Football Factory-Woubrugge

Beide ploegen pakten afgelopen zaterdag drie punten. Voor de Leidse ploeg was het de eerste zege in dit seizoen en ruim een half jaar geleden dat er voor het laatst winnend van het veld was gestapt. De zege werd opgehaald in Leiden-Noord bij Roodenburg (3-4). Caner Demirdas was de meest opvallende speler bij de in het wit gehulde ploeg met twee goals en twee gele prenten. Football Factory bleef wel laatste, maar zal ongetwijfeld aan zelfvertrouwen hebben gewonnen. De komende tegenstander versloeg LSVV’70 met 5-2 en dat betekende al de vierde overwinning voor de groenwitten op rij. Uit de eerste vijf duels werden slechts drie punten bij elkaar gevoetbald. De ploeg van Koos Disseldorp klom onderwijl naar de vierde plaats op de ranglijst en lijkt dus geen grijze muis te worden. Dat wil de Leidse ploeg ook niet, maar dan zullen er uiteraard wel meer driepunters dienen te volgen.

SJC-Roodenburg

In Noordwijk staan de nummers zes en elf tegenover elkaar, waarbij het verschil in punten slechts drie is. De zwart-witten speelden in de voorbije speelronde gelijk tegen Meerburg en het is nog niet te zeggen of de nieuwkomer op gaat voor een plek in de top vijf of dat het middenmoot gaat worden. Die vraag staat ook overeind bij de ploeg uit de sleutelstad. Roodenburg was de laatste tijd goed bezig, maar verloor van de hekkensluiter in het derde speelweekeinde van november. Nouri Essaoui: ,,We hadden ook tegen Football Factory het beste van het spel, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik ook onder de indruk was van de werklust bij de tegenstander. Zij bleven gaan en uiteindelijk moesten we dus passen. Natuurlijk hadden we graag aangesloten bij de middengroep, maar de ploeg is nog wat wisselvallig. Maar we kunnen ook zo weer verrassen, want er zit zeker muziek in de groep.”

Alphense Boys-Meerburg

In Zoeterwoude wordt al maanden gewacht op een tweede zege. Tegen Roodenburg werd er ruimschoots gewonnen, maar daarna loopt het niet goed bij de formatie van Alex Redel. Afgelopen zaterdag waren er wel tekenen van herstel tegen SJC. Vooral in de tweede helft werd er alleraardigst gespeeld. En dat moet Meerburg ook kunnen opbrengen met deze selectie. Tot nu toe voldoet de voorlaatste plaats allesbehalve aan de verwachtingen, maar een paar zeges op rij kunnen maar zo een plek opleveren bij de top zeven. In Alphen wacht wel een pittige tegenstander. De roodwitten staan vooralsnog vijfde met twaalf punten uit negen gespeelde duels. Alleen LSVV’70 wist vooralsnog drie punten op te halen na een bezoek aan de ploeg van John Cuvelier. Mochten de Rijndijkers er ook in slagen om minmaal eenmaal meer te scoren dan is het onderlinge gaatje nog slechts twee punten en ziet de wereld er al weer anders uit voor de withemden.

LSVV’70-Kickers’69

De thuisploeg is één van de vier ploegen met twaalf punten. Kickers’69 staat daar kort achter met elf punten dus er lijkt sprake van weinig krachtsverschil. De Leidenaren verloren op speeldag negen van Woubrugge. Dat had veel te maken met de twee gele kaarten die Guus van Kessel incasseerde. Na zijn gedwongen vertrek maakte de thuisploeg dankbaar gebruik van de ruimtes. LSVV’70 krijgt de laatste tijd opvallend veel goals tegen en daardoor is de vrije val ingezet. Het is daarom des te opvallender dat er midweeks weer wel ruim (1-4) werd gewonnen van ASC voor de Rabobank LAV Cup. Bij de brigade van Freek Jansen weet je het echt nooit. De formatie uit Leimuiden startte stroef als nieuwkomer op zaterdag, maar verloren niet meer in de laatste vier potjes. Sterker nog; in de laatste twee ontmoetingen moesten Zevenhoven en Hazerswoudse Boys het onderspit delven.

FC Oegstgeest-Koudekerk

Ook na negen speeldagen is de ploeg van Huig Jan Heeringa nog ongeslagen en met 21 uit 9 doe je het als club niet verkeerd. Ook het doelsaldo mag er met 27 voor en 8 tegen zijn. Toch liet de FCO voor de tweede keer achtereen punten liggen en in de titelrace met Aarlanderveen komt dat niet goed uit. Die ploeg heeft nu al vier punten door en het doelsaldo is nog indrukwekkender. Maar ook; er staat nogal een boven modaal elftal op het veld bij de koploper. Spelers die veel hoger hebben gespeeld, konden worden gehaald en dat betaalt zich tot dusverre uit. Los van de kracht van de concurrent moet de fusieclub vooral uitgaan van eigen kracht en in dat verband zou Koudekerk verslagen moeten kunnen worden. De volgelingen van Ronald Rosdorff hebben negen verliespunten meer. De laatste twee wedstrijden werden o.a. verloren, zo ook van Aarlanderveen in het voorbije weekend. In het seizoen 2015/2016 lagen de verhoudingen overigens nog anders. Destijds wonnen de wit-roden met 2-10 in Oegstgeest, toen nog tegen VV. Denkelijk zal Rosdorff nu zeker tekenen voor een gelijkspel of kleine zege. Aan FC Oegstgeest de taak om te laten zien wie er de baas is op het veld.

Resterende duels: Aarlanderveen-Zevenhoven, Hazerswoudse Boys-Floreant.