Oegstgeest-Meerburg

Het ziet er naar uit dat er morgen hier en daar gespeeld gaat worden. Zo ook op de Voscuyl. Koploper Oegstgeest ontvangt daar Meerburg. Beide ploegen speelden dit seizoen nog niet tegen elkaar in competitieverband. Er is sprake van een heuse topper, niet in de laatste plaats vanwege het verlies van de ploeg van Huig Jan Heeringa vorige week in een andere inhaalwedstrijd. VVSB was met 1-0 op eigen veld te sterk voor de flets acterende lijstaanvoerder. Het was voor de geelroden de eerste nederlaag van het seizoen. Oegstgeest moet nu op de ranglijst VVSB naast zich dulden, hoewel de ploeg van Rob Jonkman wel twee wedstrijden meer nodig had om aan 31 punten te komen. SEV was vorige week heel gelukkig met de zege van de formatie uit Noordwijkerhout, want het verschil met Oegstgeest bleef zo slechts één punt. Zaterdag moet VVO tonen dat de nederlaag tegen de koploper in de tweede periode een incident is geweest. Eenvoudig zal dat niet worden, want Meerburg is de nummer vijf en de brigade van Alex Redel wil ook meedingen om de prijzen richting de nacompetitie. De achterstand van de Rijndijkers op de nummer 1 bedraagt momenteel acht punten, waarbij de withemden een wedstrijd meer speelden. De tweestrijd zal ook worden gevolgd door Alphia, een van de andere vijf gegadigden voor een eventuele prijs. Volgende week staan er alweer twee toppers op het programma met Alphia versus Oegstgeest en SEV tegen VVSB. Eerst maar eens zien of Oegstgeest zich weer kan oprichten of dat Meerburg de spanning nog verder kan laten toenemen. Een uitgebreid verslag volgt uiteraard op deze website.

 

SEV-Roodenburg

In Leidschendam moeten SEV en Roodenburg hun eerder begonnen klus afmaken. De tweestrijd werd eerder gestaakt, zie: https://www.leidenamateurvoetbal.nl/2017/zaterdag/vierde-klasse-zaterdag-west-2/roodenburg/interviews-roodenburg/sev-roodenburg-gestaakt-vanwege-ernstige-blessure-roodenburger/

De kans dat SEV dit nog uit handen gaat geven lijkt erg klein. Roodenburg heeft al enige tijd geruime problemen met de personele bezetting. Maar goed, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Oegstgeest, VVSB, Alphia en Meerburg zullen de Leidse ploeg dit weekend het beste gunnen..