Aarlanderveen-LSVV’70

Dit is op papier de meest boeiende wedstrijd. Aarlanderveen won tot nu toe alles en is de trotse leider van deze klasse. De eerste twee ontmoetingen werden nipt gewonnen van Kickers’69 en Hazerswoudse Boys (3-2 en 1-0 respectievelijk), maar daarna moesten Woubrugge en Roodenburg er ruimschoots aan geloven (4-0). LSVV’70 won ook al driemaal, maar moest passen tegen Floreant. Het gaatje tussen de twee ploegen is dus drie punten en de Leidenaren zullen dus aan de bak moeten om te voorkomen dat de marge nu al groter wordt. Weliswaar neemt LSVV’70 het spelletje doorgaans luchtig op, maar de doelstelling is weldegelijk om terug te keren in de derde klasse. Afgelopen week speelden de roodwitten (of soms in het oranje gehulde manschappen) nog voor de Rabobank LAV Cup. Derdeklasser Alphia was met 4-1 te sterk, hoewel die uitslag wel te hoog uitviel. Blijft Aarlanderveen ongeslagen of gaat ook deze ploeg de eerste verliespartij tegemoet?

Alphense Boys-Football Factory

De Leidse ploeg smaakte nog niet het zoet van de overwinning. Twee weken terug werd wel het eerste punt in de wacht gesleept, maar vorige week gaven de Factorians niet thuis in het uitduel bij Kickers’69. Het werd 5-0 en dat viel vies tegen voor de bezoekers omdat de Leimuidenaren vooraf nog op nul stonden. Of er nu een driepunter in zit, valt te bezien. Alphense Boys lijkt inmiddels de draai gevonden te hebben en wenst aan te sluiten bij de kopgroep. Football Factory wil dit seizoen laten zien dat er meer in zit dan een positive in het rechterrijtje, maar tot nu toe vallen de resultaten niet mee in competitieverband. Toch verwacht onze redactie dat er een kentering komt. Hoe kan het anders gezien de resultaten in de beker? De voorlaatste plaats moet zo snel mogelijk worden verlaten, want anders neemt de achterstand op de middengroep toe en zit er niets anders in dan achtervolgen.

Koudekerk-Roodenburg

Koudekerk is nog ongeslagen en neemt de vierde stek in. De brigade van Ronald Rosdorff heeft nog een wedstrijd tegoed tegen Meerburg. Vorige week werden de eerste punten gemorst tegen Zevenhoven (3-3). In de eerste helft had de thuisploeg het sowieso lastig, maar na de rust leken de withemden op weg naar een driepunter. De 3-1 voorsprong werd evenwel verspeeld. Toch meent aanvaller Bas van Heerdt, zo sprak hij vorige week tenminste, dat zijn ploeg misschien wel de best voetballende ploeg heeft in deze klasse. De tweevoudig doelpuntenmaker van vorige week beseft echter dat er meer nodig is om in de prijzen te kunnen vallen. Tegenstander Roodenburg staat nog op nul punten en moest tot dusverre al 18 keer de gang naar het net maken. De laatste plaats is dan ook vrij logisch te noemen. Toch heerst er optimisme in het Leidse kamp. Wellicht levert dat aan de Gruttolaan het eerste succes op.

Meerburg-Hazerswoudse Boys

Een mooi affiche tussen de Zoeterwoudenaren en de Hazerswoudenaren. De gemeenten schuren immers tegen elkaar aan. Op de ranglijst is het nog geen rozengeur en maneschijn. Meerburg staat negende en de zwartwitten kwamen tot nu toe niet verder dan de twaalfde plaats. Er werd twee keer verloren en tweemaal gelijk gespeeld. Meerburg kwam vorige week ook een gelijkspel overseen met FC Oegstgeest en was daar best content over gezien het feit dat het laatste halfuur gespeeld moest worden met tien man vanwege een rode kaart. Het spel van de formatie van Alex Redel liet nog wel te wensen over. Dat zal beter moeten om te kunnen klimmen op de ranglijst. Vorig seizoen warden de withemden fors afgeschminkt. Op de eigen bodem werd maar liefst met 2-6 verloren. Revanchegevoelens zullen er dus gewis zijn aan Meerburg-zijde.

FC Oegstgeest-Kickers’69

Zoals te lezen viel bij de voorbeschouwing over Meerburg kwam de FC vorige week niet verder dan een remisepartij daar aan de A4. De ploeg van Huig Jan Heeringa kwam uitermate pover voor de dag en verdiende ook niet meer. Wat we al wel wisten en j.l. dinsdag werd bevestigd in de strijd om de Rabobank LAV Cup is dat de fusieclub weldegelijk een meer dan modaal elftal heeft voor de vierde klasse. RCL, toch twee klassen hoger spelend, werd met 3-4 verslagen en aan die overwinning was niets gelogen. Het ligt daarom in de lijn der verwachtingen dat Kickers’69 aan de kant zal worden geschoven op de Voscuyl. Weliswaar speelden de oranjewitten vorig seizoen nog in de derde klasse op zondag, maar het team van Erwin van der Zee verloor al drie keer dit seizoen. FC Oegtgeest levered de koppositie in en wil die weer terug, hoewel de rol als jager misschien voor het moment wel meer bevalt dan prooi te zijn.