Vierde klasse A (zaterdag)- Voor aanvang van de uitwedstrijd van Koudekerk tegen Woubrugge was er een behoorlijk verschil op de ranglijst tussen beide teams. De mannen van trainer Ronald Rosdorff stonden op de derde plek en de gastheren op de zevende. Ook het doelsaldo gaf aan dat Koudekerk in principe de beste papieren voor een goed resultaat had.

Niets was deze zaterdagmiddag minder waar, want na negentig minuten was de eindstand 4-1 in het voordeel van de gastheren. Toch was deze eindstand min of meer geflatteerd, want deze wedstrijd werd in minder dan tien minuten beslist. Woubrugge kwam na vijftien minuten wat gelukkig op voorsprong door Gino Rolfes. De bal belandde via een kluts achter de verdediging van de bezoekers, waardoor de spits makkelijk kon doorlopen en scoren. Nog niets aan de hand voor Koudekerk, want binnen vijf minuten was de stand alweer gelijk door een benutte strafschop van Ricardo van Rijswijk. Koudekerk verdediger Tobias Hakkaart vond dat er op dat moment nog geen vuiltje aan de lucht was: ,,Wij waren gewoon de betere ploeg, speelden beter voetbal, drongen aan, maar scoorden alleen niet. Dat duurde allemaal tot omstreeks de 35ste minuut. Wij drongen aan en hadden een veldoverwicht. Plotseling leden we balverlies in de omschakeling waardoor wij defensief helemaal verkeerd stonden. Dit leidde tot een counter waaruit Woubrugge scoorde. Drie minuten later, precies dezelfde situatie, en het was 3-1. Je zou zeggen dat je je niet voor de tweede keer aan dezelfde steen stoot, maar bij ons was dit zelfs drie keer het geval en luttele minuten later stond het 4-1 (driemaal Emiel Buntsma).”

Met die stand werd er gerust en moesten er bij de bezoekers harde noten gekraakt worden over hoe het nu verder moest na die simpele en onnodig weggegeven doelpunten. Die tweede helft ging het inderdaad beter. Kansen werden niet meer weggegeven. Koudekerk had een groot overwicht, maar waar het om gaat, scoren, bleef uit. Ontgoocheld door dit scenario liep Koudekerk van het veld. Hakkaart: ,,Zelden heb ik een terugreis meegemaakt waarbij iedereen zo down en teleurgesteld was. Het was een bizarre wedstrijd, waarbij wij ons bleven afvragen hoe dit allemaal toch mogelijk was geweest. We waren, buiten vreselijk teleurgesteld, ook nog eens boos op onszelf. Hoe kan je zo naïef zijn? We hadden het beste van het spel en dan laat je je zo in de maling nemen. Het was in ieder geval een goede les om niet meer zo offensief te spelen, zonder dat we de veldbezetting daarbij aanpassen en buiten dat moeten we onze kansen beter benutten en meer gaan scoren.”

Een zege had Koudekerk iets dichter in de buurt van FC Oegstgeest gebracht, maar nu moet de ploeg het doen met een plekje in de grote groep achtervolgers, op ruime afstand, van Aarlanderveen (winnend) en FC Oegstgeest (gelijkspel).