Football Factory – Aarlanderveen

Ondanks het feit dat Football Factory bij vlagen leuk voetbal laat zien, wachten de studenten nog steeds op hun eerste zege van het seizoen. Ook in de laatste competitiewedstrijd tegen SJC waren er mogelijkheden op succes voor Football Factory, maar door een gebrek aan scherpte voor het vijandelijke doel keerden de Leidenaren met lege handen terug naar de Sleutelstad. Afgelopen zaterdag was, zoals verwacht, hoofdklasser Xerxes DZB  in de  strijd om de districtsbeker een paar maatjes te groot voor de rood-zwarten (9-1), maar de Leidse goal van Thijs de Jong was wel de mooiste van de tien. Komend weekend dus weer een nieuwe kans op de 1e zege voor Football Factory, dan komt koploper Aarlanderveen op bezoek op het Universitaire Sportcomplex. Mochten de Factorianen de medekoploper punten afhandig maken, dan zal er een gejuich losbarsten in Oegstgeest.

Hazerswoudse Boys- FC Oegstgeest

FC Oegstgeest verkeert in een uitstekende vorm en lijkt  met Aarlanderveen in een tweedstrijd te zijn verwikkeld om het kampioenschap van de vierde klasse. De ploeg speelt, net als vorig seizoen, met name in bekerwedstrijden uitstekend tegen opponenten uit hogere klassen.  Vorige week nog werden derdeklassers Lugdunum en CVC Reeuwijk met ruim verschil aan de kant gezet. In tegenstelling tot andere jaargangen,  laat FC Oegstgeest tot nu toe geen punten meer liggen tegen ‘de kleintjes’ en de gedeelde koppositie is dan snel verklaard. Mogelijk dat zaterdag in de lastige uitwedstrijd bij Hazerswoudse Boys,  ook afhankelijk van het resultaat van Aarlanderveen, de eerste periode al kan worden binnengesleept.

LSVV ’70 – Roodenburg

Degradant LSVV ’70 hoopte voorafgaande dit seizoen als kampioen terug te kunnen keren in de derde klasse, maar na grote nederlagen bij Aarlanderveen (6-1) en  FC Oegstgeest (5-1) heeft in ieder geval het twitteraccount van de roodhemden deze ambitie voor een jaartje in de koelkast gezet. LSVV’70 deelt momenteel met Koudekerk de derde plaats op de ranglijst en zal zijn pijlen dit seizoen op een periodetitel gaan richten.  LSVV’70 treft zaterdag in de Leidse stadsderby Roodenburg, dat dit seizoen niet tot nu toe  beslist geen onverdienstelijk spel laat zien. Niet dat dit direct zichtbaar is aan  de stand op de ranglijst, de blauw-zwarten staan op een 12e plek, maar trainers Cengiz Donmez en Nouri Essaoui hebben in ieder geval de spelvreugde weer teruggebracht in Leiden-Noord. Overigens troffen vorige week beide teams elkaar, onder erbarmelijke weersomstandigheden, in het kader van de Rabobank LAV Cup, Roodenburg was toen met 3-1 te sterk.

Woubrugge – Koudekerk

Koudekerk kwam als één van de weinige regioploegen afgelopen weekend wel in actie, bij Meerburg werd met 1-1 gelijkgespeeld. De huidige 3e positie van de mannen van Ronald Rosdorff is conform de verwachtingen, alhoewel het gat met de koplopers inmiddels al 7 punten bedraagt. Bij het tot nu toe wisselvallig presterende Woubrugge (3x winst, 4x verlies) zal  zaterdag gewonnen moeten worden om de aansluiting met de lijstaanvoerders niet te verliezen. De formatie van Ronald Rosdorff verloor nog niet op verplaatsing. Er werd tweemaal gelijk gespeeld en eenmaal gezegevierd.

 Floreant – Meerburg

De competitiestart van Meerburg kan gerust zeer teleurstellend worden genoemd. Na de uitstekende seizoensopening bij Roodenburg (1-7 winst), leek het dit seizoen versterkte Meerburg één van de titelkandidaten te zijn, maar niet is minder waar. De volgende zes wedstrijden wisten de Rijndijkers niet meer in winst om te zetten en verblijven nu op een 11e plaats, met een achterstand van 13 punten op koplopers FC Oegstgeest en Aarlanderveen. Meerburg gaat zaterdag op bezoek bij Floreant, de Boskopers hebben inmiddels 10 punten verzameld en staan op plaats 6. Zoals wellicht bekend is Paul Pikaar trainer van de Boskopers.

De andere twee duels: Alphense Boys-SJC en Kickers’69-Zevenhoven.