De voorbereiding van de voetbalclubs uit de Leidse regio is in volle gang. De eerste oefen-en bekerwedstrijden zijn achter de rug en de teams bereiden zich voor op de competitiestart in het weekend van  22 en 23 september. LAV blikte de voorbije en komende weken samen met regiotrainers vooruit op het nieuwe seizoen. Eén van deze trainers is Ronald Rosdorff (vv Koudekerk). Na een verblijf van 13 seizoenen in de derde klasse degradeerde  Koudekerk naar de kelder van het zaterdagvoetbal. De withemden eindigden afgelopen seizoen op een P/D plaats en in de nacompetitie lukte het de withemden niet om via deze route het derdeklasserschap alsnog te continueren.

Ronald, heb je de degradatie met Koudekerk uit de 3eklasse inmiddels verwerkt?

,,Ik heb in mijn 30-jarige loopbaan als trainer aardig wat successen mogen vieren (red: Rosdorff was eerder o.a. trainer bij Lugdunum, Bernardus, SJZ, Kickers ‘69 en Alkmania (nu WVC), maar de degradatie met Koudekerk beschouw  ik als een dieptepunt in mijn trainersloopbaan. Ik woon inmiddels 23 jaar in Koudekerk en heb hier jarenlang verschillende functies, ook bij de jeugd, vervuld. Trainer zijn van een club in je eigen dorp is toch speciaal. Als het niet goed gaat, krijg je dat ook bij de supermarkt te horen. Ik voel me erg verbonden met Koudekerk en als je uitgerekend met je ‘eigen’ club degradeert,  dan is dat extra pijnlijk. Ik moet ook zeggen dat het vorig seizoen ook niet echt heeft meegezeten. Door blessures hebben we geen twee wedstrijden achter elkaar in dezelfde formatie gespeeld. Maar goed, dat was vorig seizoen, we kijken nu weer vooruit.”

Welke veranderingen heeft je spelersgroep ondergaan?

,,Ik ben blij met de nieuwe jongens. Kenan Cetinkaya is teruggekeerd na een periode bij ARC, Davy Roeloffs is ook van ARC afkomstig, Bryan van Delft heeft zich weer aangesloten bij de selectie en Sander Schmand is van Zwammerdam overgekomen. Sander is nu al een belangrijke speler voor het team. Met zijn inzet en coaching kan hij een team op sleeptouw nemen. Nieuw bloed geeft sowieso ook gelijk een andere dynamiek aan een spelersgroep. Daarnaast denk ik dat we ook in de breedte  sterker zijn geworden.”

Welke clubs zie jij als kanshebbers het komende seizoen voor de bloemen?

,,Ik doe nooit mee aan die bespiegelingen vooraf, ik vind dat een beetje flauwekul. Natuurlijk zie ik ook dat er op papier sterke ploegen in deze 4e klasse zitten, maar ik hou me daar verder niet zo mee bezig. Je zult mij ook niet horen roepen dat we na een jaartje weer terug zijn in de 3e klasse. Als je net gedegradeerd bent, dan heb je even niet zoveel recht van spreken is mijn mening. Ik hou me liever bezig met mijn eigen ploeg. Intern weten we van elkaar wat we willen, de rest zullen we op het veld moeten laten zien.”

Koudekerk start de rentree in de 4e klasse op 22 september met een thuiswedstrijd tegen Alphense Boys. Daarna stond de uitwedstrijd tegen Meerburg op het programma, maar die derby is naar achteren verschoven vanwege een weekend feest bij de Rijndijkers vanwege het negentigjarig bestaan.”

Mutaties:

Gekomen: Sander Schmand (Zwammerdam), Kenan Cetinkaya (ARC), Rick van Tol (ARC, lijkt te moeten stoppen inmiddels), Davey Roelofs (ARC), Tobias Hakkaart (eigen jeugd).

Vertrokken: Michael Kneulman (Woubrugge), Kevin Veltman (Woubrugge), Rik Vogels (Alphense Boys, lager elftal), Angelo Roosberg en Sander Weijman (Alphense Boys, za), Richard van Heijningen en Jeroen Koot (lager elftal), Frits Rademaker (gestopt).

Programma eerste drie competitiewedstrijden:

22/09: Alphense Boys (thuis)

06/10: SJC (uit)

13/10: Zevenhoven (thuis)