Vierde klasse A (zaterdag)- Na de gestaakte wedstrijd tegen WVC moest Roodenburg het thuis opnemen tegen  VVSB. De gastheren misten een hoop geblesseerde basisspelers (Leroy Books, Sabir Serray en Sadesh Mahesh zitten onder meer in de lappenmand) en trainer Nino Poulina moest derhalve weer een beroep doen op een aantal B-junioren. Ondanks een goed begin van de blauw-zwarten was de ploeg van Rob Jonkman uiteindelijk met 0-4 te sterk.

In de openingsfase was Roodenburg vaak dreigend aan de bal. Met name Mohammed Matoug  wist in dit deel van de wedstrijd met mooie bewegingen zijn directe tegenstander regelmatig te passeren maar tot doelpunten leidde dit niet . Na een half uur spelen was de eerste grote kans voor de bezoekers te noteren. Ramon Hoek wist de achterlijn te halen maar goalie Mike Armitage voorkwam een achterstand voor Roodenburg.

VVSB kreeg het betere van het spel en creëerde steeds meer mogelijkheden. Een lange pass van De Jong werd goed gecontroleerd en meegenomen door Fadil Sukurica. De vlugge spits zag Armitage uit z’n goal komen en wist met een bekeken lob VVSB op voorsprong te zetten (0-1). De gastheren reageerden direct op deze voorsprong. Aymen Mizab wist zich met een aantal goede moves vrij te spelen, maar zag zijn doelpoging halverwege gekraakt worden door de Noordwijkerhoutse defensie.

Met een voorsprong op zak kreeg VVSB wat meer vleugels. Met mooi combinatiespel werd Roodenburg van links naar rechts gestuurd. Op de momenten dat de gastheren balbezit hadden waren zij  niet bij machte om er iets van te maken. Vlak voor rust was het Mike Taskin die VVSB op  0-2 zette. Taskin was het eindstation van een vlijmscherpe counter.

Na de pauze was het overduidelijk VVSB dat beter uit de kleedkamer kwam. Binnen een paar minuten na rust was de stand al 0-3. Aanvoerder Jaap Aartman kon met een bekeken schuiver z’n goaltje meepikken. Toen Youri van Steijn vlak daarna met een mooi schot van afstand  het wist te vinden was de wedstrijd definitief gespeeld (0-4). Doelman Armitage wist hierna met goede saves erger voor Roodenburg te voorkomen. Victor Leonora kon bijna tekenen voor een eretreffer, maar zag zijn inzet gepakt worden door VVSB-keeper Andy Otte. Zo eindigde de wedstrijd in een 0-4 zege voor VVSB.

Centrumverdediger Younes Oulmoudem (Roodenburg) na afloop. ,,We stonden niet goed. Aansluiting van voor naar achter en andersom was er niet en dan krijg je twee eilandjes. We verdedigden zwak maar creëerden ook weinig.”

Op de vraag waarom Roodenburg geen goed vervolg kon geven aan het eerste kwartier zegt Oulmoudem het volgende. ,,Dat is een kwestie van oorzaak en gevolg. Als je niet wekelijks goed kunt trainen met z’n allen dan wordt je ook niet 100% fit. In de tweede helft hadden we afgesproken druk te zetten maar dat pakte niet goed uit. We waren constant te laat.” Oulmoudem krijgt tijdens dit gesprek complimenten van een toeschouwer.

,,Persoonlijk ging het inderdaad wel aardig, maar we moeten het met z’n allen doen. Voetbal is een teamsport.  Wij moeten de rest van het seizoen gewoon elke wedstrijd alles geven en dan zien we aan het eind van de rit wel waar het schip strandt.”

Roodenburg- VVSB 0-4 (0-2).  Fadil Sukurica 0-1, Mike Taskin 0-2, Jaap Aartman 0-3, Youri van Steijn 0-4.

Opstelling Roodenburg: Armitage, Fleuren, Van Hooidonk, Jansen, Matoug, Leonora, Mizab (Azarfane), Bouhchlal (El Hamami), Oulmoudem, Van der Pompe (Er-Rabt), Yuksel.

Opstelling VVSB: Otte, Aartman, B. de Jong, Van Steijn, Sukurica (Immerzeel), Schrooder (Van den Berg), Hoek (van der Raadt), Koeckhoven, M. de Jong, Taskin, Van Stijn.