Vierde klasse A (zaterdag)- Met een vertraging van ruim 25 minuten floot scheidsrechter Van der Plas uit Katwijk voor aanvang van de wedstrijd. Op het oorspronkelijke aanvangstijdstip stonden er slechts 6 spelers van de blauw-zwart hemden binnen de lijnen, reglementair mag er dan niet afgetrapt worden. Een vijftal B- junioren (!!) kwam nog net op tijd om de wedstrijd door te laten gaan, zij hadden al een wedstrijd met de B1 achter de rug. De vraag was vooraf dan ook realistisch hoeveel doelpunten de thuisploeg zou gaan maken. Kon het digitale scorebord het aantal doelpunten wel aan (loopt tot 9)?

Na een 2-0 tussenstand na drie minuten spelen en een 5-0 ruststand werd uiteindelijk net de 10 niet aangetikt en stond er een 9-1 einduitslag op het scorebord. Grote man bij de thuisploeg was topscorer Daan van der Zwaan, hij nam maar liefst 5 doelpunten voor zijn rekening, al was hij na afloop ook wel zo eerlijk om te erkennen dat er ook nog best wel eens wat fout ging.

De wedstrijd was nog maar nauwelijks begonnen of het stond al 2-0. Bij de 1-0 werd Van der Zwaan diep gestuurd en bleef hij heel koel en schoot de bal onder de keeper door. Bij de 2-0 was het rechtsback Levi Paulides die over de rechterkant door mocht gaan en vervolgens Van der Zwaan in staat stelde om de voorsprong te verdubbelen. En het jeugdige elan van de bezoekers uit Leiden Noord? Gezien de omstandigheden voetbalden zij aardig mee en kregen vlak na de 2-0 een kans om de aansluitingstreffer te maken, maar dit gebeurde niet. Dat het halverwege de eerste helft nog maar bij twee doelpunten verschil bleef was te danken aan keeper Mohammed Ben Hanna, die voor iemand van 16 of misschien net 17 geworden de ballen uit zijn doel ronselde.

Ben Hanna moest in de 26e minuut echter het antwoord schuldig blijven. Weer was het Paulides die aan de rechterkant mocht opstomen en nu was het toekomstige FC Boshuizen- speler Younes Seghrouchni die de 3 -0 in de dak van het doel schoot. Het is natuurlijk heel makkelijk om iemand die 5 keer scoort tot man van de wedstrijd te benoemen, maar de man van de eerste helft was volgens uw verslaggever Paulides die met zijn snelheid constant een gevaar vormde aan de rechterkant. En dat daarbij de meeste voorzetten dan ook nog aankomen is wel van belang. De ruststand werd bereikt met 5-0. Verboon zorgde na iets meer dan een halfuur spelen voor de 4-0 en wie anders dan Van der Zwaan zorgde voor de ruststand.

De trainer van Meerburg paste in de rust meteen al zijn wissels toe, aan niets was te zien dat dit onwennig was want het was weer Van der Zwaan die koud uit de kleedkamer de 6-0 maakte. En of het nog niet genoeg was lag tien minuten later zijn 5e van de middag in het mandje en leek een monsterscore in het verschiet te liggen. Omdat het scorebord zoals eerder gezegd maar tot en met 9 gaat waren er een aantal mannen van de 5e colonne opgetrommeld om als de nood aan de man was met bordjes in de hand de score bij te houden.

Zoals eerder gezegd bleef Roodenburg voetballen, positief coachen en ging het er heel sportief aan toe en het was dan ook een van de beste spelers van de bezoekers die de eretreffer binnenschoot. Was getekend nummer 7, Mohammed Matoug. De beste speler van Roodenburg was in vele ogen Aymen Mizab

,,Je zag de laatste weken al dat door blessures maar vooral door spelers die gewoon wegblijven de motivatie bij de goedwillenden afnam. Als er daarnaast ook nog een aantal dan werk prefereren boven het voetballen ja dan houd je niemand meer over. Ik moet wel een compliment maken aan die jonge gasten die al een wedstrijd in de benen hadden en er ineens moeten staan tegen een sterke ploeg als Meerburg. En dat ging ze ook nog eens goed af dus wie de jeugd heeft, die heeft de toekomst.”

