HomeKoudekerkInterviews KoudekerkFC Oegstgeest blijft thuis winnen na hectische slotfase

FC Oegstgeest blijft thuis winnen na hectische slotfase

-

Vierde klasse A ( zaterdag )- Beide ploegen hadden iets goed te maken. De gasten uit Koudekerk hadden hun laatste twee wedstrijden verloren en de thuisclub had dure punten laten liggen door de uitwedstrijden tegen Hazerswoudse Boys en Zevenhoven gelijk te spelen. De thuisclub verloor zodoende de directe aansluiting met de tegenstander van volgende week, Aarlanderveen, en het vorig jaar gedegradeerde Koudekerk nestelde zich in de ruime middenmoot met al negen punten achterstand op FC Oegstgeest.

Koudekerk begon voortvarend en na een prima aanval over rechts kwam de op bal op de rand van het strafschopgebied voor de voeten van Sander Schmand, die met een strak schot in de linker benedenhoek keeper Peter Messemaker kansloos liet (0-1). De ploeg van Huig Jan Heeringa werd voor het eerst gevaarlijk via Danny Wenink, maar zijn schot werd gekeerd door de betrouwbare doelman Tony van Ooi. Koudekerk hanteerde met de wind in de rug veelvuldig de lange bal en kwam wederom via de rechterkant bijna op 0-2. Eerst moest Messemaker met een uitstekende reflex de inzet van Schmand keren en uit dezelfde aanval schoot Kenan Cetinkaya van twintig meter uitstekend in; via de vingertoppen van Messemaker kwam de bal tegen de lat.

Na een kwartiertje leidde de zich steeds aanspeelbare en goed spelende Joep van Tulder een paar gevaarlijke aanvallen voor de thuisclub in: eerst schoot hij na een pass van Wenink tegen de buitenkant van de paal, kreeg Daniel van Vliet een vrije kopkans en ging een vrije trap van Rens van der Spek voorlangs. Van Tulder schoot na een individuele actie naast, maar ook de gasten onder leiding van trainer Ronald Rosdorff werden voor rust nog een paar maal gevaarlijk. Een stuiterbal van Daan van der Zwet werd ternauwernood door Messemaker tot corner verwerkt en Yvar de Groot wilde met een lob de ver uit zijn doel gekomen Messemaker verschalken. Verder had een “Messiaanse” actie van Adil Harfaoui vlak voor rust zeker de gelijkmaker verdiend.

De lichten gingen inmiddels aan op het fraaie Sportpark de Voscuyl. Als eind februari de kleedkamers ook klaar zijn staat er minimaal een derde klasse waardige accommodatie, een afdeling waar de club al jaren naar snakt.

In de eerste twintig minuten na rust kreeg de thuisclub verschillende mogelijkheden op de gelijkmaker en drukte het Koudekerk ver achteruit tot de cirkel bij het strafschopgebied. Het leek een soort voorproefje van het WK handbal voor de vrouwen. In de vijfenzestigste minuut claimde iedereen van FC Oegstgeest een penalty nadat Van Tulder wederom langs zijn tegenstander gleed en werd aangetikt, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Koudekerk kwam er nog een keer gevaarlijk uit door Van der Zwet die een gevaarlijke voorzet gemist zag worden. Tien minuten voor tijd kreeg de thuisclub alsnog een penalty, nadat de ingevallen Bob de Hollander licht werd aangetikt. Harfaoui schoot beheerst de 1-1 in de rechter benedenhoek. Den Hollander: ,,Ik ging het strafschopgebied in en werd licht geraakt en viel, misschien een optelsom voor de scheidsrechter, maar ik ben er niet minder blij om.”

Drie minuten later kreeg de ingevallen Ruben van den Berg zijn tweede gele kaart en moest Koudekerk met tien man verder. Scheidsrechter Mourabit gaf in deze intense maar zeker niet onsportieve wedstrijd ook nog acht gele kaarten! Als je alleen op deze statistieken zou afgaan zou je denken dat River Plate toch al tegen Boca Juniors had gespeeld. Vijf minuten voor tijd treuzelde Den Hollander iets te lang en schoot vervolgens tegen keeper Van Ooi aan. De rebound werd door Marion Gianfiglio tegen de paal geschoten. Typerend voor de met veel inzet spelende gasten was dat de knap debuterende 18-jarige Cetinkaya met krampverschijnselen vervangen moest worden. De jonge speler daarover: ,,Ik heb jarenlang bij ARC gespeeld, laatstelijk in de landelijke jeugd en besloot om dit jaar weer op het oude nest terug te keren. Helaas raakte ik in de voorbereiding geblesseerd en maakte zodoende pas vandaag mijn debuut in het eerste. Ik vond de rode kaart wegens praten en een overtreding een beetje overdreven, maar wil verder niet uitweiden over de scheidsrechter. Ik denk dat het een spannende wedstrijd wordt volgende week tussen FC Oegstgeest en Aarlanderveen, al schat ik de laatste toch iets hoger in. ’’

Vlak voor tijd kwam dan toch de al met al verdiende 2-1 tot stand na een prima voorzet van Van Tulder, die door Den Hollander met een magistrale volley werd afgerond. ,,Ik ben vorige week aan mijn knie geblesseerd geraakt en zou hooguit tien minuten spelen. Door de achterstand ben ik er gelukkig eerder ingekomen. Ik kreeg nog een niet te missen kopkans in de laatste minuut, maar deed dat toch helaas. We kunnen ons nu gaan richten op Aarlanderveen en de achterstand terugbrengen tot een punt. De sfeer in de selectie is al prima. Vorige week zijn we al met veertig man de stad in geweest en dat gaan we dan zeker dunnetjes overdoen ”, aldus de dolblije matchwinner Den Hollander.

Mocht de FC wederom volgende week thuis de winst pakken, dan liggen de titelkansen weer volledig open.

FC Oegstgeest- Koudekerk 2-1 ( 0-1 ). 3. Schmand 0-1, 80. Harfaoui 1-1, 88. Den Hollander 2-1. Scheidsrechter: Mourabit. Toeschouwers: 120

Opstelling FC Oegstgeest: Messemaker, Polet (46. Lichtenbeld), Gianfiglio, Solleveld, Harfaoui, Nieuwenburg, Wenink (74. Boerma), Van Tulder, Van der Spek, Van Vliet (56. Den Hollander), Van Bommel.

Opstelling Koudekerk: Van Ooi, Van der Zwet, Jorin Roosenbrand, Fabian Roosenbrand, Van Rijswijk, Cetinkaya (85. Cetinkaya), De Schepper, Schmand, Lancel (68. Van den Berg), Van Heerdt  (46. Wildschut), De Groot.