Vierde klasse A (zaterdag)- Een verslag werd al geplaatst door de verslaggever die aanwezig was bij FC Oegstgeest tegen Koudekerk. Nu nog de beide trainers aan het woord naar aanleiding van de 2-1 zege van de nummer twee op de ranglijst.

Eerst de winnende coach Huig Jan Heeringa. ,,Dit was oprecht een leuke pot. Enkel werd ons geduld nogal op de proef gesteld. Koudekerk scoorde al na drie minuten en we zaten al in de laatste tien minuten toen het nog steeds 0-1 stond. Nieuw puntenverlies konden we ons niet veroorloven en daarom ben ik blij dat we alsnog de zege hebben gepakt. De overwinning kwam ons ook toe, zeker gezien de tweede helft. Daarin waren we dominant en kon Koudekerk niet meer gevaarlijk worden. Wel moet ik zo eerlijk zijn om te stellen dat het allemaal nog veel lastiger zou zijn geweest wanneer de 0-2 was gevallen in de eerste helft. Wij mochten Peter Messemaker dankbaar zijn met een aantal reddingen.”

Collega Ronald Rosdorff was ook van mening dat de ploeg die er het meeste recht op had de zege ook pakte. ,,FC Oegstgeest is gewoon een prima ploeg en die gasten moesten vol aan de bak. Toch ben ik uitermate tevreden over mijn ploeg. Voor de rust deden we het uitstekend en met iets meer raffinement hadden we de vroege voorsprong uitgebouwd. Zij hebben een topkeeper staan en daardoor bleef het bij ons enige doelpunt. We zijn keihard blijven werken voor een goed resultaat en we kwamen ver. Ik denk dat de 1-1 uit die pingel onterecht was, maar de bal had daarvoor al wel een keer op de stip kunnen gaan. Voor de 2-1 van Bob den Hollander kan ik enkel maar de handen op elkaar krijgen. Een wereldgoal, zo eerlijk moet ik zijn.”

Over de 1-1 mopperde Heeringa niet. ,,Ik zat er te ver vanaf, maar het leek een licht vergrijp. Daarvoor zouden we er wel eentje hebben verdiend, maar die werd niet gegeven. Daar heb je nu eenmaal mee te maken in een wedstrijd. Ik kan me voorstellen dat Ronald wel baalde, want de klok liep natuurlijk wel door in hun voordeel. Gelukkig konden we blijven drukken en mede door een rode kaart aan hun kant profiteerden we van hun vermoeidheid. Eerder in de competitie scoorden we makkelijk, maar dat gaat de laatste weken beduidend lastiger. Dan win je dus ook niet zomaar en zoals bekend hebben we al tweemaal punten gemorst in de voorbije weken. Dat mocht nu absoluut niet gebeuren met het oog op de topper tegen Aarlanderveen van volgende week. Die pot mogen we zeker niet verliezen, maar winnen biedt natuurlijk weer meer mogelijkheden om de druk op te voeren.”

Koudekerk speelt geen rol in de titelrace, maar Rosdorff en de zijnen willen wel zo hoog mogelijk eindigen en mee doen voor een periodetitel. ,,In de eerste helft hebben we met lef gespeeld en dat maakte het tot een echte wedstrijd. Ik heb genoten van beide teams. Als we dat vaker kunnen opbrengen, moeten we in staat zijn om meer wedstrijden te gaan winnen. Ik ben over de instelling super tevreden en dat moeten we ook in de resterende wedstrijden voor de winterstop laten zien.”