Koudekerk – Floreant

Het wordt voor de mannen van trainer Ronald Rosdorff weer eens tijd voor een driepunter, dit moet dan gebeuren tegen het Boskoopse Floreant  voorwaar geen gemakkelijke opgave. De gasten, onder leiding van oud FC Rijnland trainer Paul Pikaar, staan op een vierde plek met 10 punten uit 6 wedstrijden en dat is een plek hoger dan de ploeg uit Koudekerk die nog wel een wedstrijd te goed heeft en twee punten minder bezit. Het gemis van spits Bryan van Delft laat zich voelen, scoren gaat de laatste wedstrijden wat moeizamer. Daar lijken de gasten minder moeite mee te hebben, want zij wisten al 17 keer het net te vinden. Koudekerk behaalde vorige week een moeizaam gelijkspel tegen Kickers’69, Floreant verloor thuis ietwat geflatteerd met 1-4 van koploper Aarlanderveen. Rosdorff gaf aan:  ,,Mede door het gemis van aantal spelers en wat pijntjes bij ons loopt het vooralsnog stroef maar ik ga ermee aan de slag om ook andere oplossingen te vinden”.  Zaterdag zullen we zien welk konijn er uit de hoge hoed zal worden getoverd.

Meerburg – Kickers’69

Het gaat niet goed aan de Rijndijk. Meerburg wist al vier keer op rij niet te winnen, en dat terwijl er pas 5 wedstrijden gespeeld zijn. Vooraf als een van de vele kanshebbers bestempeld, en ondanks dat er wat spelers zijn weggegaan toch weer een sterke selectie, vinden zij zichzelf terug op een twaalfde plek en dat had toch niemand verwacht. Aan de andere kant, er zijn nog wedstrijden genoeg en er zijn ook nog een aantal periodetitels te verdienen dus er is zeker nog geen man overboord.  Wie naar het doelsaldo kijkt kan de conclusie trekken dat het achterin wel redelijk dichtzit met 7 tegendoelpunten, het aantal gescoorde doelpunten van 9 lijkt ook prima maar niet als hiervan er al 7 tegen Roodenburg zijn gemaakt. Scoren gaat dus moeizaam, er zal deze week dan ook wel geoefend zijn op afronden. De opmars zal dan zaterdag tegen Kickers’69 uit Leimuiden gestalte moeten gaan krijgen, zij vinden zichzelf een plekje lager op de ranglijst terug met evenveel punten maar een wedstrijd meer. Jl zaterdag speelde het team van Erwin van der Zee gelijk tegen Koudekerk.

Roodenburg – Woubrugge

De Leidenaren zitten in een flow want men wist de laatste twee competitiewedstrijden te winnen, daarnaast werd midweeks ook LSVV’70 aan de zegekar gebonden in de strijd om de Rabobank LAV cup. Het zware programma was er mede debet aan dat de eerste 4 competitiewedstrijden moeizaam verliepen, maar trainer Cengiz Donmez heeft de ploeg toch naar zijn hand weten te zetten. De trainingsopkomst is uitstekend, de discipline is goed te noemen, het tweede draait prima en ook voor het eerste gaan de punten nu komen, kortom het zonnetje schijnt weer in Leiden-Noord. Het zwaard van Damocles, genaamd Voetbal Vitaal, schijnt geen vat te hebben op de selectie en de goede serie zal een vervolg moeten gaan krijgen tegen Woubrugge. Won de thuisclub vorige week met 3-1 van Zevenhoven, de bezoekers wonnen toch wel enigszins verrassend met 1-0 van Meerburg. Beide ploegen hebben 6 punten uit evenzoveel gespeelde wedstrijden en vinden zichzelf terug op een tiende en elfde plek op de ranglijst, Roodenburg heeft een iets minder negatief doelsaldo.

FC Oegstgeest – LSVV’70

De thuisclub lijkt na 6 speelrondes nog de enige naaste belager van koploper Aarlanderveen, het verschil bedraagt 2 punten. Het verschil naar nummer drie in de ranglijst bedraagt al 4 punten en laat dit nou net de tegenstander zijn van komende zaterdag. Om aansluiting te blijven behouden zal er moeten worden gewonnen, dit geldt zowel voor de gastheren als de gasten. De ploeg van Huig Jan Heeringa won vorige week vrij moeizaam van die andere studentenploeg, Football Factory, en ondanks de drie punten was er toch ook een kritische noot. Pas in de slotfase werd het verschil gemaakt, en er werden 3 tegendoelpunten geïncasseerd. Tegenstander LSVV’70 vond vorige week het plezier weer terug in de wedstrijd tegen SJC, in een zeer sportieve wedstrijd werden de Noordwijkers met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd. De sportiviteitsprijs gaat dit seizoen overigens al naar de studenten. Thomas Loos had zijn tweede van de middag gemaakt maar daar waar heel SJC al klaar stond voor de aftrap bekende hij aan de man in het zwart de bal met de hand beroerd te hebben en werd het doelpunt alsnog afgekeurd. Om al niet direct op een onoverbrugbare achterstand te komen staan zal de ploeg van Jan Nonkes en Freek Jansen niet mogen verliezen, maar wie het DNA van de club kent weet dat ze voor de volle drie punten zullen gaan. Een open wedstrijd tussen twee voetballende ploegen; komt dat zien, komt dat zien.

SJC – Football Factory

Wie naar de ranglijst kijkt ziet dat de Leidse studenten hekkensluiter zijn, een makkelijke conclusie zou dan ook kunnen zijn dat die ploeg er weinig van bakt en de minste ploeg is in deze afdeling. Scorebordjournalistiek, want wie het team volgt weet dat er voor een iets andere tactiek is gekozen en dat heeft tijd nodig. Daarnaast zijn er punten gemorst, van de 17 tegendoelpunten zijn er al tien in 2 wedstrijden geincasseerd en ondanks dat er toch wel wat kansen worden gecreëerd zijn er tot nu toe slechts 7 doelpunten gescoord. Het zal niet al te lang meer duren voordat daar de eerste overwinning is, maar of dat aanstaande zaterdag al gaat gebeuren is de vraag. Aan De Lageweg is het Noordwijkse SJC de tegenstander, een ploeg die zijn debuut maakt in deze vierde klasse. Het elftal bestaat uit een mix van jongens die vorig jaar in zondag 1,2 en 3 speelden en wat oud selectiespelers die weer op een redelijk niveau met vrienden wilden gaan voetballen. Staan wekelijks de sterkste elf op het wedstrijdformulier dan kan deze ploeg bovenin meedraaien maar iedereen krijgt evenveel speeltijd, er wordt maximaal een keer getraind en gezelligheid viert de boventoon. Gaan de drie punten mee de tas in richting het Leidse, of geeft kwaliteit uiteindelijk toch de doorslag?