4e Klasse A zaterdag

LSVV ’70- Floreant

LSVV’70 lijkt de degradatie van het vorige seizoen al aardig verwerkt te hebben, getuige de bliksemstart in deze voetbaljaargang (2 gespeeld, 6 punten).  Zaterdag werd Alphense Boys met 2-4 (na een 2-1 achterstand) teruggewezen. Zaterdag ontvangen de Kikkerpolder-bewoners Floreant uit Boskoop. De wedstrijd tegen Floreant trouwens een paar maanden geleden ook gespeeld. Toen wisten de Leidenaren in een enerverend promotie/degradatieduel een in blessuretijd opgelopen 1-2 achterstand, toch nog naar een 3-2 overwinning om te buigen. De Boskopers hebben dit seizoen  1 duel verloren en 1 duel gewonnen en staan dus op 3 punten.

Football Factory- Hazerswoudse Boys

Football Factory leek zaterdag hard op weg naar de eerste punten van het seizoen, maar ondanks een 2-0voorsprong (2x Sam Drewes) verlieten de Factorians toch met lege handen het veld. Tegenstander Zevenhoven won uiteindelijk in extermis (2-3). Ondanks deze nederlaag was het spel van de gastheren opnieuw bemoedigend te noemen. Zaterdag krijgen de rood-zwarten een nieuwe kans op succes, dan ontvangt Football Factory Hazerswoudse Boys. De Hazerswoudenaren verloren zaterdag thuis nipt van het sterke Aarlanderveen (0-1), nadat zij de openingswedstrijd van het seizoen in winst wisten om te zetten.

FC Oegstgeest- Roodenburg

FC Oegstgeest hield zaterdag flink huis in Woubrugge, de gastheren werden met een 0-8 nederlaag weggevaagd. Het was de tweede opeenvolgende zege voor de mannen van Huig Jan Heeringa, die op basis van het doelsaldo de lijstaanvoerder zijn van deze klasse.  Bij  komende tegenstander Roodenburg is er tot nu minder reden tot vrolijkheid. Na een 1-7 nederlaag in de openingswedstrijd tegen Meerburg, werd nu opnieuw met ruime cijfers (5-0) verloren. Het trainersduo Domnez/Essaoui  van Roodenburg put de hoop momenteel uit andere zaken. Na een aantal jaren met een kwantitatief magere spelersgroep hebben de oefenmeesters op Sportpark Noord nu in ieder geval volop keuzemogelijkheden binnen hun selectie, die dit seizoen uit 35 spelers bestaat.

SJC – Koudekerk

Koudekerk kwam afgelopen zaterdag niet in actie en gaat tegen SJC op zoek naar de 2e zege. De mannen van Ronald Rosdorff speelden een sterke openingswedstrijd tegen Alphense Boys (2-0). In deze wedstrijd was een hoofdrol voor de van Zwammerdam overgekomen Sander Schmand weggelegd, die op zeer fraaie wijze  het tweede doelpunt voor zijn rekening kwam. Debutant SJC won zaterdag in Leimuiden met 1-3 bij Kickers’69, dat na bijna 50 jaar overstapte van de zondag naar de zaterdag. De Noordwijkers verzamelden na 2 wedstrijden 4 punten.

Zevenhoven- Meerburg

Ook Meerburg hoefde afgelopen weekend niet te spelen. De club vierde zijn 90-jarig bestaan, dat werd opgeluisterd met een jubileumwedstrijd met oud-Meerburg coryfeeën. De formatie van trainer Alex Redel opende het seizoen sterk, Roodenburg werd met een 1-7 nederlaag van het veld gespeeld. Het team oogt een stuk evenwichtiger dan afgelopen seizoen en moet dit jaar als een serieuze kandidaat voor de prijzen worden beschouwd. Zaterdag gaat Meerburg op bezoek bij Zevenhoven, dat pas in blessuretijd Football Factory van zich afschudde (2-3) en daardoor de eerste punten van het seizoen mocht bijschrijven.