Vierde klasse A (zaterdag)- De middenmoot blijft voor alsnog uit zicht van de Roodenburgers na de 0-3 nederlaag tegen concurrent Woubrugge.  De gastheren waren in de winning mood en bij winst zou het doel, de middelste posities, in zicht komen. De blauwzwarten kregen genoeg mogelijkheden in de tweede helft, maar de bezoekers stapten uiteindelijk als terechte winnaar van het veld (0-3).

De pijlsnelle Youssef Bardaa werd over rechts al snel gevaarlijk, helaas voor hem en Roodenburg eindigde zijn poging in het zijnet. Aan de andere kant kwam Woubrugge bijna op voorsprong. Een voorzet vanaf links werd niet goed verwerkt door Khalid Makkor, maar het leer werd op tijd weggewerkt door zijn Roodenburg collega’s. Beide teams kregen hierna voldoende mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Namens Roodenburg was Sabir Serray dichtbij de 1-0, maar zijn inzet eindigde voor de thuisploeg net aan de verkeerde kant van de lat. Voor de bezoekers zag Gino Rolfes zijn schoten een aantal keren gestopt worden door Makkor.

Na ruim twintig minuten was het wel raak. Shijie Hu werd in scoringspositie gebracht en faalde niet. Met een geplaatste bal passeerde hij Makkor: 0-1. Vlak voor rust werd Emiel Buntsma met een steekpass bereikt. In scoringspositie werd hij onhandig afgestopt in de zestienmeter. De ‘10’ van Woubrugge nam de strafschop zelf, maar zijn schot werd gepakt door Makkor. Kort daarna kreeg Rolfes een mogelijkheid op 0-2, maar wederom kwam hij de Roodenburg keeper tegen op zijn weg. Woubrugge bleef druk houden op de thuisploeg en kreeg genoeg kansen op een tweede treffer. Leon Hoogenboom zag zijn inzet gekeerd worden door de Roodenburg-goalie en in de rebound trof Rolfes het net, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Roodenburger Abdelhaq Bouchnafa: ,,In de eerste helft komen we wat onnozel achter, maar groeide toch het geloof binnen de ploeg dat we een goed resultaat konden boeken. Natuurlijk gaven de reddingen van Khalid Makkor ons veel vertrouwen. In de tweede helft krijgen we daar ook meer dan genoeg kansen voor, maar als je die zelf niet afmaakt… dan doet de tegenstander dat wel.”

Na de theepauze begon Roodenburg goed aan de wedstrijd. Abdel Elbaroudi en Walid Belkhir waren binnen de lijnen gekomen namens Roodenburg. Beide invallers zorgden ervoor dat er beter werd gevoetbald door de blauw-zwarten. De gastheren kregen in deze fase na rust genoeg mogelijkheden maar troffen elke keer doelman Michael Kneulman op hun weg of de afronding was niet goed genoeg. Toen de thuisploeg wat gas terugnam, kwamen de bezoekers weer beter in de wedstrijd. Hu zag zijn schot eerst nog geblokt worden, maar Rolfes kon met een droge knal wel de voorsprong verdubbelen (0-2). Het verzet van Roodenburg was gebroken en Woubrugge kreeg voldoende kansen op een derde doelpunt. Een fout in de defensie leidde uiteindelijk tot een derde treffer van de bezoekers.  Serray zat mis en gaf Buntsma de mogelijkheid om de gemiste penalty goed te maken. Met een hard schot bepaalde hij de einduitslag van deze middag: 0-3.

Bouchnafa tenslotte: ,,We hebben van een directe concurrent verloren. Hopelijk halen we hier genoeg motivatie uit om nog meer ons best te doen dit seizoen. In onze klasse kan iedereen van elkaar winnen of verliezen. En als wij onze flow te pakken krijgen, kunnen wij zeker stijgen op de ranglijst en misschien weleens verrassen met een periodetitel.”

De wedstrijd werd overigens op het kunstgras gespeeld, omdat het hoofdveld van de blauw-zwarten niet bespeelbaar is. Net als vorig seizoen zijn voorlopig de engerlingen de baas op de grasvelden van sportpark Noord en het stedelijk beheer kan daar voorlopig weinig tot niets aan doen.

Roodenburg – Woubrugge 0-3 (0-1).  Hu 0-1, Rolfes 0-2, E. Buntsma 0-3. Scheidsrechter: Strijd

Roodenburg: Makkor, Yuksel, Farhane, Amghar, A. Bouchnafa (Belkhir), Serraj, Bardaa (Elbaroudi), Matoug, Boy, Mkadmi, A. Bouchnafa.

Woubrugge: Kneulman, T. van de Geijn, Verjaal, B. van der Geijn, Veltman, Hu, Rolfes, Hoogenboom, E. Buntsma,  Van der Kolk, Van Klaveren.