De zomervakantie kan best lang zijn, zeker als je (nog) geen vakantieplannen hebt. Bij voetbalclub Roodenburg en rugbyclub DIOK begrijpen ze dat maar al te goed! Reden genoeg om, samen met de Gemeente Leiden, de hele zomervakantie superleuke sport trainingen aan te bieden voor alle Leidse kinderen van 6-16 jaar!

,,Voor Leiden is het geweldig wat er staat te gebeuren”, vertelt Rik van der Geest, breedtesportcoördinator van de gemeente. ,,Voor ons als gemeente is het belangrijk dat sport voor iedereen gemeengoed wordt. Dit initiatief, gesteund door vele vrijwilligers, is een mooi voorbeeld van hoe we als gemeente iets moois voor de jeugd kunnen neerzetten. Ik hoop dat de Leidse jeugd deze kans oppakt en er een sportieve zomer van maakt.”

Gratis rugby- en voetballes, kijk waar je talenten liggen!

Ja, je leest het goed! Roodenburg en RC DIOK bundelen hun krachten en gaan deze hele zomervakantie lang gratis trainingen aanbieden aan kinderen die het leuk vinden om een (nieuwe) sport uit te proberen. Misschien blijk jij wel een enorm talent te hebben! Ook als je het gewoon leuk vindt ben je natuurlijk van harte welkom!

Waar en wanneer zijn de rugby- en voetbaltrainingen?

Elke week zijn er 3 trainingen waar je per keer zelf kunt kiezen wat je wil doen. Het gaat dan om voetballen en/of rugbyen. De trainingen vinden plaats op:

·         Maandag van 13.00 tot 16.00

·         Woensdag van 13.00 tot 16.00

·         Zaterdag van 09.00 tot 12.00

De  LeidenSportZomer start op zaterdag 14 juli. De hele zomervakantie zullen er trainingen zijn, tot en met zaterdag 25 augustus. Alle trainingen vinden plaats bij LV Roodenburg in het Noorderpark, Pieter Bothstraat 27 in Leiden.

Voor wie zijn de voetbal- en rugbytrainingen?

De trainingen zijn voor alle kinderen tussen de 6-16 jaar uit Leiden. Jongens en meisjes leren samen de basis van de rugby- en voetbalsport. Kan je al voetballen of rugbyen? Kom dan ook, er is nog genoeg nieuws voor je te leren! Natuurlijk maakt het niet uit of je al ervaring hebt of niet, iedereen is welkom!

LV Roodenburg voorzitter Léon Kloos is blij met het initiatief: ,,Het is een mooie kans om kinderen in aanraking te laten komen met het Leidse verenigingsleven. Het zo laagdrempelig mogelijk aanbieden van sportactiviteiten geeft elk kind een kans om een gezonde levensstijl te ontwikkelen.” Welmoet Lugt, woordvoerder van DIOK en mede initiator van de LeidenSportzomer sluit zich hierbij aan: ,,Niets is mooier dan de kameraadschap die je opbouwt tijdens en rondom het sporten. Dan vervagen alle verschillen. Afkomst en opleiding zijn niet meer relevant, alleen de passie voor de sport. Keer op keer blijkt dat je dan niet naast elkaar maar met elkaar bereikt. Mooi is dat.”

Wie verzorgen de trainingen?

De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers van beide clubs. Zij zorgen voor een leuk en uitdagend programma waardoor je de specifieke sporten beter leert kennen. En weet je wat een bijkomend voordeel is? Niet alle trainers spreken Nederlands, dus je Engels gaat ook nog eens vooruit! Natuurlijk zijn er altijd Nederlands sprekende trainers aanwezig, dus is je Engels nog niet zo goed? Ook dan is dat geen enkel probleem.

,,Binnen het rugby is het vrij normaal dat er buitenlandse trainers zijn. Zeker in Engelstalige culturen zit de rugbysport meer verankerd dan in de Nederlandse. Dat zorgt ervoor dat het echt een multiculturele sport is hier”, legt Welmoet uit.

Elke training aanwezig zijn?

Het zou natuurlijk super zijn als je er elke training bij bent, maar we begrijpen dat dat voor veel kinderen niet haalbaar is door andere plannen. Hoe vaker je komt, hoe beter je wordt natuurlijk!

Aanmelden

Je mag altijd komen, maar de organisatie van LeidenSportZomer vindt het wel handig om te weten op hoeveel kinderen ze ongeveer moeten rekenen. Je kunt je inschrijven via de website www.LeidenSportZomer.nl. Je wordt dan ook per mail op de hoogte gehouden van de laatste nieuwtjes. Maar ook als je je niet hebt ingeschreven mag je gewoon meedoen hoor!

Over LV Roodenburg

LV Roodenburg is opgericht in 1927 en is gevestigd aan het eind van de Pieter Bothstraat (nummer 27) in Leiden noord. Roodenburg heeft 420 leden waarvan een groot deel actief lid is. De missie van LV Roodenburg is een sportvereniging in Leiden noord, waar plaats is voor iedereen en waar allen zich thuis voelen. Een vereniging van mensen die elkaar, ongeacht hun etnische of culturele achtergrond, respecteren. Een vereniging die ervoor zorgt dat de leden hun talenten kunnen ontwikkelen op maar zeker ook buiten het veld. Een vereniging die voor binding zorgt, intern maar ook extern. Een vereniging die duidelijk is in zijn normen en waarden.

Over RC DIOK

Rugbyclub DIOK is een reflectie is van de dwarsdoorsnede van de inwoners van de gemeente Leiden. Jong en oud, dames en heren, praktisch of theoretisch geschoold, 20 verschillende nationaliteiten… Met zijn allen vormt een vereniging waar respect, doorzettingsvermogen, kameraadschap en sportiviteit centraal staan. DIOK verbroedert en met mooie initiatieven als een rookvrij sportcomplex per 1 spetember 2018, een eigen rugby-academy met training van top trainers en -spelers èn een in de top van Nederland presterend eerste team heeft DIOK een geweldige voorbeeldrol voor de rugby spelende jeugd in Leiden. Niet voor niets is DIOK dan ook provinciewinnaar van de verkiezing van  “Vereniging van het jaar 2018” geworden. In september zal bekend worden of DIOK ook landelijk hoge ogen gooit.

Meer informatie:

Woordvoerder LeidenSportZomer, Welmoet Lugt, 06 – 2097 2664