Op mijn vraag waar zijn toekomst ligt gaf hij stellig aan ,,In ieder geval niet bij Roodenburg. Ik zal dit seizoen op een goede manier afsluiten en dan zien we wel wat er op mijn pad komt.”

Hoe sportief de wedstrijd en de onderlinge sfeer was liet Van der Zwaan na ruim een uur spelen zien. De spits was op weg naar zijn zesde doelpunt maar in verband met een blessure schoot hij de bal netjes uit. Seghrouchni maakte een kwartier voor tijd zijn tweede treffer. Met het mooiste doelpunt van de middag maakte hij er 8-1 van. De eindstand werd binnengeschoten door Feike Voorbij en zo eindigde deze zeer sportieve maar toch wel eenzijdige wedstrijd in een 9-1 overwinning voor Meerburg. Geen blessures en geen kaarten bij beide elftallen, en dat is ook wel wat waard.

Redel: ,,De voorbereiding is natuurlijk gewoon ruk, warming-up en dan weer naar binnen en vervolgens weer naar buiten. Ik moet ook een compliment maken aan de tegenstander van vandaag want zij bleven gezien de omstandigheden voetballen en positief coachen. En zoals je gezien hebt lopen er ook wel een paar pareltjes bij hun rond. Over mijn ploeg kan ik tevreden zijn, want je kan het eigenlijk nooit goed doen in zo’n wedstrijd. En natuurlijk hadden het er wellicht meer moeten zijn, maar 9-1 is een prima uitslag.”

Voor zijn doelpuntenmachine had hij nog advies in huis. ,,Als hij verstandig is blijft hij nog minimaal twee jaar aan de Rijndijk want er zit nog veel meer in hem. Als je naar zijn ontwikkeling kijkt dan is dat natuurlijk fantastisch maar hij moet niet te vroeg weggaan want hij moet gewoon spelen en dat kan hier. Tja, van wisselspeler bij twee naar topscorer in de 4e klasse, het kan inderdaad snel gaan.”

Het laatste woord is aan de hoofdpersoon zelf. Voordat die mij te woord stond belde hij (denk ik) even met zijn vader (Paul van der Zwaan, AK), logisch en natuurlijk kent de verslaggever ter plaatse dan zijn plek. ,,Ja lekkere overwinning, en ook nog eens 5 doelpunten. Het hadden er misschien wel meer kunnen of moeten zijn, maar je merkt dat je op een gegeven moment wat nonchalanter gaat worden.”

Meerburg-Roodenburg 9-1 (5-0) 1. 1-0 D. van der Zwaan, 3. 2-0 D. van der Zwaan, 26. 3-0 Y. Seghrouchni, 31. 4-0 B. Verboon, 36. 5-0 D. van der Zwaan, 47. 6-0 D. van der Zwaan, 54. 7-0 D. van der Zwaan, 55. 7-1 M. Matoug, 73. 8-1 Y. Seghrouchni, 77. 9-1 F. Voorbij.  Scheidsrechter:  Van der Plas. Toeschouwers: 80.

Opstelling Meerburg : Bom, Barokzay (46. D. Becker Hoff), De Leede, K. de Jong, J. de Jong (46. F. Voorbij), Van der Meer, Van der Zwaan, Seghrouchni, Verboon, Paulides (46. Hazenberg) en R. Weijers.
Opstelling Roodenburg : Ben Hanna, Fleuren, Yuksel, Bouhclal, Matoug, Azarfane, El Hamami, Mzab, Er-Rabt, Oulmodem, Van Velzen.

Foto’s: J.P. Kranenburg (een fotoreportage volgt nog)