Vierde klasse A (zaterdag)- Verleden week verloor UDO zwaar geflatteerd van Roodenburg. De Oegstgeestenaren kregen zat kansen, maar de Leidenaren waren veel effectiever. Het verhaal hierachter was dat het scoren voor UDO al een tijd een probleem is. Er werd verleden week min of meer beloofd dat daar verandering in zou komen. Het trainen ging goed, de wil en motivatie waren voldoende aanwezig, dus alles zou tegen het boven hen op de ranglijst staande Hazerswoudse Boys goed komen. Dat voornemen is slechts ten dele gelukt.

Door de winst (1-0) is de ploeg van Nikivor van Rijn drie punten rijker geworden, maar het scoren lukt nog steeds uiterste moeizaam. Er moest zelfs een strafschop aan te pas komen om uiteindelijk een nipte overwinning te kunnen vieren. Dat vieren gaat de Voscuyl bewoners beter af  dan doelpunten maken. Middenvelder Pascal Franken liet zijn geluk en blijdschap met die overwinning goed blijken. ,,We speelden in de eerste helft heel goed. Onze conditie is goed, dus we konden de tegenstander goed onder druk houden en vooral vast zetten op hun eigen helft. Zij daarentegen kwamen niet verder dan de lange bal spelen. We speelden dan ook continue op hun helft en kregen veel kansen. Alleen een doelpunt maken zat er maar steeds niet in. Tot omstreeks de dertigste minuut. We mochten ingooien ter hoogte van hun cornervlag. Ik ontving die bal en speelde hem door naar Menno Bakker. Die werd daarop onderuit gehaald en wij kregen een strafschop toegekend. Jailson de Barros mocht hem nemen en bracht de stand op 1-0.”

De tweede helft was in het begin een kopie van die eerste helft. Toen er daarin ook niet gescoord werd en de puf er een beetje uitraakte, liet de thuisploeg zich wat verder terugzakken. Franken: ,, We wilden die 1-0 voorsprong vasthouden en eindelijk weer eens drie punten veilig stellen. We hadden tot vanmiddag nog maar drie wedstrijden gewonnen, dus wilden we dat resultaat beslist niet weggeven. Daardoor speelden we ook niet meer zo goed. Het werd een helft met veel overtredingen en een scheidsrechter die zijn eigen wedstrijd ging spelen. Hij deelde in totaal 7 gele kaarten uit, waarvan één keer rood voor de tegenstander vanwege twee keer geel. We mochten van hem zelfs niet wisselen. Gelukkig bleef de stand 1-0 en zo waren we drie punten rijker. Maar ja, dat scoren blijft een probleem. Hoewel men er bij UDO al jaren aan gewend is dat dit niet zo’n sterk punt is bij ons. Het zit hem dan toch blijkbaar in de UDO-genen. Maar we compenseren dat met goed spel en veel plezier en geestdrift. Ook op de training is dat te zien.”

Vervolgend: ,,We trainen met een selectie met 28 man. Sinds afgelopen donderdag is die selectie opgesplitst in een wat meer wedstrijdgerichte samenstelling. Dat geeft anderen weer de kans om gemotiveerder en leuker te oefenen.”

Dat de feestvreugde en de sfeer zo uitbundig was, kwam niet alleen door die overwinning, maar ook door de aanwezigheid van een TV-ploeg die voor de KNVB opnames maakte voor het programma FC-Afkicken. Men zoekt daarbij vanaf de laagste klasse ploegen uit om daarna op te kunnen klimmen naar de Eredivisie. Wint de ploeg waar men de opnames maakt, dan wordt de volgende keer een ploeg uitgezocht in een hogere klasse. Wordt er verloren, dan gaat men het weer een klasse lager zoeken. UDO won in elk geval weer eens. De laatste keer was dat op 21 oktober..

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl