Vierde klasse A (zaterdag)- De mannen uit Leiden-Noord waren de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar met 4-0 de baas over de bewoners van de Voscuyl. Volgens voorhoedespeler Jailson de Barros van UDO geeft die uitslag een beetje een verkeerd beeld van deze wedstrijd.

,,We kregen die eerste helft zeker acht opgelegde kansen, maar wisten die niet te verzilveren. Het draaide die eerste helft best wel goed. We wisten de bal vaak over de Leidse verdediging te krijgen, maar maakten dat daarop niet af. Ook braken we enkele keren met 3 of 4 man door hun defensie heen, maar het scoren daarna lukte maar niet. Kijk ook maar eens naar ons doelsaldo, we hebben pas tienmaal gescoord deze competitie. Wat dat betreft zitten we bij het maken van doelpunten in de hoek waar de klappen vallen en als je ze zelf niet maakt, dan doet de tegenstander dat wel. Dat was ook nu weer zo.”

Vervolgend: ,,Het eerste tegendoelpunt was onterecht omdat bal al eerder over de achterlijn was gegaan, maar de scheidsrechter zag dit over het hoofd ondanks het vlaggen daarvoor van onze lijnrechter. Trouwens die scheids had zijn dag blijkbaar niet, want hij was wel heel erg slecht. Dat tweede doelpunt viel net voor rust en dat was een soort klutsbal, maar dan sta je ondanks al die goede kansen wel met 2-0 achter.”

Volgens De Barros was trainer Nikivor van Rijn in zijn praatje in de kleedkamer redelijk tevreden over het vertoonde spel en vertelde zijn mannen gewoon door te gaan op de ingeslagen weg, maar dan wel eindelijk eens te gaan scoren. In die tweede helft kwam de Barros niet meer de wei in. ,,Ik had al wel wat last van mijn kuit, maar toen ik daar een trap op kreeg was de tweede helft voor mij niet meer haalbaar. Wel heb ik die tweede helft goed vanaf de kant gevolgd. Het scoren lukte ons wederom niet en dan ga je er dus weer af. Toen wij na de 3-0 ook nog een onterechte strafschop tegen kregen was de 4-0 nederlaag een feit. Zelfs de tegenstanders waren het met ons eens dat die strafschop onterecht was. Verder denk ik dat alles wel goed komt met ons. We spelen goed, de sfeer is prima, de trainingsopkomst is voldoende, alleen moet de effectiviteit omhoog.Volgende week thuis tegen Hazerswoudse Boys gaan we dit recht zetten. Mijn blessure valt achteraf gelukkig mee, dus ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging.”

Aanvoerder Jeroen Hooidonk van Roodenburg was het met zijn voetballende collega grotendeels eens. ,,Als wij bij de rust met 3 of 4-0 achter hadden gestaan was dat niet onterecht geweest. Alleen zij scoorden niet en wij wel en daar gaat het nu eenmaal om. Hakim Bouchlal scoorde het eerste, tweede en vierde doelpunt, een soort hattrick dus en Mo Maatoug was goed voor nummer drie. Ik ben deze keer heel tevreden over de prestatie van mijn team. We hebben een moeilijke tijd gehad, maar na onze grote nederlaag in de LAV Cup tegen Stompwijk deze week (9-5) waren er weer eens 12 man op de training en dat is een hele poos geleden dat wij dat hebben meegemaakt.”

De ex-speler van VV Leiden nog eens: ,,Je ziet, dat levert direct resultaat op. Volgende week tegen WVC moeten we daarmee door gaan, zodat we nog een leuke en goede tweede seizoenshelft kunnen gaan neerzetten. Ook moet dat doelsaldo van ons nog positief worden, want een negatief saldo heb ik in al mijn Roodenburg-jaren tot nog toe niet meegemaakt. O ja, die strafschop was inderdaad een beetje onterecht en wat de scheidsrechter betreft, ook daar ben ik het over eens met mijn collega. Maar ja, bij spelers ging er ook het nodige fout.”