Vierde klasse A (zaterdag)- Vorig weekend stond er een beker/inhaalweekend op het programma. Zowel LSVV’90 als Roodenburg genoten van een vrije voetbalzaterdag om het een week later tegen elkaar op te nemen. Een week daarvoor speelde de club uit Noord ook tegen de Leidse studenten in het kader van de Rabobank LAV Cup. De blauw-zwarten waren toen met 3-1 te sterk. Ook dit weekend wonnen de Roodenburgers de stadsderby tegen LSVV (1-4).

LSVV had zaterdag in de eerste helft het betere van het spel. Dit wisten de mannen van trainer Freek Jansen ook in de score uit te drukken. Aanvalsleider Alen ‘Steppa’ Stjepanovic scoorde uit een voorzet vanaf rechts. De gastheren kregen vervolgens genoeg kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar de ruststand bleef toch bij 1-0.  Na de theepauze trok Roodenburg de wedstrijd naar zich toe. De bezoekers scoorden uit een hoekschop de gelijkmaker via Ahmed Farhane. Tien minuten later verwerkte Joost Wijnakker het leer ongelukkig achter Tomas Waasdorp. In de tachtigste minuut scoorde Mohamed Maatoug de bevrijdende 1-3 en in de blessuretijd werd het 1-4 uit een strafschop.

,,Vlak na die 1-0 hadden we verder moeten weglopen. We speelden ook lang niet verkeerd in de eerste rondgang. Wij verzuimden helaas één van deze kansen te verzilveren en na rust was Roodenburg echt de betere ploeg. We waren onrustig, lieten ons afbluffen en er vielen wat jongens geblesseerd uit”, aldus Leo Casteel van LSVV. Casteel vertelt door: ,,Na die gelijkmaker konden wij niet meer mee met het spel en daar maakte ze goed gebruik van. Zij bleven druk houden en dat werd beloond. Ik vind dat zij best een aardig team hebben.” Het verlies hield Paulus Egberts vannacht nog wakker. ,,Paulus stuurde vannacht ineens een berichtje in onze groesapp met: jongens dat was echt slecht hoor vandaag. Dit zorgde voor een hoop gelach op de app, maar het was inderdaad niet goed vandaag, de tweede helft dan. Hopelijk kunnen we dit volgende week goed maken.”

Roodenburg aanvoerder Abdouh Farhane over de wedstrijd: ,,In de eerste helft waren zij duidelijk beter. Tijdens de rust kregen we flink op onze kop, omdat het echt niet goed was wat we lieten zien. Ook werd er gewisseld en dit pakte goed uit. Onze wissels vielen uitstekend in en zo konden we de wedstrijd in de tweede helft naar ons toe trekken.” Na rust kwam Roodenburg duidelijk goed uit de kleedkamer. Trainers Cengiz Donmez en Nouri Essaoui brachten Mohammed Foudal en Fransisco de Corte Real binnen de lijnen en dit deden zij niet onverdienstelijk. De aanvoerder gaat door: ,,Fransisco en Foudal vielen erg goed in. We konden ons spel spelen en creëerden meer kansen. Kort na rust maakten we de gelijkmaker, dit gaf ons veel vertrouwen.”

Volgende week staat er weer een stadsderby op het programma. Roodenburg ontvangt dan de nummer laatst van de ranglijst Football Factory op sportpark Noord. LSVV gaat het opnemen tegen directe concurrent Woubrugge aan de Bateweg. Ondertussen is de formatie van Jansen weggevallen naar de zesde stek, nog net boven de komende tegenstander.