Vierde klasse A (zaterdag)- Voor Roodenburg staat er al geruime tijd niets meer op het spel. Slechts de eer telt nog en de ploeg van Nouri Essaoui, die Nino Poulina recent verving om het seizoen af te maken, legt de focus vooral op de toekomst. Toch lieten de manschappen uit Leiden-Noord het niet lopen tegen het sterke Alphia. Uiteindelijk werd het 1-2 voor de nummer vier van de ranglijst, maar Roodenburg hoefde zich allerminst te schamen voor hun optreden.

Essaoui: ,,We kwamen snel met 0-1 achter en dan moet je rekening houden met een hele zware middag. Na twintig minuten werd het zelfs 0-2 en leek de wedstrijd al gespeeld. Niets was minder waar gelukkig. We gaven daarna niet veel meer weg, hoewel we zelf ook weinig konden creëren. Ook nu moesten we het doen met een aangepast team, waarbij diverse B-junioren moesten spelen. Zij hadden al een wedstrijd in de benen. Daarom kan ik niet anders dan waardering opbrengen voor onze strijdlust. Het bleef voor de pauze bij 0-2 en dus hadden we nog een kansje om nog iets over te houden aan deze pot.”

Dat lukte niet, ofschoon Roodenburg nog wel de enige ploeg was die kon scoren via Hakim Bouchlal. Essaoui: ,,In de tweede helft kon ik Sabir Serray en Benny Rhioues brengen en dat scheelt natuurlijk wel qua ervaring. Met hun kwaliteiten erbij werden we zeker niet onder de voet gelopen, hoewel Alphia echt een leuke ploeg heeft met technische baggage. Ze hebben een fitte ploeg. Wanneer je dan uiteindelijk maar met 1-2 verliest kan ik dat bemoedigend noemen. Het mag duidelijk zijn dat de ranglijst voor ons niet telt. We zijn vooral met volgend seizoen bezig en dat begint er steeds beter uit te zien. We hopen snel duidelijkheid te hebben hoe de groep er uit gaat zien. In elk geval willen we er weer naar toe dat tegenstanders weten dat hier in Leiden-Noord niets te halen valt. Die ambitie is er zeker en daar werken we intern keihard aan.”