Football Factory – Roodenburg

De studentenploeg boekte een klinkende zege op Haagse Hout en was daar terecht niet weinig trots op. Volgens Gregory Limon was het succes niet eenmalig, maar is er een formule gevonden die tot meer resultaten gaat leiden. Zou Roodenburg hier het slachtoffer van gaan worden? Factory voetbalde tegen de Hagenaars in alle linies erg sterk en vooral met een ongekende verbetenheid. Roodenburg had twee weken vrij om bij te komen van een paar fikse tikken. Eerst werd met een zeer geïmproviseerd team met 9-1 van Meerburg verloren en een week later werd een 0-2 voorsprong  tegen WVC alsnog uit handen gegeven bij het uitspelen van de laatste twintig minuten van deze eerder gestaakte wedstrijd. Hoe herstelt Roodenburg zich hiervan? Kan trainer Nino Poulina beschikken over een complete selectie? Cruciale vragen die mede het resultaat van deze derby bepalen.

Meerburg- Hazerwoudse Boys

Meerburg won in het voorbije weekend van UDO en die overwinning was verdiend te noemen en ook wel te verwachten gezien de ranglijst. Younes Seghrouchni scoorde onder meer tweemaal. Ga je voor de hoogst mogelijke plek, en dat wil de ploeg uit Zoeterwoude, dan is het resultaat ondertussen heilig te noemen. Van Hazerswoudse Boys moet gewonnen worden. Zo simpel is het. Uit werd relatief eenvoudig met 0-2 gewonnen, maar dat zegt weinig. Als het erop aan komt kunnen de Boys een taaie opponent zijn. VVSB won maar net met 2-1 onlangs en dat is veel betekenend. De ploeg van Alex Redel boekte overigens dinsdagavond een verrassende 2-1 zege op Kagia, in het kader van de Rabobank LAV Cup. Het vertrouwen zal daardoor vast zijn toegenomen.

Oegstgeest-Haagse Hout

Volgens Oegstgeest speler Lex Heemskerk was er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht ondanks de onverwachte nederlaag tegen Alphia. Er werd goed gespeeld en de mannen van trainer Huig Jan Heeringa hebben het gewoon laten liggen. Daar gaan we maar vanuit, maar een klinkende zege op Haagse Hout zou meer dan welkom zijn om het zelfvertrouwen een boost te geven. De nederlaag tegen VVSB, in het voorlaatst gespeelde duel,  zal de Oegstgeestenaren ongetwijfeld ook nog dwars zitten. Haagse Hout lijkt een wisselvallige ploeg en eentje om rekening mee te houden. Vorige week verloor men kansloos met 1-4 van Football Factory, maar daarvoor werd in Zoeterwoude Meerburg met 0-1 terug gewezen. Toch start Oegstgeest duidelijk als de favoriet.

VVSB-UDO

In het jaar dat UDO afscheid neemt als zelfstandige club is er toch vooral sprake van teleurstelling. Trainer Nikivor van Rijn had zonder enige twijfel meer gewild en verwacht van zijn jonge groep. De ploeg is op de derde plek van onder terug te vinden en kan niet terug kijken op een spectaculair en uiterst verrassend resultaat. Opvallend genoeg heeft UDO nog niet gelijk gespeeld. Zou de ploeg met een punt uit Noordwijkerhout terug keren, dan zou dat het pareltje zijn van dit voetbaljaar. Buurman en fusiepartner Oegstgeest zou dit ook uitbundig toejuichen. VVSB, koploper maar niet met de beste papieren,  is echter een ijzersterk collectief en samen met het genoemde Oegstgeest en ook SEV de meest serieuze kampioenskandidaat. De wonderen zijn echter de sportwereld niet uit.