,,Wat nou Oegstgeest gedoodverfd kampioen? Echt niet, wij pakken zes punten tegen ze en ook nog eens drie tegen SEV. Wie eindigt er dan bovenaan in de vierde klasse A? Juist, Meerburg.” Strijdvaardige en optimistische woorden van onze Ruhrgolder van de week Boris Müller. Helaas kan hij zelf niet mee voetballen om deze ietwat gewaagde uitspraken waar te maken.

In de wedstrijd tegen Football Factory verdraaide hij zijn knie met als vermoedelijk gevolg een kapotte meniscus en een kruisband die een opdonder heeft gehad. Zaterdag zal een MRI uitsluitsel moeten geven. ,,Op het moment zelf hoorde ik duidelijk een krakend geluid en de pijn was echt misselijk makend. Nu valt het wel mee en ik hoef geen krukken te gebruiken, maar o wee als ik een onverwachte beweging maak, pfff. Hoogstwaarschijnlijk kom ik dit seizoen niet meer in actie en dat net nu Meerburg echt op gang is gekomen. Dat ik gruwelijk baal hoef ik niet te zeggen denk ik.”

Vervolgend: ,,In het begin van het seizoen ging het allemaal maar moeizaam. We moesten aan elkaar wennen, aan de nieuwe trainer en aan de vierde klasse. Als groep zijn we inmiddels een hechte en goed voetballende eenheid geworden en er heerst echt een fantastische sfeer. Het trainingskamp in Torremolinos was absoluut uniek: keihard trainen, maar ook zo veel gelachen.”

Het is bekend: voetbal- en mannenhumor gaan soms samen met leedvermaak. Müller nog eens: ,,Als iemand bijvoorbeeld te laat is, moet hij een lootje trekken met een opdracht. Op de laatste dag was het heerlijk weer en we hadden een straffe training achter de rug. Zes laatkomers moesten een aantal sprintjes trekken van de ene zestien naar de andere, na de reguliere training dan. Dat is genieten geblazen als je kan toekijken, haha.”

Genieten zal de middenvelder ook van de doos met Ruhrgold. ,,Goed initiatief. Bedankt, we gaan ervan genieten.”

Leidenamateurvoetbal hoopt dat de MRI laat zien dat de schade meevalt en hij weer snel binnen de lijnen mag verschijnen.