Football Factory – FC Oegstgeest

Aanstaande zaterdag spelen de studenten een wedstrijd tegen ‘buurman’ FC Oegstgeest. Op basis van de ranglijst zou dit geen probleem mogen zijn voor de mannen van Huig Jan Heeringa. Wie echter de uitslagen in deze klasse ziet kan concluderen dat niets vanzelfsprekend is, en dat er vooraf weinig zinvols over te zeggen is. Feit is wel dat de thuisclub rode lantaarndrager is met twee punten en dat de bezoekers nog ongeslagen zijn en koploper Aarlanderveen in het vizier hebben. De Voscuylbewoners wonnen afgelopen zaterdag zakelijk met 2-0 van Kickers’69, na een rommelige en slechte eerste helft werd het verschil in de tweede helft gemaakt en had de score hoger kunnen en misschien ook wel moeten uitvallen. De Factorians behaalden een knap gelijkspel bij Alphense Boys. Werd men in de eerste helft nog overlopen en was de ruststand van 1-0 nog een magere afspiegeling, in de tweede helft was de wedstrijd meer gelijkwaardig en had het kwartje ook nog wel de goede kant op kunnen vallen. De Oegstgeestenaren zijn gezien de stand en de ambitie verplicht om te winnen, de buurman uit Leiden heeft drie punten nodig om weg te komen van de onderste plek, een positie die op dit moment geen recht doet aan het vertoonde spel tot nu toe.

Kickers’69 – Koudekerk

De ploeg uit Leimuiden had zaterdag niets in te brengen tegen fusieclub FC Oegstgeest. Geen schande want met 2-0 verliezen bij een club met ambitie kan. Tegenstander Koudekerk verloor thuis met 0-2 van Roodenburg, door velen als verrassend gezien maar wie de ploeg uit Leiden Noord aan het werk zag kan niets anders concluderen dat zij over een uitstekende selectie beschikken, echter het zware programma gaf tot afgelopen zaterdag een vertekend beeld. Feit was echter wel dat de mannen van Ronald Rosdorff het in de eerste helft hebben laten liggen want de bal wilde maar niet in het netje. Goed keeperswerk, het ontbreken van wat geluk maar zeker ook gebrek aan scherpte zorgde voor een achterstand bij rust. Na de thee was de ploeg geen schim meer van die van voor de rust. Na een sterke start met twee overwinningen, gevolgd door een gelijkspel en een nederlaag is het zaak voor de Koudekerkers om weer eens de volle buit te pakken zodat de subtop in zicht blijft. Dit moet nog steeds zonder spits Bryan van Delft gebeuren. Echter ook zonder hem worden er nog genoeg kansen gecreëerd.

LSVV’70 – SJC

De Leidse studenten verloren afgelopen zaterdag met maar liefst 6-1 van koploper Aarlanderveen. Erger dan de uitslag was het ontbreken van plezier voor de ploeg van Jan Nonkes en Freek Jansen. Speler Neal Petersen gaf eerder al aan dat de thuisploeg verdiend won, maar een aantal blessures, gele kaarten en zelfs een rode kaart zorgden ervoor dat achteraf terecht de vraag werd gesteld of dit allemaal wel de bedoeling is van een potje voetbal, zeker als het de kelderklasse betreft. Het plezier moet dan aanstaande zaterdag tegen nieuwkomer SJC worden teruggevonden, een ploeg die met een punt minder een plek onder LSVV’70 staat. Is het voor de thuisclub iedere zaterdag al een verrassing welke namen er op het formulier staan, zeker nu ook met die blessures, dit geldt ook voor de bezoekers uit Noordwijk. Trainer Ronald Vermond kan putten uit een grote groep spelers, de afspraak is echter dat iedereen evenveel speeltijd krijgt dus het is afwachten wie er spelen. Feit is wel dat er twee voetballende ploegen tegenover elkaar staan die plezier erg belangrijk vinden. Een open wedstrijd ligt dus in het verschiet en we zullen dan na 90 minuten wel zien wie er gewonnen heeft.

Roodenburg – Zevenhoven

De ploeg van trainer Cengiz Donmez pakte vorige week de eerste driepunter van het seizoen. In en tegen Koudekerk werd er met 0-2 gewonnen en werd er afstand gedaan van de laatste plaats. Opvallend tot nu toe is het groot aantal tegendoelpunten, namelijk 18, maar dit ligt meer aan het feit dat er een heel zwaar programma is afgewerkt dan dat het achterin een gatenkaas is. De weg omhoog lijkt gevonden en die kan in de komende wedstrijd tegen Zevenhoven een vervolg krijgen. De bezoekers staan in de middenmoot, draaien tot nu toe een wisselvallig seizoen, maar dat is inherent aan het hebben van een jonge selectie. Voor de ploeg uit Leiden Noord liggen er kansen, zeker als dezelfde mentaliteit als tegen Koudekerk kan worden opgebracht. Wil de thuisclub de aansluiting naar de ploegen boven hen niet verliezen dan dient er gewonnen te worden.

Woubrugge – Meerburg

De thuisclub begon het seizoen goed met een overwinning, Echter na vier opeenvolgende nederlagen vinden zij zichzelf terug op de een na laatste plaats. Vorige week werd met 1-0 van SJC verloren. De vier gemaakte doelpunten en de 18 tegendoelpunten in 5 wedstrijden laat gelijk de achilleshiel van de ploeg zien. Tegenstander Meerburg, vooraf gezien als een van de vele titelkandidaten, kent een matige start met 4 punten uit 4 wedstrijden. De eerste wedstrijd van het seizoen werd nog ruimschoots gewonnen, en een gelijkspel tegen FC Oegstgeest kan, maar nederlagen tegen Zevenhoven en Hazerswoudse Boys lagen niet in de lijn der verwachtingen. Zeker niet als je ambities hebt en mee wilt doen om de bovenste plaatsen. In de verloren pot tegen Hazerswoudse Boys vielen er genoeg kansen te noteren, maar de drie tegendoelpunten lieten ook zien dat de Rijndijkers achterin kwetsbaar zijn. Aanvaller Richard Versteden gaf aan: ,,Laten we nou eens kappen met naar de ranglijst te kijken en eerst eens beter en met durf te gaan voetballen dan komen de punten vanzelf.” Duidelijke taal dus. Herpakt de ploeg van Alex Redel zich tegen Woubrugge of wordt er weer punt(en) verlies geleden en raakt de top van deze klasse verder uit het zicht?