Voorbeschouwing- De voorbereiding van de voetbalclubs uit de Leidse regio is in volle gang. De eerste oefenwedstrijden zijn achter de rug en de teams bereiden zich voor op de competitiestart in het weekend van  22 en 23 september. LAV blikt samen met regiotrainers vooruit op het nieuwe seizoen.  Eén van deze trainers is Nouri Essaoui. Essaoui is komend seizoen samen  met  Ramon Paardekooper verantwoordelijk voor het 1e team van Roodenburg, dat uitkomt in de 4e klasse zaterdag.

Het was oorspronkelijk toch niet de bedoeling dat jullie komend seizoen als trainersduo bij Roodenburg aan de slag gaan?

,,Dat klopt. Er hebben zich diverse trainers gemeld voor de vacature van hoofdtrainer, maar de juiste kandidaat zat daar volgens de club niet bij. Omdat Roodenburg  financieel op de kleintjes moet letten, is de club ook niet altijd in staat om de trainer te halen die ze graag zouden willen hebben. Het bestuur hechtte er daarnaast waarde aan dat er een trainer voor de groep zou komen te staan die de spelersgroep al goed kent. Zo is het bestuur bij Ramon en mij uitgekomen. De meeste (jonge)spelers  van de selectie zijn uit de jeugdopleiding van Roodenburg zelf afkomstig en wij volgen deze jongens al jaren.”

Wat verwacht je van de spelersgroep voor dit seizoen?

,,Dat is eigenlijk heel eenvoudig : niets. Ik bedoel daarmee te zeggen dat het eindresultaat in de competitie van ondergeschikt belang is aan andere zaken. Als trainersduo hebben we de ambitie op Roodenburg weer op een positieve manier op de Leidse voetbalkaart te zetten, zodat het publiek weer graag naar Sportpark Noord komt. Het imago van Roodenburg heeft in het verleden toch wat deukjes opgelopen en daar willen we verbetering in aan brengen. We hopen dat te doen door attractief voetbal te spelen, maar we zijn ook streng op de discipline binnen de spelersgroep. We drukken onze spelers op het hart dat zij het visitekaartje van de club zijn. Gedrag en omgaan met tegenslag tijdens een wedstrijd zijn ook zaken waar wij als trainers op selecteren. Ik geloof in het voetballend potentieel van deze club en denk dat Roodenburg nog veel plezier gaat beleven aan de talenten die hier rondlopen. Daarom zie ik komend seizoen vooral als een leerjaar voor een hoop spelers, de jaren daarna hopen wij daar de vruchten van te gaan plukken.  Dat wil overigens niet zeggen dat de tegenstanders een gemakkelijk middagje tegen ons gaan hebben, integendeel zelfs. We zullen onze huid zo duur mogelijk verkopen en we gaan iedere wedstrijd voor een maximaal resultaat.”

Hoe is de voorbereiding tot nu toe gegaan?

,,Ik ben daar niet ontevreden over. Tegen derdeklasser KMD verloren we met 2-0 en bij Semper Altius wonnen we met 2-5. We zijn wat later aan de voorbereiding begonnen dan de meeste clubs, maar we zien duidelijk een stijgende lijn in het spel. We hebben dit jaar een selectie van 40 spelers tot onze beschikking dus kwantitatief is er keuze voldoende. Opvallend genoeg zitten we wel wat krap in het aantal aanvallers.”

Hoe schat je het niveau van de 4e klasse zaterdag in?

,,Ik denk dat de 4e klasse zaterdag komend seizoen een mooie competitie gaat worden. Met Alphense Boys, SJC en Kickers’69 zijn er sterke nieuwkomers bijgekomen. Daarnaast zijn Koudekerk, Meerburg, LSVV’70 en FC Oegstgeest op papier ook prima teams. Je wordt niet zomaar kampioen in deze klasse. Ik vind dat alleen maar prettig, hoe sterker de tegenstand des te beter wij ons als team kunnen ontwikkelen. Zoals ik al zei: ‘we hoeven niets, maar we willen graag.’

Mutaties:

Gekomen: Mo Elhamami (Lugdunum), Abdel El Baroudi (Lugdunum), Francisco Corte Real (Football Factory), Abdul Farhane (geen club), Amine Maatoug (Meerburg), Aziz Mouchih (ASC), Walid Belkhir (RCL), Mark Ghattas (GOL Sport), Raphael Boon (Football Factory), Umitcan Bayram (Voorschoten’97, jeugd), Amel Bouziane (RCL). Mohammed Foudal (UVS), Imrane Taib (DoCoS), Yahya Dkhissi (UNO), Fouad Mkadmi (FC Boshuizen), Khalid Makkor, Oussama Mbarki, Annas Bouchnafa (waren gestopt), Oussama Belaidi, Abdelhaq Bouchnafa, NAsser Essaoui, Hicham Rahmaoui, Moustapha Amghar, Annas Kouskous, Mohammed Bouchnafa, Youssef Bardaa, Souhail Mkadmi (allen Roodenburg, zo)

Vertrokken: Jeroen van Hooidonk (VV Leiden), Jeffrey van der Pompe (Sporting Leiden,zo), Aymen Mizab (Meerburg), Daniel Fleuren (Meerburg), Leroy Brooks (Sporting Leiden)

Programma eerste drie competitiewedstrijden:

22/09: Meerburg (thuis)

29/09: Floreant (uit)

06/10: FC Oegstgeest (uit)