Vierde klasse A (zaterdag)-   ’s Morgens was het nog even onzeker of de wedstrijd gespeeld zou  kunnen worden. Door de weersomstandigheden mochten verenigingen van de KNVB zelf bepalen of er kon worden gevoetbald. Rond de klok van half tien ’s ochtends kwam het verlossende woord van de Factory’s en kon de Leidse stadsderby doorgang vinden. De gelijk opgaande wedstrijd eindigde in een remise (2-2).

Na een wat aarzelende openingsfase, beide ploegen waren erg aftastend, nam Roodenburg het heft in handen. De bezoekers kwamen door individuele acties steeds vaker voor de goal van doelman Daniele Zampierin. Een voorzet van Hakim Bouhchlal werd net gemist door de jonge Noureddine El Hamami.  Kort daarna zag Aymen Mizab zijn vrije trap voorlangs gaan. Tegen alle verhoudingen in waren het de gastheren die de leiding namen. Sadesh Mahesh zag zijn inzet geblokt worden en in de tegenaanval was het Vasco Corte Real die met een volley het net wist te vinden (1-0). Roodenburg bleef ook hierna het betere van het spel houden en dat werd vlak voor rust omgezet in de gelijkmaker. Met een lange pass van achteruit werd rechtsback Sabir Serray gevonden. De verdediger snelde het strafschopgebied in en bood Bouhchlal een niet te missen kans op de gelijkmaker. De aanvaller faalde niet en kon zo tekenen voor de 1-1.

Na rust waren het weer de studenten die op voorsprong kwamen. Dat was nu zeker niet onverdiend te noemen want de thuisploeg begon sterk aan de tweede helft. Na een paar halve mogelijkheden was daar een goed genomen hoekschop , die niet helemaal lekker werd weggewerkt door de defensie van de club uit Leiden-Noord. Uiteindelijk was het centrumverdediger Bastiaan Dingjan die het leer achter Mike Armitage kon binnen schieten (2-1). De bezoekers waren weer wakker, want direct na de tegengoal werd de jacht op de gelijkmaker geopend. Na de zoveelste Roodenburg-aanval was daar eindelijk het doelpunt om de zaak in weer in evenwicht te trekken. Via combinatiespel kwamen de bezoekers er doorheen aan de rechterkant, de gegeven voorzet werd ongelukkig met de hand getoucheerd en scheidsrechter Brouwer kon niets anders dan het leer op de stip leggen. Via de paal en het achterhoofd van Zampierin schoot Mizab de gelijkmaker binnen (2-2). Dit was ook de einduitslag.

Noureddine El Hamami, broertje van oud-Roodenburg-aanvaller Mo El Hamami, mocht vandaag starten in de basis bij Roodenburg. De vijftienjarige aanvaller wist ’s morgens eerst met de B1 9-2 te winnen (Nordin scoorde er 3!) van TAVV en kon ’s middags terugkijken op een goede eerste helft. El Hamami over het gelijkspel : ,,Na die tegengoal werden we pas wakker. We speelden wel goed, maar waren te slordig. We hebben echt veel kansen gemist.” Over zijn eigen goede optreden was de jonge aanvaller bescheiden: ,,Het ging wel lekker. Ik vind het leuk dat ik er steeds word bijgehaald en ik help het team graag.”

De maker van het tweede Factory doelpunt, Dingjan, over het gelijke spel: ,,Onze eerste helft was echt slecht te noemen. In de tweede helft ging het meer gelijk op. Wij begonnen erg goed en scoorden ook in die fase. We konden de wedstrijd definitief naar ons toe trekken, maar die kans werd gemist.  Ik denk dat dit uiteindelijk wel een terechte uitslag is.”

Football Factory – Roodenburg 2-2 (1-1). 1-0 Vasco Corte Real, 1-1 Hakim Bouhchlal, 2-1 Bastiaan Dingjan, 2-2 Aymen Mizab. Scheidsrechter: Brouwer

Opstelling Football Factory: Zampierin, Luidens, Limon, de Jong, Person, van der Horst (Demirdas), Voltan, Corte Real, Boukhedmi (Boers), Thong, Dingjan.

Opstelling Roodenburg: Armitage, Serraj, Oulmoudem, Leonora, Yuksel, van Hooidonk, Bouhchlal, Mahesh, Mizab, Maatoug, El Hamami (Fleuren).