Voorbeschouwing vierde klasse A

Zaterdag 10 februari

Oegstgeest-Football Factory

Op 16 december speelde Oegstgeest de laatste competitiewedstrijd. Vorige week werd er een streep gezet door de uitwedstrijd tegen VVSB waarbij Oegstgeest toch enige vraagtekens plaatste. De gretigheid van de ploeg zal zaterdag des te groter zijn om te vlammen. Arm Football Factory zou je zeggen. Oegstgeest stoomt onvervaard op richting het kampioenschap en lijkt alleen van SEV wat te duchten hebben. De rest van de ploegen wordt achteloos en vaak met grote cijfers weggespeeld. Zo werd de heenwedstrijd bijvoorbeeld al met speels gemak met 0-5 gewonnen. Afwezigheid van erkende schutters als Danny Wenink, Ozan Demirbas en zaterdag ook Bob den Hollander lijkt de ploeg niet te deren. Oegstgeest is dus de huizenhoge favoriet tegen de studentenploeg. Kort geleden verzuchtte Gregory Limon dat het tijd wordt dat Football Factory eens punten gaat pakken. Zulks geschiedde voor het laatst op 2 december toen tegen KSD Marine werd gelijk gespeeld.  Zaterdag lijkt dat een schier onmogelijke taak. Hoop verloren is al verloren is een uitdrukking die bij de studenten ongetwijfeld bekend is. De bezoekers zullen zich vooraf niet bij een nederlaag neerleggen. In de strijd om de LAV Cup versloegen de rood-zwarten de kampioenskandidaat zelfs, hoewel VVO in dat duel niet op oorlogssterkte voor de dag kwam.

Roodenburg-VVSB

Wéér werd een wedstrijd van Roodenburg voortijdig afgebroken omdat een ambulance een speler met fysieke malheur moest afvoeren. Daar was trainer Nino Poulina geenszins blij mee. Zijn team stond met 0-2 voor ondanks het feit dat er vier b-junioren in het veld stonden. De personele nood is hoog, zeer hoog bij de club uit Noord. Over wie kan Poulina zaterdag beschikken is de kernvraag als men aan moet treden tegen het sterke VVSB. De jeugd mag dan tot volle tevredenheid presteren in het vlaggenschip, het heeft ook nadelen. Zo zal het team waaruit de jongens komen een aderlating ondervinden en gezien de leeftijd zullen ze fysiek ook tekort komen tegen een ervaren tegenstander als VVSB. Het is voor Roodenburg zaterdag te hopen dat de selectie iets completer is. Het zal hard nodig zijn om een goed resultaat neer te zetten.

SEV-Meerburg

Volkomen onverwacht en zeer teleurstellend ging Meerburg zaterdag jongstleden met 0-1 ten onder tegen middenmoter Haagse Hout. Dat zal de mannen van Alex Redel bepaald niet lekker zitten. Er moet iets recht gezet worden zal de hoofdgedachte voor de wedstrijd zijn. Meerburg kan dan gelijk goed aan de bak tegen kampioenskandidaat SEV. De Ruhrgolder van vorige week, de zwaar geblesseerde Boris Muller, voorspelde dat er van SEV gewonnen gaat worden. Dat is ook een keiharde noodzaak als Meerburg serieus mee wil doen in de strijd om de nacompetitie met als inzet promotie. Misschien kan het zelfs een kantelpunt zijn: verliezen de Zoeterwoudenaren, dan wordt de achterstand op de concurrentie wel erg groot en lijkt het op een verloren seizoen uit te draaien. De dood of de gladiolen? Meerburg verloor op eigen veld eerder met 1-3 tegen de net als Oegstgeest titelkandidaat.

UDO-WVC

Eindelijk smaakte UDO weer eens het zoet der overwinning. Een doelpuntje was daartoe genoeg. Dat het via een penalty ging zegt in feite alles over het (gebrek aan) scorend vermogen binnen de selectie van Nikivor van Rijn. Zijn spelers lijken een uitgelezen kans te krijgen om wat aan dat gebrek aan schotvaardigheid te doen als het zwakke WVC op bezoek komt. Deze club kreeg  al 45 doelpunten om de oren in twaalf wedstrijden. Winst, en liefst zo ruim mogelijk, is niet alleen goed voor het zelfvertrouwen, maar de ploeg uit Oegstgeest staat ook slechts twee puntjes achter op Hazerswoudse Boys, KSD-Marine en Roodenburg. Bepaald geen wedstrijd om des keizers baard dus. UDO wil immers graag het linkerrijtje in.