Vierde klasse A (zaterdag)- Thomas Loos staat bij LSVV’70 niet bekend om zijn scoringsdrift. Op de training wil hij nog wel eens scoren, maar de teller in het vorige seizoen in competitieverband bleef op nul staan. Tegen Alphense Boys had de speler van de Leidse club slechts een half uur nodig om tweemaal te scoren. Het waren op dat moment de 2-3 en 2-4, die tevens de eindstand bepaalden in de uitwedstrijd bij Alphense Boys.

De invaller was zelf ook wel enigszins verbaasd. ,,Dit overkomt me niet vaak, nee. Ik heb de wedstrijd van vorige week niet meegemaakt vanwege de Veense kermis en daarna werd ik ziek. Nu mocht ik dus invallen in de tweede helft en stond ik tweemaal op de goede plek. Het is voor elke speler leuk om er als invaller twee te maken dus van die weelde heb ik even genoten. Al met al was deze overwinning ook zeker verdiend te noemen. Ik vond de thuisploeg wel tegenvallen. Er lopen leuke spelers rond, maar het is geen team. Ze zeurden veel tegen elkaar en die beleving is bij ons, zoals bekend, geheel anders. Wij doen dit voor onze hobby en hebben het wekelijks leuk met elkaar.”

In de openingsfase was LSVV’70 de bovenliggende partij en dat resulteerde ook in een voorsprong via middenvelder Gerben Groenendijk, die zich wekelijks gesteund weet door de trouwste fan van de club. Juist ja, zijn pa. Paulus Egberts kreeg daarna een uitgelezen mogelijkheid op de 0-2, maar de marge bleef op 1 staan. Loos: ,,Bij een 0-2 voorsprong was het denkelijk al klaar geweest. We kregen veel ruimte in die fase en Alphense Boys had waarschijnlijk niet de power gehad om terug te keren. Helaas werd het daarna slordiger bij ons en opeens was de diepgang weg bij ons. Vervolgens vergaten we tweemaal te verdedigen en stonden bij beide tegendoelpunten spelers geheel en al vrij. Dan vraag je natuurlijk om narigheid.”

De thuisploeg profiteerde en scoorde via Ruben Rietdijk en Sahr Kabuta en het makkelijke middagje dat LSVV’70 voor ogen had leek in rook op te gaan. Loos: ,,In de rust ben ik buiten gebleven, maar ik begreep dat Freek Jansen had geroepen dat het nog wel 2-4 zou worden. Kennelijk is hij helderziend, want die uitslag rolde er ook uit. In de tweede helft pakten we het weer energieker op. Eerst had de ook ingevallen Leo Casteel een prima actie in huis en dat leverde de 2-2 op. Daarna vond hij Egberts en die kon mij bereiken. Ik hoefde enkel maar tegen de bal te lopen. Bij de 2-4 stuitte ik eerst nog op de keeper, maar in de rebound lukte het me wel om te scoren. Inmiddels speelden zij al met tien man na twee gele kaarten voor dezelfde speler. Daar ligt ook een pijnpunt bij deze tegenstander. Vorige week kregen ze naar ik hoorde al een berg kaarten en nu werd onder meer hun trainer weggestuurd. Ik heb begrepen dat zij binnen vier jaar naar de eerste klasse willen, maar ik betwijfel of zij dit seizoen wel een kampioenskandidaat zijn. Ze hebben nu al twee nederlagen te pakken.”

LSVV’70 is na de zege op Football Factory eerder en nu in Alphen dus nog ongeslagen. ,,Een lekkere start, ja. Toch hadden we het onszelf wel makkelijker kunnen maken in deze wedstrijd. Nu kostte het wel de nodige moeite. Maar wanneer Alphense Boys wel een titelkandidaat zou zijn, is in elk geval duidelijk dat wij dan ook hoge ogen kunnen gooien. Dat gaan we op termijn allemaal wel zien en beleven. Voorlopig hebben we het onderling weer prima naar onze zin. Wat dat betreft maakt het voor ons niet uit in welke klasse we spelen.”

Basisopstelling LSVV’70: D.Waasdorp, Van der Meer, Ebbing, Leugering, Bardaa, Wijnakker, Groenendijk, Egberts, Petersen, Bouwman, Stjepanovic.