Vierde klasse A (zaterdag)- Waar UDO het vorig weekend nog moest hebben van een penalty om de wedstrijd tegen Hazerswoudse Boys naar hun hand te zetten, bleken de spelers van trainer Nikivor van Rijn dit weekend hun scorend vermogen terug te hebben gevonden.

UDO kwam zaterdagmiddag uit tegen het povere WVC. De bezoekers uit de Veen beleven niet hun meest gelukkige seizoen en bungelen onderaan de ranglijst van de vierde klasse. Na dit seizoen komt er sowieso een einde aan het voetbal op zaterdag bij deze club. De vaste rechtsback van UDO, Tom Uittenboogaard, gaf tijdens het contact met LAV in eerste instantie aan dat hij wellicht niet de beste partij was om een analyse van deze wedstrijd te geven.

Een woordenwisseling tussen de verdediger en trainer Nikivor van Rijn had na een klein half uur speeltijd tot gevolg dat Uittenboogaard door zijn trainer werd gewisseld. Hoewel hier uiteraard nog een gesprek tussen beide heren op zal volgen, gaf Uittenboogaard aan dat hij enigszins terecht naar de bank werd gehaald.

Zijn relaas over de wedstrijd kwam overigens exact overeen met het latere gesprek dat LAV voerde met de trainer van UDO, dus over de visie op voetbal bestaat klaarblijkelijk geen twist tussen de betrokkenen.

UDO startte de wedstrijd minder strijdlustig dan in het vorige duel tegen Hazerswoudse Boys. Hoewel er geen sprake was van onderschatting met het oog op de stand op de ranglijst van WVC leek UDO haar draai toch even te moeten vinden. Na een goed opgezette aanval van de ploeg uit Oegstgeest scoorde Pascal Franken de 1-0 en kwam de thuisspelende ploeg geleidelijk beter in de wedstrijd.

Hoewel de keeper van WVC zijn kwaliteiten liet zien in een op een situaties, bleek hij met de bal aan de voet beduidend minder sterk. Bij het wegwerken van de bal schoot hij deze tegen Franken aan, waarop de nummer tien direct profiteerde en voor de 2-0 op het scorebord zorgde.

UDO ging hierdoor met een rustig gevoel de kleedkamer in, en kreeg na de rust meerdere kansen om het aantal tegen doelpunten voor WVC op 50 te krijgen. Op aangeven van Jailson de Barros schoot Cas Bolink de 3-0 in de netten en lukte het Rutger Hoogkamer vervolgens de 4-0 te scoren. Laatstgenoemde liep een gele kaart op na een opstootje in het veld, de tweede maal geel volgde op een tackle, waarop Hoogkamer met indirect rood het veld kon verlaten.

WVC creëerde deze wedstrijd wel kansen maar door het collectief verdedigen en een prima sluitpost in de persoon van keeper Pieter Heeren hield UDO de nul en klom naar plek negen over de rug van Roodenburg.

Uittenboogaard benadrukte nog expliciet dat zijn vervanger Freek van Moorsel de rol van rechtsback uitstekend had uitgevoerd en zette Van Moorsel weg als één van de beteren van het veld.

Hoewel UDO voor de winterstop veel moeite leek te hebben met het maken van doelpunten lieten zij deze speeldag zien weer op de goede weg te zijn. Toch had er volgens de speler en trainer meer ingezeten qua score, maar de scherpte was er lang niet altijd. De ploeg uit Oegstgeest gaat nu op bezoek bij KSD/Marine om daarna in te halen tegen Alphia

Opstelling UDO: Heeren, Uittenboogaard (Van Moorsel), Lichtenbeld, Bakker (Hoogkamer), Marnix Franken, Laurens Franken, Bolink, Bakker, De Barros, Pascal Franken, De Bruyn.

http://lichtenbeldfoto.nl