Voorbeschouwing zaterdag vierde klasse A 24 november

Koudekerk – Aarlanderveen

Nieuwe ronden, nieuwe kansen. De eerste periode is afgesloten en de ploeg van trainer Ronald Rosdorff vindt zichzelf terug in de middenmoot. Er zijn een aantal dingen opvallend te noemen. Op de eerste plaats dat 2 van de 3 gewonnen wedstrijden zijn behaald tegen ploegen die boven hen staan en dat de schrijver van deze voorbeschouwing bij alle gewonnen wedstrijden aanwezig was. Er is in deze klasse een grote middenmoot, alleen FC Oegstgeest en Aarlanderveen staan al op ruime afstand en laat Aarlanderveen, de winnaar van de eerste periode, komende zaterdag toevallig net de tegenstander zijn. Vorige week ging Koudekerk er met 4-1 af bij Woubrugge. Geflatteerd weliswaar, maar de withemden kregen een lesje in effectiviteit via een aantal omschakelmomenten.  Emiel Buntsma was met drie treffers de grote plaag voor de bezoekers. Bij de thuisploeg zal zaterdag alles moeten kloppen om een goed resultaat te behalen tegen de makkelijk scorende bezoekers, “voordeel” kan zijn dat ondergetekende wederom aanwezig is. Na afloop is er een heuse zanger geregeld, gezellig is het altijd, maar het gerstenat smaakt toch net iets beter na een positief resultaat.

Meerburg – SJC

De Rijndijkers vinden zichzelf terug op de een na onderste plaats, dit kan gerust ‘zwaar teleurstellend’ worden genoemd. Vooraf gezien als een ploeg die om bovenste plekken mee zou gaan doen, de praktijk leert dat het tot nu toe nogal stroef verloopt. Tegendoelpunten vallen te makkelijk, er zijn genoeg kansen maar het maken van doelpunten lukt ook nog niet kortom nog genoeg werk aan de winkel. Voordeel is wel dat er nu weer een nieuwe periode aankomt, te beginnen tegen de Sint Jeroens Club uit Noordwijk. De ploeg van trainer Ronald Vermond draait wisselvallig, er zit genoeg ervaring en talent in de brede selectie maar ten gevolge van het consequente wisselbeleid staat er iedere week een ander elftal. Er staan in ieder geval twee voetballende ploegen tegenover elkaar en bij winst klimt de ploeg van Alex Redel weer richting de middenmoot en wellicht nog belangrijker, de eerste drie punten voor de tweede periode zouden het vertrouwen weer een boost kunnen geven.

Roodenburg – Football Factory

De thuisclub behaalde vorig weekend een ruime overwinning, met 1-4 werd bij LSVV’70 gewonnen. Kanttekening is wel dat de studenten in de eerste helft een ruimere voorsprong hadden moeten nemen, de sterkte van de bank zorgde mede voor de ommekeer. Uit de laatste vier wedstrijden werden er 9 punten behaald, de ploeg uit Leiden-Noord begint zich duidelijk thuis te voelen in deze sterke vierde klasse. Weer een derby voor Roodenburg als rode lantaarndrager Football Factory op bezoek komt, de ploeg die bij rust verdienstelijk op 0-0 stond tegen uiteindelijk periodekampioen Aarlanderveen, maar na een matige tweede helft er met ruime cijfers (0-6) vanaf ging. Puur kijkend naar de ranglijst zet je een 1 op het totoformulier, maar het kwartje zal toch wel een keer goed moeten gaan vallen voor de Factorianen. Vorig seizoen bleven de punten wel bij de thuisploeg. Football Factory werd met 3-1 verslagen.

Woubrugge – LSVV’70

De Leidse studenten gaan op bezoek in en bij Woubrugge, de ploeg die uit de laatste drie wedstrijden 9 punten behaalde en op plek 6 staat, 1 plek boven de bezoekers met een gelijk aantal punten alleen het negatieve doelsaldo is 1 minder. De ploeg van Freek Jansen en Jan Nonkes zal zich moeten instellen op het uitstekende omschakelen van de thuisploeg, afgelopen weekend ging Koudekerk op die manier met 4-1 de bietenbrug op. Daarnaast bestaat een wedstrijd nog steeds uit 2 x 45 minuten, en dat leken de studenten afgelopen zaterdag tegen Roodenburg niet te beseffen. Na een goede eerste helft met een 1-0 ruststand, waarbij een hogere score op zijn plaats was geweest, bakten ze er in de tweede helft nog maar weinig van en verloren uiteindelijk verdiend met 1-4. Voor de nachtrust zou het ook fijn zijn als er gewonnen wordt, de groepsapp hoeft in dat geval dan ook niet aangesproken te worden. LSVV’70 kreeg overigens tien goals tegen in de laatste twee duels. Dat is iets teveel van het goede.

Zevenhoven – FC Oegstgeest

De ploeg van trainer Huig Jan Heeringa staat inmiddels al 7 punten los van de nummer drie,  koploper en winnaar van de eerste periode Aarlanderveen lijkt echter een geduchte concurrent. Deze twee ploegen gaan, zoals het er nu naar uitziet, uitmaken wie er kampioen gaat worden en voor de ander zal nacompetitie uitkomst moeten brengen. Thuisploeg Zevenhoven heeft vier keer op rij verloren en zal de huid dus duur verkopen, aan de Oegstgeestenaren om hier een antwoord op te vinden. Afgelopen weekend werd een teleurstellend gelijkspel behaald tegen het stugge Hazerswoudse Boys, dit terwijl er voor rust genoeg kansen waren om de wedstrijd al vroegtijdig definitief te beslissen. Kwaliteit is er genoeg, zaak is om koploper Aarlanderveen niet al te ver te laten uitlopen en in de nek te blijven hijgen. ,,Afgelopen zaterdag was het simpelweg niet goed genoeg en dat kan een keer gebeuren. De eerste slag is verloren, maar de oorlog zeker nog niet”, sprak de trainer van de Voscuyl-formatie na afloop van het duel in Hazerswoude.