HomeKoudekerkInterviews KoudekerkKoudekerk wint in een wedstrijd met twee gezichten

Koudekerk wint in een wedstrijd met twee gezichten

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Het was zaterdagmiddag een warm weerzien aan de Lageweg in Noordwijk. Uw verslaggever ter plekke heeft een aantal jaren bij zwart-wit in het eerste gevoetbald en het was dus een ontmoeting met vele “oude” bekenden, maar ook de trainers van beide ploegen hebben een verleden. Ronald Rosdorff, trainer van de gasten uit Koudekerk, begon zijn trainerscarrière ooit bij VCL, de club waar de huidige  trainer van SJC zaterdag, Ronald Vermond, op dat moment speler was. Het was dus ouwe jongens krentenbrood. Echter, in de wedstrijd was dit absoluut niet het geval. Na een 1-3 tussenstand leken de bezoekers op rozen te zitten, maar de thee deed de zwart-witten zichtbaar goed en werd het uiteindelijk nog billenknijpen voor de bezoekers. Met een 2-3 eindstand bleven zij uiteindelijk aan de goede kant en scoren zij nog de volle 100%. De debutant in deze klasse moet even een pas op de plaats maken en staat met 4 punten uit drie wedstrijden in de middenmoot.

Op het ongebruikelijke tijdstip van 16.15 uur werd er afgetrapt. Aan de Koudekerkers was dit ook goed af te zien want na nog geen minuut spelen stond de 1-0 op het scorebord. Uit een corner was kopte Jeffrey den Elzen de bal binnen. Aanvoerder Bas van Heerdt na afloop hierover: ,, Het mag geen excuus zijn maar je merkt gewoon dat wij dit tijdstip niet gewend zijn. De wedstrijd begon ook nog eens een kwartier later, de warming up was niet echt geweldig en dan is het moeilijk om in je ritme te komen.”

Een groot aantal spelers van de gasten had op het moment van de score nog geen bal aangeraakt en men moest dus in de achtervolging. Het voordeel van een dergelijke vroege achterstand is dat je nog bijna de gehele wedstrijd hebt om de wedstrijd te doen kantelen. Dit moest dan wel gebeuren zonder sterktehouders Sander Schmand en Bryan van Delft, die samen van een welverdiende vakantie genieten, maar wie hoge ogen wil gooien in deze sterke klasse dient over een brede selectie te beschikken. De ploeg van Rosdorff had het zeker in de beginfase lastig tegen een ploeg die over een brede selectie beschikt, met een aantal oud spelers van de zondag en waar iedereen evenveel minuten speeltijd krijgt. Bij de eerste kans voor de rood-witten was het wel gelijk raak. Na een voorzet van de zijkant was het Jorin Roosenbrand die de stand na een kwartier spelen weer in evenwicht bracht. Na de gelijkmaker kantelde de wedstrijd en was de ploeg uit Koudekerk in het verdere verloop van de eerste helft de bovenliggende partij. Met vloeiende aanvallen, goed positiespel en beweging zonder bal werden de Noordwijkers onder druk gezet en het was dan ook niet verwonderlijk dat de thee met een voorsprong werd opgezocht. Na iets minder dan een half uur spelen was het Van Heerdt die een ingestudeerde corner in tweede instantie onhoudbaar binnenschoot en nauwelijks vijf minuten later werd de voorsprong nog comfortabeler. Een fantastisch omschakelmoment via diverse schijven werd door Daan van der Zwet tot doelpunt gepromoveerd en zo was de 1-3 tevens de ruststand. Op basis van de eerste helft geen vuiltje aan de lucht voor de bezoekers, zo leek het althans.

