door Du Chatinier. De druk hield aan op de verdediging van de bezoekers, maar bezwijken deden de mannen van oud- Roodenburger Arjen Linstra niet. Door dat de ruimtes al snel te groot werden gemaakt door de blauw-zwarten kon Aarlanderveen een aantal keer gevaarlijk counteren. De pijlsnelle Adekanye kwam een aantal keren oog in oog met Makkor, maar was vaak te onrustig voor het doel. In de tussentijd had de assistent-scheidsrechter van de gastheren zijn taken neergelegd. De vlaggenist vond dat hij een aantal keer onterecht werd genegeerd door de leidsman. Gelukkig was er een vervanger en kon de wedstrijd door.

Ruim een kwartier na rust was het weer raak voor de groenwitten. Een lange pass van Mike Busse werd goed meegenomen door Adekanye en met een bekeken schot vond hij het net (0-3). Vlak voor tijd werd de eindstand bepaald door Mike Busse. Wederom uit een lange bal die fout werd ingeschat door de Roodenburgers. Makkor probeerde dit te corrigeren, maar deed dit wat onhandig en bracht Adekanye ten val. Busse (oud-speler van o.a. Ajax en Almere City) schoot de strafschop beheerst binnen en bracht de stand naar 0-4.

Er is duidelijk een stijgende lijn te zien bij de rode lantaarndrager, maar het maken van doelpunten blijft een ‘dingetje’ voor de club uit Noord. Volgende week gaat men op bezoek bij v.v. Koudekerk, dat thuis gelijk speelde tegen Zevenhoven.

Roodenburg – Aarlanderveen 0-4 (0-2).  Poelwijk 0-1, Poelwijk 0-2, Adekanye 0-3, Busse 0-4. Scheidsrechter: Verhoeve.

Opstelling Roodenburg: Makkor, Yuksel, Leonora, Mkadmi, Farhane, Boy, Amgar (Serraj), Belkhir, Maatoug (Fransisco), Bardaa, Elbaroudi (Bouschnafa).

Opstelling Aarlanderveen: Du Chatinier, Nachtegaal (Adekanye), Busse, Rijnbeek, Poelwijk, Margoum, Gruppe, Kermiris (Verhaar), Chemlali, Nieuwmeijer, Waandos (El Boazati)

Beluister hier de podcast van Gloire Kalangu met Abdou Farhane:

 

 

Note redactie: er volgt nog een fotoreportage!