Zaterdag 24 maart

Voorbeschouwing vierde klasse A

Hazerswoudse Boys-Oegstgeest

Na twee verliespartijen won Oegstgeest weer eens: Haagse Hout werd simpel met 5-0 aan de kant geschoven. Opponent van komend weekend Hazerswoudse Boys toont zich dit seizoen volkomen onvoorspelbaar. Een paar weken geleden werd met 1-0 verloren van het bepaald niet imponerende UDO, maar zaterdag jongstleden speelden de Boys Meerburg in de tweede helft helemaal zoek. Hoewel nog steeds kampioenskandidaat nummer een, Oegstgeest kan zich geen puntenverlies meer veroorloven, omdat concurrenten SEV, maar zeker VVSB blijven winnen. Zal Hazerswoudse Boys geladen en geïnspireerd in het veld verschijnen na de imponerende zege op Meerburg of is het vuurtje al weer gedoofd? Het zal Oegstgeest worst zijn; die drie punten moeten in de knip. Het vertrouwen zal flink zijn aangezwollen. Afgelopen dinsdag werd eersteklasser FC Boshuizen verslagen in de Rabobank LAV Cup. Een prestatie van groot formaat!

KSD Marine-Meerburg

Als een kaartenhuis stortte Meerburg in vorige week. Na een 2-0 voorsprong met de rust lukte er daarna werkelijk niets meer. De hoop op de nacompetitie bleef echter in leven dank zij het verlies van concurrent Alphia bij WVC (3-0). Meer puntenverlies is echter uit den boze nu. Deze overtuiging leeft volop binnen de selectie van Alex Redel. Nu nog waarmaken, te beginnen aanstaande zaterdag tegen KSD Marine. Geen eenvoudige opgave, zo werd thuis met 2-4 verloren. Meerburg beschikt over genoeg voetballende kwaliteiten om de klus te klaren. Of dat ook genoeg is zal zaterdag blijken. Het besef dat elke wedstrijd gewonnen moet worden zal inspiratie genoeg moeten zijn om die kwaliteiten ook in klinkende resultaten om te zetten.

Roodenburg-Haagse Hout

Roodenburg is geen schim meer van de ploeg die vorig jaar nog op 43 punten eindigde. Nino Poulina heeft vermoedelijk alle illusies op goede serie inmiddels opzij gezet. Verder dan komend weekend kijken heeft ook geen zin. De tegenstander van zaterdag aanstaande, Haagse Hout, verloor de laatste twee wedstrijden: thuis met 1-4 tegen Football Factory en uit met 5-0 tegen Oegstgeest. De Hagenaars spelen nergens meer om en dat lijkt zich te vertalen in de resultaten. Dat kan voor Roodenburg een reden zijn om er nog eens volop in te kletsen. Elke zege is zeer welkom. Er is ook geen Leidenaar te vinden die Poulina niet een paar zeges gunt in zijn laatste seizoen bij Roodenburg.

SEV-Football Factory

Ondanks de zege op Haagse Hout van drie weken geleden en het gelijke spel tegen Roodenburg is Football Factory rode lantaarn drager geworden. Dat zal men bij de studentenclub niet leuk vinden om het maar eens eufemistisch te verwoorden. En dan moet men zaterdag ook nog eens naar Leidschendam om het op de derde plaats staande SEV te bestrijden. Men zal onvermoede en ongekende krachten moeten aanboren om tot een goed resultaat te komen. Verrassingen zijn in deze klasse geen uitzondering, zo bleek uit de 3-0 zege van WVC op Alphia. Borst vooruit, schouders achteruit en met het Football Factory adagium ‘We are your overlords’ in gedachten het veld op!