De Sint Jeroens Club bracht in de rust Sten Goosen in de ploeg, een speler die tot voor kort nog topscorer was van SJC zondag. De thuisploeg ging daarom ook wat opportunistischer spelen en daar hadden de bezoekers het moeilijk mee. Koudekerk voetbalde niet meer en het leek geen schim meer van de ploeg die in de eerste helft bij vlagen fantastisch voetbal liet zien. Nog voor het uur belandde een omhaal van de eerdergenoemde Goosen op de lat en moest keeper Tony van Ooi een aantal keren handelend optreden. Koudekerk kon hier niet heel veel tegenover stellen. Er was geen rust meer in de ploeg, ballen werden in de blind naar voren geramd en de geboden ruimte werd slecht benut. Ondertussen werd het er niet vriendelijker op. In totaal werden er maar liefst 7 gele kaarten uitgedeeld waarvan 5 voor de bezoekers. Tien minuten voor tijd scoorde aanvoerder Joeri Brinkman namens de gastheren de aansluitingstreffer, en werd het nog billenknijpen voor de rood-witten. Met pijn en moeite werd de overwinning binnengesleept in een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft volkomen verdiend op een ruime voorsprong met goed voetbal, de tweede helft was hier weinig meer van terug te zien. Echter na twee wedstrijden wel de volle buit, met wedstrijden tegen Alphense Boys en SJC achter de rug. Ploegen die vooraf werden genoemd als mogelijke kanshebbers voor de bovenste plekken. Geen verkeerde score natuurlijk, al valt er nog genoeg te verbeteren. En SJC? Dat zal het menig ploeg nog lastig genoeg gaan maken, zeker als zij in hun sterkste opstelling zullen aantreden.

Winnende trainer Rosdorff was na afloop zoals altijd realistisch. ,,We speelden een fantastische eerste helft, beter dan de eerste wedstrijd tegen Alphense Boys, en ik vond de 1-3 ruststand nog maar een magere afspiegeling. De tweede helft maakten we het onszelf dan nog zo moeilijk, al moet ik hiervoor ook de credits geven aan de ploeg van mijn vriend Vermond want wij hadden geen antwoord op hun meer opportunistischer spel. Dat we de wedstrijd dan uiteindelijk toch winnend afsluiten geeft enorme voldoening, en ik ben ook blij om te zien dat het gemis van een aantal basisklanten zeker in de eerste helft toch goed werd opgevangen. Alleen, zonder anderen tekort te willen doen, Schmand hadden we vandaag wel heel goed kunnen gebruiken.”

De in Alphen aan den Rijn wonende Van Heerdt vult aan: ,,Als je ziet waar wij nu staan na twee wedstrijden, ook gezien het programma, dan kun je alleen maar tevreden zijn. Natuurlijk valt er nog wel wat aan te merken, en dat is ook goed want ook wij zijn nog volop in ontwikkeling. Wat mezelf betreft, ik heb lekker weer de volle negentig minuten gespeeld. Ik voel me uitstekend op mijn plek bij deze club, heb eigenlijk ook geen ambitie meer om het nog eens hogerop te gaan proberen want ik denk ook dat dit fysiek een lastig verhaal gaat worden. En daarnaast ben ik een gezelligheidsmens, en dan kan je bij geen betere club zitten als bij Koudekerk.”

SJC- Koudekerk 2-3 (1-3) 1. 1-0 Den Elzen, 16. 1-1 J. Roosenbrand, 27. 1-2 Van Heerdt, 35. 1-3 Van der Zwet, 79. 2-3 Brinkman. Scheidsrechter Kaijen. Toeschouwers 125.

Opstelling SJC : Otten, Broekhof, Brinkman, Van der Klugt, Taskin, Den Elzen, Steenvoorden, De Ridder, Altena (Vllasaku), Meeuwenoord (Goosen), Plug (Barkel).

Opstelling Koudekerk : Van Ooi, Hakkaart (Melchert), De Schepper, Van den Berg, Van Rijswijk, F. Roosenbrand, Wildschut, J. Roosenbrand, Van der Zwet (Sharief), Van Heerdt, De Groot.

Foto’s: Ron van Welzen