Het seizoen van vierdeklasser Roodenburg was er één om snel te vergeten. Het begon nog aardig, maar al vroeg kwam de klad erin. Stoppende of niet trainende spelers, motivatieproblemen en veel magere resultaten. Het noopte trainer Nino Poulina en de club om vroegtijdig uit elkaar te gaan. De rek was er uit. Uiteindelijk eindigde de Leidse club als negende met twintig punten uit 22 wedstrijden. In uitduels werd geen enkele zege over de streep getrokken. Dat was dus niet om over naar huis te schrijven, maar het maakte tevens dat de club hard aan de gang ging voor een betere toekomst met het vlaggenschip. De zondagtak werd opgeheven en vooral Nouri Essaoui, Ramon Paardekooper en bestuursleden staken de nek uit om weer een selectie op de been te brengen voor het seizoen 2018-2019.

Woordvoerder Essaoui is tevreden met hetgeen is bereikt, enkele dagen voor de sluiting van de overschrijvingstermijn. ,,We hebben veel oude getrouwen benaderd en een deel van de zondagtak gevraagd om over te stappen naar de zaterdag. Diverse spelers die hier eerder balden hadden oren naar ons verhaal en gaan weer voor Roodenburg uitkomen. Zo ook wat spelers van de zondagselectie, wat aansluitende jeugdleden en jongens die lager waren gaan spelen. We hebben nu 35 man bij elkaar voor twee elftallen en dus zit er weer muziek in de toekomst. Ik sluit niet uit dat er nog twee of drie jongens bij komen. Dat betekent dat we dit seizoen alsnog goed kunnen afsluiten en kunnen toeleven naar nieuw leven op de club. En eerlijk gezegd; het ging relatief makkelijk. Dat zegt wel iets over het gevoel dat er nog heerst bij veel echte Roodenburgers.”

Het trainersduo is echter niet alleen bezig met de selectie. ,,Zeker niet, de club als geheel moet levensvatbaar zijn. Zoals het er nu naar uitziet hebben we straks drie teams op zaterdag en twee op zondag als er een vriendenteam van GOL Sport overkomt. Daarnaast lopen er gesprekken met een moskeeteam en er trainen nu ook Eritreeërs mee op de club. Misschien kunnen dat ook leden worden. Vanzelfsprekend verliezen we ook de jeugd niet uit het oog en ook op het vlak om daar leden te winnen wordt er achter de schermen van alles georganiseerd. Het begint weer te bruisen en dat geeft een enorme dosis energie.”

Essaoui geeft aan dat er drie keepers beschikbaar zijn voor de selectie en dat was het afgelopen seizoen wel anders. Soms moest een speler tussen de palen plaatsnemen en niet zelden moesten B-junioren bijspringen bij 1 om maar te kunnen spelen. ,,Dat moet verleden tijd zijn. De stabiliteit komt terug. We gaan het doen met veel jonge, welwillende spelers en daar hebben we veel vertrouwen in.”

Voor enkele spelers kwam de ommekeer te laat. ,,Helaas verliezen we ook wat spelers. Zij waren de situatie zat en dat is te billijken. Natuurlijk hebben we Jeroen Hooidonk en Aymen Mizab nog getracht te behouden voor de club, maar zij hadden hun ‘ja-woord’ al elders gegeven en ze gaan nu respectievelijk naar VV Leiden en Meerburg. Dat is zonde, maar ik kan me er wel in vinden. Een woord is een woord. Ze weten in elk geval dat de deur wagenwijd open blijft staan voor ze om terug te komen.”

Roodenburg is ook in gesprek met oud-speler Benny Rhioues. Mogelijk wordt hij toegevoegd aan de staf. ,,Dat zou ook mooi zijn. De betrokkenen hebben allemaal hun taken en daarbij zijn extra handen welkom. Samen moeten we er voor zorgen dat de club verder opbouwt. Met het eerste hoeven we niet direct kampioen te worden. Het plezier moet er weer afspatten en het is zaak dat spelers het weer een eer vinden om het Roodenburg tenue te dragen. Tegenstanders moeten hier wel weer heen komen met het idee dat er niets te halen valt. Dat moeten we uitstralen. Niet alles zal op 1 dag zijn gerealiseerd, maar we gaan met een erg goed gevoel de zomer in. Dat zag er een tijdje terug wel anders uit.”

Statistieken Roodenburg:

Gespeeld: 22-20-35-72 (9e)

Thuis: 11-16-21-27 (6e)

Uit: 11-4-14-45 (11e, geen enkele winstpartij)

Periode 1: 11-11-20-36 (9e)

Periode 2: 11-9-15-36 (11e)

Grootste zege thuis: 4-0 (UDO)

Grootste nederlaag thuis: 1-5 (Oegstgeest), 0-4 (Meerburg), 0-4 (VVSB)

Grootste zege uit: niet van toepassing

Grootste nederlaag uit: 9-1 (Meerburg)

Thuis nul gehouden: 2 keer

Thuis niet gescoord: 2 keer

Uit nul gehouden: 0 keer

Uit niet gescoord: 2 keer